HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2024 Cumartesi - 17:19

Dağ ‘gözünüz aydın’ dedi... İnciraltı’nın 18 planları için tarih belli oldu!

İNGEDER ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ , “Kendi mülkiyetleriniz için söz hakkına sahip olamadınız. Ancak bu durum sizlerin de bildiği üzere son buldu! Çok şükür planlama yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza verildi ve Bakanlığımız da ihaleyi onayladı. Bu tür durumlarda bakanlık onay verdiğinde süreç 6-7 ay gibi bir sürede neticelenir. Gözünüz aydın demek istiyorum. İnşallah ihale bu ay içerisinde gerçekleşecek. Hayırlı uğurlu olsun!” dedi.

Dağ ‘gözünüz aydın’ dedi...  İnciraltı’nın 18 planları için tarih belli oldu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında İnciraltı Gelişim Derneği’ni (İNGEDER) ziyaret etti.

Dağ, dernek önünde yoğun katılım ile karşılanırken, Dağ’a İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut’un yanı sıra geçmiş dönem Ulaştırma Bakanları’ndan Ahmet Arslan, İzmir Milletvekili Necip Nasır da eşlik etti.

DAĞ: HAYIRLI UĞURLU OLSUN 
18’lik planlarla ilgili müjde vererek sözlerine başlayan Dağ, “Balçova’mız doğasıyla, kaplıcalarıyla, marinasıyla İzmir’imizin cennet ilçelerinden biri… İnciraltı ise bu güzel coğrafyada 1991 yılında turizm bölgesi olarak ilan edilmiş… Turizm bölgesi demek turist demektir, ekonomiye katkı demektir, İzmir’in, Balçova’nın kalkınması demektir. Fakat uzun yıllar turizmin canlanmasını, ilçemizin kalkınmasını sağlayacak imar planlarının onaylanmadı, süreç muğlak şekilde bırakıldı. Yıllardır yapılan planlara, Büyükşehir’in ve ilçe belediyelerinin karşı çıkması sebebiyle arsa sahipleri olarak sizler büyük mağduriyetler yaşadınız. Kendi mülkiyetleriniz için söz hakkına sahip olamadınız. Ancak bu durum sizlerin de bildiği üzere son buldu! Çok şükür planlama yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza verildi ve Bakanlığımız da ihaleyi onayladı. Bu tür durumlarda bakanlık onay verdiğinde süreç 6-7 ay gibi bir sürede neticelenir.  Gözünüz aydın demek istiyorum. İnşallah ihale bu ay içerisinde gerçekleşecek. Hayırlı uğurlu olsun!” ifadelerini kullandı.

YIKICI DEĞİL YAPICI OLACAĞIZ
Büyükşehir’den gelen hiçbir talebi geri çevirmediklerini belirten Dağ, “Bizler her şarta ve her durumda önce milletimiz deriz, milletimizin talep ve istekleri deriz. 1991 yılında, turizm bölgesi ilan edilmiş bir alandan bahsediyoruz. Vatandaşların “tamam” dediği bir işten bahsediyoruz. Hemşehrilerimizin rızası varken “hayır” demek, engellemek nedir? İzmir’in en büyük ihtiyaçlarından olan sağlık turizmi planına karşı çıkmak nedir? Bu mesele aslında bizlere merkezi yönetimle, yerel yönetimin uyum içinde çalışmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İzmir’in şehremini olmak için yola çıkan bu kardeşiniz, gerek ilçe belediyelerinden gerekse de büyükşehir belediyesinden gelen talepleri geri çevirmedi. İzmirlinin menfaatine olan her konuda destek verdik. Buca Metrosu projesinde, Karşıyaka Çiğli tramvay hattında, Çiğli arıtma tesisinin 4. Ünitesinde, Konak tünelinde, Karabağlar Yeşillik caddesinde ve daha nicelerinde Büyükşehir  yönetiminin destek taleplerini geri çevirmedik. Milletvekili olduğum süreçte şehrimiz için yapıcı, imar edici, inşa edici, güçlendirici, güzelleştirici olmaya gayret ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Tek gayemiz İzmir’in on yıllardır birike birike yığın haline gelmiş sorunlarına çözüm olmak ve İzmir’e nefes aldırmaktadır. Burada bir söz vermek istiyorum.  1 Nisan’dan sonra hemşehrilerimin menfaatine olan konular için hiçbir vatandaşımız çıkıp da “Hamza Dağ bu faydalı işi engelledi” demeyecek! Çünkü biz daima engelleyen değil destekleyen olacağız Çünkü biz daima vatandaşlarımızın karşısında duran değil yanında duran olacağız. Çünkü biz daima yıkıcı değil yapıcı olacağız” dedi.

YAŞANABİLİR İZMİR’İ HAK EDİYOR
Seçimlerde destek isteyerek sözlerini tamamlayan Dağ şunları söyledi; “Sağlık turizmini İzmir ekonomisinin kalkınması için 3 stratejik hamlemizden biri olarak görüyoruz.  İlki bilişim, ikincisi yenilenebilir enerji, üçüncüsü de sağlık turizmi. Turizm konusunda diğer illere nazaran geride olduğumuzu kabul etmek mecburiyetindeyiz. Neredeyse 1980’lerde Antalya'dan daha fazla turist alan İzmir bugün Antalya ne yazık ki çok çok gerisindedir. Bunu kabul etmek ve bu öz eleştiriyi kendimize yönelterek önümüze bakmak zorundayız. Suçlu aramaya gerek yok. Ama ortada bir tespit var. Bu tespite göre de önümüzdeki süreçte hamlelerimizi yapacağız. Bunların da başında inşallah sağlık turizmi gelecektir. Bunun önündeki engelleri sonuna kadar kaldırılacak, bu konuda şehrimize yatırım isteyen herkesin de önünü sonuna kadar İzmir'in büyükşehir belediye başkanı olarak ben açacağım ve açmaya devam edeceğim. Sağlık turistlerinin İzmir'i çekmek bu konudaki açığımızı kapatmakla kalmayacak. Turizm yatır mevcut konumuzda, konumuzda ilk sıraya yerleşmiş olacağız. Ülkemize gelen sağlık turistlerini İzmir’e çekmek bu konudaki açığımızı kapatmakla kalmayacak, turizm yatırımlarımızla mevcut konumumuzu ilk sıralara taşıyacağız. Buradaki planı da, Balçova ve İzmir ekonomisine sunacağı katkılardan dolayı oldukça kıymetli buluyoruz. Hepsinden öte sizlerin memnuniyetinden, daha büyük mutluluk duyuyoruz. Tekrar hepinize gözünüz aydın, hayırlı olsun. Bildiğiniz üzere 13 Şubat’ta şehrimize kazandırmak için can attığımız, 11 ana başlıktan oluşan projelerimizi ilan etmiştik. Dün de Bergama’da tarım lansmanımızı gerçekleştirdik. Ulaşım ve sosyal hizmetlerden,  çevre alt yapısı ve kentsel dönüşüme, eğitim ve istihdamdan kültür ve turizme, akıllı şehircilik ve sağlık altyapısından tarıma ve spor altyapısına çok geniş yelpazede hazırladığımız projelerimizi bir an önce hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize, hanımefendilere, beyefendilere, büyüklerimize, engellilerimize… İşçimize, emeklimize, çiftçimize, esnafımıza, sanayicimize… İzmir’in her yaştan, her meslek grubundan, her görüş ve aidiyetten insanına eser ve hizmetlerimizle temas etmek, hayatlarını güzelleştirmek için buradayız ve bu kutlu göreve talibiz. Belediye başkanlığına değil, İzmir’in şehri emini olmaya talibiz. Elbette her ilçemizin, her mahallemizin ayrı ayrı sorunları, ayrı ayrı ihtiyaçları var. Balçova’mız da birçok sorundan doğrudan etkileniyor. Güzel ilçemizde ikamet eden77 bin 831 vatandaşımızın her biri daha yaşanabilir bir İzmir’i hak ediyor. İnanıyorum ki 1 Nisan’dan itibaren her alanda “daha yaşanabilir İzmir”i hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle her birinize şükranlarımı sunuyor, Büyükşehirde şahsımıza, Balçova’da Erol Eroğlu Başkanımıza desteklerinizi bekliyoruz.”

ARSLAN: BU ÜÇLÜ GÜÇLÜ OLACAK
Geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Ben güçlü bir irade, güçlü bir liderlik, güçlü istikrara liderlik eden Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibinde yer alma şansı yakalamış bir kardeşinizim. Bravo. Sizden bir farkım yok. Ancak irade güçlü olunca ülkede istikrar olunca güçlü bir yürüyüş olunca onun için İstanbul'da Marmaray yapıldı denizin altından. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Körfez Geçiş müjdesini verirken o projenin içinde ben genel müdür olarak vardım. Sonra nasip oldu Milletvekilliği, bakanlık yaptık. Bugün de partinin MKYK üyesi olarak görevlerime devam ediyorum. Niye bunları söyledim? İrade güçlü mü, güçlü. Güçlü irade devam ediyor mu? Zaten ediyor. Ona hiç şüphe yok. 8-10 ay önce tekrar beş yıllık daha yönetimi verdiniz. Ancak, az önce bir arkadaşımız dedi ki, Bakanım körfez geçişine ne zaman başlıyorsunuz, dedi. Ben de ona cevap verdim. Biz değil, siz başlatacaksınız dedim. Siz başlatmak isterseniz 31  Mart'ta Balçova'da Erol Başkan'ımıza güçlü bir destek vereceksiniz. İlçe belediye başkanımız olacak. Siz başlatmak istiyorsanız büyükşehirde Hamza Dağ Başkanımıza, güçlü bir şekilde destek vereceksiniz, Allah'ın izniyle o da başlatacak. Siz zaten Hamza Dağ Başkanımızın dağ gibi durduğunu, özellikle hizmetkarlığını, hizmet sevdasını biliyorsunuz. Ama bu kardeşiniz de biliyor. Ben Hamza Dağ Başkanımızı, İl Gençlik Kolları Başkanlığından itibaren tanıyorum. Ben o zaman genel müdürdüm. Daha sonra Rabb'im nasip eyledi. Birlikte milletvekilliği yaptık. O genel başkan yardımcısı olarak, genel başkan yardımcımız iken MKYK'larda görev alma şansı yakaladım. İzmir'e sevdalı bir kardeşimiz size hizmetkarlığı Hakk'a hizmet bilerek gayret sarf ettiğine şahit bir kardeşiniz olarak diyorum ki sadece körfez geçişi değil İzmir'in de kaderine terk edilmiş bir şehir olmaktan çıkıp inşallah zaten dünya çapında marka bir şehir ama hizmet anlamında, hizmet alma anlamında, kalkınma anlamında da bu marka ismine layık olarak yola devam edebilmesi için anahtar sizde. Otuz bir Mart'ta inşallah o anahtarı siz kapının deliğine sokar açarsanız Kapının arkasında Hamza Dağ ile birlikte Erol Eroğlu'yla birlikte hizmetlerin nasıl geldiğini göreceksiniz. O yüzden 31 Mart'a kadar sorumluluk sizde. Bir Nisan'dan itibaren sorumluluk Hamza Dağ başkanımda Erol Eroğlu başkanımda Hiç şüpheniz olmasın ki üçlü olacaklar, güçlü olacaklar. Güçlünün birincisi Balçova'da Erol Eroğlu başkanım. İkincisi büyükşehir belediyesinde Hamza Dağ Başkanım, üçüncüsü de zaten cumhurbaşkanımızın liderliğine hükümet olarak iktidar olarak güçlü yürüyüşüne daha önceden izin vermiştiniz. İnşallah bu üçlü birlikte olacak. Bu üçlü güçlü olacak. Ve inşallah İzmir ziyadesiyle hak ettiği ama ihmal edilen hizmetlerine kavuşacak” dedi.

KARABULUT: BUGÜN BİZİM DÜĞÜN GÜNÜMÜZ
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ise, “Bizler bugüne kadar çok sıkıntılar çektik. Ve bugüne kadar bu topraklar maalesef İzmir'in arka bahçesi görüldü. Arka sokağı dediler. Arka sokağına bize kimse bakmadı. Sözler verildi, sözler tutulmadı. Çok sıkıntılar çektik, çok gözyaşı var bu topraklar üzerinde. Ama bugün artık bizler çok mutluyuz. Bugün o yüzden bandomuz var. Bugün düğün günümüz bizim. Sizlerin aramıza gelmesi, sizlerle beraber bu toplantı bizler için çok değerli. Bakanlığımızın yaptığı planlar, tamamıyla bize dokunan bir planlar. Vatandaş odaklı. Tamamıyla bizi sermaye yem etmeyecek planlar. Ve bugün bu topraklar için önümüzde çok önemli bir süreç var. 18 uygulama süreci... Maalesef bu topraklar üzerinde dönen çok oyunlar var. Ama bizi bu zamana kadar sermayeye, birilerine yem etmediniz.  Bazıları bizim topraklar üzerinde plan yapanlara da müsaade etmediniz. Sizlerden Allah razı olsun. Biz şunu biliyoruz; Biz İnciraltı Bahçelerarası İzmirli toprak sahipleri olarak taş atanı unutmadık, taşın üstüne koyanı da hiç unutmadık. Bugün İnciraltı'nın üzerinde taş atarak taş koyarak bugünlere geldi. Artık bundan sonraki süreçlerde birilerinin ofisinde bunların bizim geleceğimizi, toprağın geleceğinin direkt konuşulması ihtimalini bile düşünmüyoruz. Ama bu burası bizim evimiz. Burası İnciraltı Bahçelerarası toprak sahiplerinin evi. Biz istiyoruz ki bu süreçlerin yine şeffaf bir şekilde bu evde olmasını istiyor. Bunun için sizlerin önderliğinde inşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nızda bizler de sizi misafir edip, bizler de sizi misafir olup sizleri görmek, bizlere mutluluk verir. Çünkü bu topraklar birilerin İzmir'e vaat ettiği botanik park veya kongre merkezi değil. Kimse atıp tutmasın. Bu toprakların 10 yılı aşkındır sahibi var. Ama bizi hor görmeyerek bugüne geldiniz. Cesaret gösterdiniz. Seçim sürecinde İnciraltı'nı konuşmak gerçekten mangal gibi bir yürek ister ve mangal yürek sizde var. Biz çok mutluyuz. Bizim 18 uygulama süreçlerini ve bundan sonraki süreçlerini Sayın Çevre Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürütmeyi umuyoruz çünkü bazı hassasiyet konular var. İnşallah bu süreçleri de onlarla konuşacağız. Körfez Geçiş Projesi’nin açıklanması sonrası  ilk elimizi kaldırıp biz destek oluyoruz dedik. Biz bu süreçler içinde dedik ki çevreci bir proje dedik. Çünkü çok yerinde bir projeydi. Topraklarımızdan geçecek bu projeye varız dedik. Ama bu süreçler maalesef hepimizin yaşadığı olumsuz durumlara geçirdiler. Biz bugün yine tekrar diyoruz ki inşallah Sayın Başkanımızın da vadettiği gibi körfez geçişi bizim planlarımız da var, o gerdanlığı İzmir'e kazandıracağından dolayı inanıyoruz” diye konuştu. 

 
Play-Off yarışı sürüyor... Menemen zorlu maçı kazandı!
 
CHP adayı Tugay ‘Hamza Dağ İzmir’e bir şey katmadı dedi… AK Partili İnan’dan tepki geldi: Gel Bakırçay Bölgesi’ne sor!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 4 Mart 2024 Pazartesi 01:12

Hâlâ inciraltını tarım arazisi gören zihniyet var inciraltında tarım bitti bunu bilin inciraltının %99 u şahıs mülkiyetidir bunuda bilin rant yoktur kulaktan dolma bilgilerle ilerliyorsunuz ama inciraltı istemezükçü zihniyete rağmen planlanıp izmire kazandırılacak ayrıntılar için girin planlara bakın,arkadaşlar inciraltı düğün salonlarından mangalcılardan nargile cafelerden kurtulup turizme bilime ekonomiye istihdama kazandırılması gereken bir yerdir buda izmirin gelişimi için şarttır.

Yorumu oyla      0      0  
Red Kit 3 Mart 2024 Pazar 13:41

Inciraltı körfez geçiş projesi Izmir'in kanal Istanbul'u dur. Körfezi göle çevirin çok güzel olur. İngeder bu projeyi destekliyormuş peki Otogar metroyu da destekliyor mu?

Yorumu oyla      3      0  
Can Dersimli 3 Mart 2024 Pazar 13:32

Amaç sasalı ve inciraltı bölgesindeki tarım arazilerini imara açmak yandaş müteahhitlere rant sağlamak tüp geçit olsa ne yazar hollywood u meksikaya mı bağlayacaksın. Sasalı dan tüp geçitle 500 lira ücret verip inciraltına geçince izmirin tüm sorunu çözülmüş mü olacak. 1 ekmek 9 lira mazot seçimden sonra 60 lira döviz her geçen gün artıyor. Halk her geçen gün yoksullaşıyor. Ev araba çalışarak almak zaten hayal hala kalkmış tüp geçit diyor.

Yorumu oyla      2      0  
bld. 3 Mart 2024 Pazar 13:13

İstabul da Ekrem in bilboardları için harcanan para 170 milyar tl.

Yorumu oyla      0      4  
TC misafir 3 Mart 2024 Pazar 10:27

İngeder arazilerinin değeri artacağı için projeye destek veriyor ve bunu İzmir için olduğu bahanesiyle sunuyorlar. Narlıdere metrosu için bile tek yorum yok sayfalarında neden derseniz Narlıdere metrosu arazilerinden geçmiyor ve rant yaratmıyor onlar için ama körfez geçiş projesi için kendilerince temel atma töreni bile düzenlemişler işte videonun linki https://www.youtube.com/watch?v=mzr_Rsk3Fro Videoda Tayfun Karabulut'un "Topraklarımızdan geçecek olan..." ifadesine dikkat edin.

Yorumu oyla      3      0  
Ergün Tasdemirel 3 Mart 2024 Pazar 08:54

Desteksiz atmaya devam...

Yorumu oyla      2      0  
Yazık 3 Mart 2024 Pazar 01:46

100 milyon verseler AKP'ye oy atmam. Her şey para değildir.

Yorumu oyla      3      1  
Ali 3 Mart 2024 Pazar 01:37

İnciraltına körfez geçişi yapmak ihanet degil izmirin şahlanışıdır bunu istememek için oluşacak güzelligi görmemek için kör olmak lazım

Yorumu oyla      0      4  
Balçova Arsa Mağduru 3 Mart 2024 Pazar 00:59

HAMZA BAŞKANIN LÜTFEN BİZİM 47 YILLIK MAĞDURİYETİMİZEDE KULAK VERİNİZ... 9 MART'DA TOPLANTIMIZ VAR LÜTFEN KATILIM SAĞLAYINIZ VE TEŞRİF EDİNİZ... PLANLAR ASKIYA ÇIKTI TOP ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDA... SİZDEN BİR VATANDAŞ OLARAK BİZİM BU 47 YILLIK MAĞDURİYETİMİZE BİR EL VERMENİZ VE BİZLERE DESTEK OLMANIZ... SAYGILAR

Yorumu oyla      1      3  
2 Mart 2024 Cumartesi 23:49

her seçim aynı hikaye.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkan'dan esnafa yeni Sanayi Sitesi sözü!
Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, düzenlenen ...
İzmir'deki 'türbe' ziyaretine Özel çıkış: Gemi azıya aldılar!
ÇEDES projesi kapsamında İzmir'deki çocukların Menemen'deki irticai ayaklanmaya ...
MHP'nin kurultay tarihi belli oldu
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultay tarihi belli oldu. 17 Mart Pazar günü ...
 
Saygılı’dan Tugay’a ‘hasta İzmir’ göndermesi: Şifa AK belediyecilikte!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, CHP Büyükşehir adayı Cemil Tugay’ın ...
Duman'dan amatöre destek sözü!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, amatör kulüplere her zaman ...
CHP'nin adayı Önal'dan iddialı çıkış: Önce Bayraklı sonra iktidar!
Bayraklı Alparslan Mahallesi’nde CHP Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın ...
 
Özel'den Erdoğan'a 'Murat Kurum' çağrısı!
CHP lideri Özgür Özel, "Beni İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçerseniz ...
CHP'nin adayı Işık kadın işçilerle buluştu: Çalışan anneler için kreş açacağız
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçede faaliyet gösteren ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'türbe ziyareti' tepkisi: Milletin sinir uçlarına basmaktan vazgeçin!
ÇEDES projesi kapsamında İzmir'deki çocukların Menemen'deki irticai ayaklanmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva