HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2024 Cumartesi - 23:47

Murat Kurum'dan muhalefete tepki

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, Sultangazi mitinginde konuştu. Ana muhalefetin söylemlerine tepki gösteren Kurum, "Bizim hedeflerimize sizin hayalleriniz bile yetişemez" dedi.

Murat Kurum dan muhalefete tepki

AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun ile Sultangazi Mitingi'nde konuşan Kurum, seçmenlere hitabında 54 gündür İstanbul'un dört bir yanında vatandaşlarla buluştuklarını, gittikleri her yerde akın akın büyüyen bir değişim iradesiyle karşılaştıklarını söyledi.

Mevcut İBB yönetimine eleştirilerde bulunan Kurum, "İstanbul'umuz ehliyetsiz ellerde maalesef artık eserden, hizmetten yana yoksun, üzgün, kırgın. İnşallah yine o eser siyasetini, hizmet siyasetini biz getireceğiz." diye konuştu.

Kurum, mevcut İBB yönetiminin geriye dönüp bakıldığında tek bir projesi olmadığını belirterek, "Şimdi çıkmış iş bilmez belediye başkanı, 'Ben metro fatihiyim.' diyor. Yahu sen olsan olsan reklam belediyeciliğinin fatihi olursun. Senin koca 5 yılda yaptığın metrolar belli, 239 kilometre metro sözü verdin, 8 kilometre metro yaptın." ifadesini kullandı.

"Sen olsan olsan CHP'yi bölen fatih olursun"
Sahnede 8 adım atarak 8 kilometre metroya atıfta bulunan Kurum, "Bir de utanmadan, sıkılmadan ne diyor? ''Ben metro fatihiyim.' diyor. Sen olsan olsan CHP'yi bölen fatih olursun. CHP'yi parçalayan, o yol yürüdüğün arkadaşlarını hançerleyen adam olursun. Sen Fatih'i ağzına bile alma." şeklinde konuştu.

Kurum, dün seçim çalışmaları kapsamında yaptığı programlarda Gazze'ye dair hassasiyetlerini ifade ettiği sözlerinin CHP'yi rahatsız ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Gazze konusunda en son konuşacak olanlar, İsrail'e tek bir cümle dahi tepki vermeyenler, milletin destek mitinglerine katılmayanlar sıraya girmişler ve koro halinde bize saldırıyor. Bunların başını da bu milletin değerlerinin düşmanı, Kur'an kurslarımızı Orta Çağ zihniyeti olarak niteleyen Özgür Özel çekiyor. Benim şahsıma ağza alınmayacak hakaretler ediyor. Bir de kalkmış bize çaptan bahsediyor, çaptan. Yahu Özgür Efendi genel başkanının cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanınca kameralar karşısında timsah gözyaşları döken sensin. Sonra genel başkanını arkadan hançerleyen yine sensin. Koyun postuna girmiş kurt gibi gezen sensin."

"Özgür Efendi senin çapın olmadığı gibi belli bir duruşun bile yok"
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlere değinen Kurum, şöyle devam etti:

"Deprem oldu, oraya geldiler, kirli siyaseti yaptılar. İşte bu kirli siyaseti yapan, üreten sensin. Şehit cenazesinde kahkaha atan sen. Gazzeli kahramanlara terör örgütü diyen sen. Sonra kalkmış bize çaptan bahsediyorsun öyle mi? Özgür Efendi senin çapın olmadığı gibi belli bir duruşun bile yok. Bana en son konuşacak kişi sensin. Murat Kurum'un hedeflerine, çalışmalarına senin hayallerin bile yetişemez, rüyanda göremezsin sen rüyanda. Bunlar neden bu kadar hırçın biliyor musunuz, neden bu kadar rahatsızlar; Çünkü bu yetersiz eş genel başkan seçimden sonra koltuğundan olacak, oradan gidecek. Diğeri de o ilgisiz kibri aklının önüne geçmiş belediye başkanı var ya o da bavullarını alıp o çok sevdiği tatil beldelerine gidecek. Bunların telaşı bu."

Kimseyi, İstanbul’u yaşanmaz hale getirenlerin insafına terk etmeyeceklerinin altını çizen Kurum, "Avrupa'ya gidip 'Türkiye'de demokrasi için bize yardım edin.' diyenlerin, Avrupa'dan yüksek faizle borç almayı beceri sananların işte bu anlayışın, bu şehrin geleceğini karartmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Kurum, konuşmasının devamında göreve gelir gelmez Vezneciler-Sultangazi- Arnavutköy Raylı Sistem Hattı ile Alibeyköy-Gazi Mahallesi-Küçükköy Tramvay Hattı'nı Sultangazi ilçesine kazandıracaklarını, Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını devreye sokacaklarını, Mescidiselam Tramvay Hattı'nı Habipler'e kadar uzatacaklarını, otopark, katlı kavşak, spor merkezleri ve kreşler inşa edeceklerini aktardı. (AA)

 
Hayır yemeğindekilere silahlı saldırı
 
Süper Lig'de kritik derbi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den Aliağa'da 31 Mart mesajı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'in çok güzel bir şehir olmasına ...
İYİ Parti adayı Özlale'den rakiplerine salvo: Biri avukat diğeri plastik cerrah ben ödüllü iktisatçıyım!
İyi Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir’i ...
Özel: Bizim ittifakımız Türkiye İttifakı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlere kimseyi dışarıda bırakmayan, halkın ...
 
Akşener: Seçim, seçmenin düğünüdür
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine 1 aydan az zaman kala, parti liderleri ...
Bakan Tekin'den Bergama'ya öğretmenevi müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti'nin ...
CHP adayı Tugay ‘Hamza Dağ İzmir’e bir şey katmadı dedi… AK Partili İnan’dan tepki geldi: Gel Bakırçay Bölgesi’ne sor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın rakibi Cumhur ...
 
Dağ ‘gözünüz aydın’ dedi... İnciraltı’nın 18 planları için tarih belli oldu!
İNGEDER ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye ...
Balkan'dan esnafa yeni Sanayi Sitesi sözü!
Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, düzenlenen ...
İzmir'deki 'türbe' ziyaretine Özel çıkış: Gemi azıya aldılar!
ÇEDES projesi kapsamında İzmir'deki çocukların Menemen'deki irticai ayaklanmaya ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva