HABERLER>EKONOMİ
30 Ocak 2018 Salı - 10:56

MÜFED Başkanı Nasır’dan İZTO seçimleri için net mesaj: Zulüm karşısında susan...

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Nasır, Nisan ayında yapılacak Ticaret Odası seçimleri için, “Mahmut Özgener’i destekliyorum. Eğer bir zulüm varsa sessiz kalıyorsanız dilsiz şeytansınız. İş dünyası Nisan ayında sandığa gelsin gerekeni yapsın” dedi.

MÜFED Başkanı Nasır’dan İZTO seçimleri için net mesaj: Zulüm karşısında susan...

EGEDESONSÖZ- Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmirli iş insanı Necip Nasır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Nasır, inşaat sektörü, kentsel dönüşüm, Ticaret Odası seçimlerine ve İzmir’in önemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nasır’ın konuşmasından satır başları:

EKSİKLİKLERİN TAMAMLANMASI GEREKİYOR
İzmir dünyanın en güzel şehri. İklimi, coğrafyası, yer altı ve yer üstü kaynakları insanıyla İzmir bizim için dünyanın en güzel yeri. Ama İzmir hak ettiği noktada mı? Maalesef değil. Eksikliklerin tamamlanması ve aktörlerin ellerinden gelenleri yapması gerekiyor.  İmar adasında bile değişiklik planlama ile yapılır. Bir şehrin planlamasını 50-100 yıl ileriyi düşünerek yapmazsanız maalesef olmaz.  Herkes üzerine düşeni yaparsa inanıyorum ki İzmir dünyada seçkin iller arasındaki yerini alacaktır.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

İNŞAAT VASIFSIZ İNSANLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR SEKTÖR
İnşaat sektörünü gizli bir eğitim kurumu olarak nitelendiriyorum. Türkiye’nin sosyal durumu içinde hiçbir vasfı olmayan kişilerin gelerek çırak usta kalfa olarak çıkmasını sağlayan gizli bir eğitim kurumu.  Aynı zamanda istihdam sağlayan bir yapı. Vasıfsız insanların topluma kazandırılmasında çok önemli bir sektör.

YENİ YASA TASARISI YOLDA!
Kentsel dönüşüm sosyal bir projedir. Ama yasadan dolayı İzmir’de iki başlılık gündeme geldi. Hızı yakalayamadık. Mal canın yongasıdır. Yaptırım gücü olan yasaların çıkması lazım. Yeni bir kentsel dönüşüm yasa tasarısı çıkıyor. Belki de bu ay içindeki torba yasada çıkabilir. Nisan’a kadar çıkacağını düşünüyorum. Bakanlığın yaptığı bir çalışma vardı. Ben de katıldım. Burada uygulamadaki eksiklikler tespit edilmeye çalışıldı. Biz de sahadaki aktörler olarak bunları ilettik. İzmir’deki iki başlılığı da ilettik. Bakan müjde de verdi. Kentsel dönüşümü daha da hızlandırabilmek için proje süresince yerel yönetimlerden ve özel sektördeki temsilcilere sıfır faizli fon yaratacaklarını belirtti. Doğru planlamalar ve çalışmalar yapılırsa gelecek 10 yıl inşaat sektöründe İzmir büyük sıçrama yapacaktır.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU İŞİN HAMİSİ OLACAK
Bir şehrin yönetilmesiyle ilgili plan olmaz ise soruları beraberinde getirir. Günü kurtaracak planlar değil, İzmir’in bütünün kurtaran bölgesel planlar düzenlenmeli. 50-100 yıllık planlar olmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işin hamisi olacak. Manhattan mı olalım? Dubai mi olalım? Karar vereceksiniz. Plan olmadan lokal çözümlerle yine sorunlar oluşur. Sosyal sorunlar da beraberinde gelir. İzmir için geç değil. Yerel yönetimler önemli. Yerel yönetimler derken Büyükşehir Belediyesi demiyorum. İlçe belediyelerini kast ediyorum. Örneğin, Konak’taki sosyal yapıyı planlarken Alsancak, Yenişehir, Ballıkuyu’nun yapısını düşünerek, buralardaki taleplere göre planlama yapmazsanız sosyal afetler de yaşarsınız. Sırf maddi değil manevi anlamda da planlama çok önemli.

İZMİR’İN MAKUS TALİHİ DİYORUZ AMA…
İzmir’in makus talihi için yerel yönetimler diyoruz ama en önemli faktörlerinden biri de iş adamları. Bir yeri abad eden hamisidir misali, İzmir’deki çarkların dönmesini sağlayacak olan da iş dünyası aktörleridir. Büyük iş düşüyor. En büyük zenginliğimiz, aydın insan kaynağına sahip. Dünya ile entegre olacak insan kaynağına sahibiz. İzmir’deki iş dünyasının çok daha büyük marka yaratacak hareketlere yönelmesi gerekiyor. Global sistem içinde mücadele edebilmenin en büyük şartı kurumsal yapı ve kaliteden geçmektedir. Sizin sağlayacağınız katma değer ülkenize gelecektir. İzmir güç birliği yaparak, iş adamları ve sektörlerindeki temsilciler birlikte hareket ederek dünyada saygın yere gelir. İzmir’deki çarklar hak ettiği şekilde dönmediği için beyin göçü var.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN ADAYIZ
2013 yılında ticaret odası başkan adayıydım. İzmir’in ekonomik olarak hak ettiği yere gelmesi için aktörlerin harekete geçmesinde itici güç olması gerektiğini söylemiştim. Seçilmem halinde bu görevi yapacağımı yerel ve merkezi hükümetler arasında köprü vazifesi kuracağımı, iş dünyasının sorunlarının çözümüyle ilgili bir sürü proje açıklamıştım. Olmadı, kaybettik. O zaman şunu ifade etmiştim; tabanın taleplerini sandığa yansıtamadık. Bu ne demekti? İzmir’in talepleri değişimden yanaydı. Ancak mevcut odalar ve borsalar birliği kanunun sistemi ile mevcut yönetim 1-0 galip başlıyor. 8 ay sahada çalışmıştık. İzmir iş dünyanın değişim talebinin yüzde 90’lar civarında olduğunu tespit etmiştik. Ama sistem gereği talepleri yansıttıramadık. Sistemin sağlıklı olabilmesi için 2 sandığın konulabilmesi gerekiyor. Yani sandık başına giden kişi hem başkanının hem meclis üyesini seçebilecek. En doğrusu budur. Seçim olduğunda sektörün temsilcileri kendi sektörüyle ilgili meclis üyesini seçiyor. Sektörün seçtiği meclis üyesi sektörün tamamının temsilcisi görünüyor ama belki sektörün yüzde 80’ini sandığa gitmemiş olabiliyor. Bu sektörün temsilcisi olmayabiliyor. Başkanı belirlerken kişisel duygularıyla belirliyor. Peki sektörün iradesine ne oluyor? Yok oluyor. Böyle olunca odaları kendi evlatlarıymış gibi görenler oluyor. Hangi sektör olursa olsun ikinci dönemden sonra körlük oluyor. Tüm kurumlarda böyledir, beli bir dönemden sonra meslek körlüğü başlar. Biz bu dönem aday olmadık. Denedik, üzerimize düşeni yapalım dedik. Fakat inşaat sektöründen adayız. İnşaat sektörünün bölünmesini engellemeyi amaçlıyoruz.

30 YILINI DOLDURSUN DİYE DÜŞÜNÜYOR
Ekrem Bey’in tüm gücüyle karşımızda çalıştığını gördük. Neden diye merak ettik. Ekrem Bey tek sektörden yarışa girmez. Geçmiş dönem 16 sektördeydi diye tespit etmiştik. Kazandığı sektörlerden aday oluyor ki bu görevdeki 30 yılını doldursun diye düşünüyor. Şimdi karşısında rakip olarak Mahmut Bey var. Bir de Zeki Bey diye bir arkadaşımız var. Esas rakip Mahmut Özgener… İzmir’in tanıdığı birisi. 100 senelik İzmirli.  Dışarıdan diye söz edenleri ben anlayamıyorum. Neden dışarıdan? Aslında İzmir’e katma değer sağlamayan iktidarını sürdürmeyi isteyen insanların yaydığı bir şey. İzmir çok küçük bir yer, herkes kimin nasıl ticaret yaptığını bilir.

MAHMUT ÖZGENER’LE SÖYLEMİMİZ AYNI, DESTEKLİYORUM
İzmir’de İTO’ya bağlı 80 bine yakın iş adamı var. Bu 80 bin iş adamının hepsi İTO başkanı olma kabiliyetine sahip. İzmir’de ticaret zor iştir. Demokles’in kılıcı gibidir. Böyle bir ilde ticaret yapan insanlar çok rahat bu odayı yönetir. Kuralları bellidir. Önemli olan başkan olacak kişinin ve yönetim kurulunun vizyonel bakışıdır. Bir CEO gibi davranmasıdır. Evet Mahmut Özgener’i destekliyorum. İyi bir CEO’dur. Odanın başına geldiğinde de İzmir’e büyük katma değer sağlayacaktır. O ticaret odasını meclis üyeleriyle birlikte yöneteceğiz diyor. Söylemimiz Mahmut Bey’le aynı. Ben tek adam anlayışının gitmesi gerektiğini ifade etmiştim. Mahmut bey de aynı şeyi söylüyor. Alaattin Yüksel Bey de aynı şeyi söylemişti, onu da desteklemiştik. Herkes aynı şeyi istiyor.

EĞER BİR ZULÜM VARSA SESSİZ KALIYORSANIZ DİLSİZ ŞEYTANSINIZ
Temennim Mahmut Bey’in seçilmesidir. Açıkça söylüyorum. Üniversitesin tekrar iş dünyasına kazandırılmasına yarayacaktır. Eğer bir zulüm varsa sessiz kalıyorsanız dilsiz şeytansınız. Biz sorumlulukla iş dünyasının dikkatini çekiyoruz. İş dünyası Nisan ayında sandığa gelsin gerekeni yapsın.

 
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
 
Geleceğin basketbolcuları Gaziemir'de yetişiyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayret 30 Ocak 2018 Salı 15:02

Sayın Badem zulümden söz ederken zulmün kalesine değinmiyor bile! Hayret ki ne hayret!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 7'den yüzde 7.9'a yükselti.
Bakanlık'tan 'hastalıklı' et açıklaması!
Et ve Süt Kurumu (ESK), Bosna Hersek’ten ithal edilen 20 ton hastalıklı ...
Binlerce metal işçisi bu haberi bekliyordu!
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak, bu sabah itibarıyla MESS ile ...
 
14 milyon kişiye mesajla son çağrı!
BDDK'nın 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten ...
Dev Türk bankası Arap oluyor!
Dubai'nin en büyük bankası olan Emirates NBD, Rus Sberbank'ın Denizbank'taki ...
İzmir'de bit pazarı düğümü çözülüyor!
Geçtiğimiz Aralık ayında kapatılan ve şehrin önemli nostaljik figürlerinden ...
 
Döviz büroları için yeni düzenleme
Döviz büroları için A ve B grubu yetki ayrımı ile yeni sermaye şartları geldi.
Pasaportsuz, vizesiz yolculuk başlıyor!
Dünya Ekonomik Fuarı’nda (WEF) pek çok yeni teknoloji tartışıldı. Bunların ...
Çeşme'de tarım alanına jeotermale tepki!
Çeşme ilçesi, Ovacık Mahallesi'nde, tarım alanları içerisinde 9 jeotermal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva