HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2018 Cumartesi - 17:46

Muharrem İnce, yerel seçim gezilerine başladı

CHP'nin 24 Haziran'daki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimleri öncesi tüm ülkeyi karış karış gezeceğini söyledi. Seçim çalışmalarına Bursa'nın Orhangazi ilçesinden başlayan İnce, "Nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hepiniz beni seçtirmek için çalıştıysanız, ben de şimdi arkadaşlarımı seçtirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi. İnce, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ise "Ben hep söyledim, sandık konulsun. Bu sandıktan kim çıkarsa adayımız o olsun. Gördüğüm bir sürü yanlışlıklar var ama sesimi çıkartmıyorum" dedi.

Muharrem İnce, yerel seçim gezilerine başladı

CHP'nin 24 Haziran'daki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimleri öncesi tüm ülkeyi karış karış gezeceğini söyledi. Seçim çalışmalarına Bursa'nın Orhangazi ilçesinden başlayan İnce, "Nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hepiniz beni seçtirmek için çalıştıysanız, ben de şimdi arkadaşlarımı seçtirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi. İnce, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ise "Ben hep söyledim, sandık konulsun. Bu sandıktan kim çıkarsa adayımız o olsun. Gördüğüm bir sürü yanlışlıklar var ama sesimi çıkartmıyorum. 31 Mart'a kadar maraza çıkartma zamanı değil, çalışma zamanı" diye konuştu.

CHP için seçim çalışmalarına Orhangazi'den başlayan Muharrem İnce, partililer ve Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar ile birlikte vatandaşlarla buluştu. Cumhuriyet Alanı'ndan Hürriyet Mahallesi'ne kadar yürüyen İnce, yolda esnaf ve halkla selamlaştı. İlçe sakinleri, İnce ile bol bol fotoğraf çektirdi.

'ORHANGAZİ'DE BU İŞ OLMUŞ'
Muharrem İnce, Hürriyet Mahallesi'nde bir kahvede halka seslendi. Siyasetçinin sokakta bir saat gezdikten sonra nabzı tutabildiğini ifade eden İnce, "Orhangazi'de gördüğümü söyleyeyim. Ben hep Yalova'da seçmenlere ismiyle hitap ederdim. Bir kere bu on numara. Çetin Çoklar insanlara hep isimleri ile hitap etti. Milletin gözlerindeki ışığı da gördüm. Yani yanılmam kolay kolay. Bence Orhangazi olmuş. Bu iş olur yani. Seçim ciddi bir iştir. Hiç ucunu bırakmaya gelmez, son ana kadar, hatta sandıkların başında da ikna işidir, iddia işidir. Bunu anlatmak lazım insanlara. Son dakikaya, hatta sandık başında çalışmak lazım" diye konuştu.

İSTANBUL ADAYLIĞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorulan İnce, "Başından beri söylediğim lafın arkasındayım. 16 yıldır iktidar olan bu partiye bir alternatif olmak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi, kendi örgütüne güvenmelidir, üyelerine güvenmelidir. İstanbul'da 259 bin üyemiz var. 259 bin kişi yanlış yapamaz. Ben hep söyledim, sandık konulsun. Bu sandıktan kim çıkarsa adayımız o olsun. Ben bu lafımın arkasındayım. Kamuoyunda araştırmalar yapıyorlar genel merkez, yöneticiler. Onların iyi niyetine güvenmek zorundayız. Çünkü partiyi yönetenler partinin tapusunu almaz. İki yıllığına yönetme yetkisini alırlar. Bunun sonra hesabı da var tabii. Yönetenler hesap da verecekler. Ben maraza çıkartmamaya çalışıyorum. Hiç sesimi çıkartmıyorum farkındaysanız. Gördüğüm bir sürü yanlışlıklar var ama sesimi çıkartmıyorum. 31 Mart'a kadar maraza çıkartma zamanı değil, çalışma zamanı" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİM'
Yerel seçimler için Türkiye'yi karış karış gezeceğini ifade eden İnce, "Nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hepiniz beni seçtirmek için çalıştıysanız, ben de şimdi arkadaşlarımı seçtirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı. İnce, partisine yönelik sorulara ise "Parti içi tartışmalara girmeyeceğim" diyerek cevap verdi.

'BİR ÇIKIŞ NOKTASI YAKALAYABİLİRİZ'
Türkiye için yerel seçimlerin bir çıkış noktası olacağını belirten Muharrem İnce, "Önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimde belediye başkanlarını seçerek, sadece park yapsın, çöpü toplasın gibi basit bir şey değil. 16 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin Türkiye'yi getirdiği bir nokta var. Türkiye'de et bitti, süt bitti, su bitti, ot bitti, eğitim bitti, dış politika bitti. 5 milyon yabancı var Türkiye sınırları içinde. Suriyelisi, Afganı, Iraklısı. Kaçı kayıtlı, kaçı kayıtsız belli değil, yol geçen hanı. Türkiye bu kötü gidişattan kurtulması lazım. Eğitim en dipte. Hep söylüyorum yine söyleyeyim; 'Çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan koruyun' diyorum. Türkiye tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Buradan bir çıkış noktası yakalayabiliriz. Bunu yapabiliriz, başarabiliriz" dedi. (DHA)

 
İzmir'de sosyal medyadan cinsel istismar davası görüldü!
 
İzmir'de doktor ihmali iddiasıyla suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu: Emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu “ İnsana ve çevreye zarar vermeyen, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah bir Denizliliyle İzmir’i alacağız!
Denizli mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir’in su sorununu ...
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye peşini bırakmayacak!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik ...
 
Tren kazası sonrası CHP'den istifa çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) KİT Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Ankara’da ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e 100 bin TL’lik çek!
Güzelbahçe İlçe Örgütü’nün partiye ait bir bina kazandırmak için hayata ...
AK Parti Karabağlar aday adayı Doğan'dan, Kavacık'a erişim eli
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, seçim çalışmalarını ...
 
Millet İttifakı oluştu, İzmir'de ilk temasın adresi Bornova!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Asım ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ''PKK terör örgütü, Irak topraklarını ...
Zeybekci ailesinin mutlu günü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva