HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2019 Perşembe - 11:06

Müdür Derince’den vatandaşlara mesaj: Müsterih olsunlar 1 metrekare yer imara açılmaz!

İzmir Orman Bölge Müdürü Derince, geçtiğimiz aylarda kentte yaşanan orman yangınları sonrasında kamuoyunda gündeme gelen rant ve imar tartışması için konuştu ve “Vatandaşlarımız müsterih olsun, kesinlikle ormanlarımızdan 1 metrekare yer imara açılmaz. Bunlar bilgisi olmadan fikir sahibi olan insanların söyledikleri şeyler” dedi.

Müdür Derince’den vatandaşlara mesaj: Müsterih olsunlar 1 metrekare yer imara açılmaz!

EGEDESONSÖZ- İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’de yaşanan orman yangınları üzerinden konuşan Müdür Derince ayrıca kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BUNDAN SONRA ’11 KASIM’LARDA HEP FİDAN DİKECEĞİZ!
Derince, “Karabağlar’da çıkan yangın arkadaşlarımızın olağanüstü gayretleriyle söndürüldü. Biz yine çalışmalara başladık. Teraslama, doğal gençleştirme gibi çalışmaları yapmak ilk işimiz olacaktır. Alanda yoğun insan gücüyle çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde 11 milyon fidanın 1 milyon tanesi İzmir’de toprakla buluştu. Halkımızın sahiplenmesiyle birlikte çok güzel bir etkinlik oldu. Dikim sezonu devam edecek ve İzmir ile fidanlarımızı buluşturacağız. Bu gün bizim için önemli bir gün oldu. Bundan sonra ‘11 Kasım’larda hep fidan dikeceğiz” dedi.  

BUNLAR ASILSIZ İDDİALAR!
Mevsimin fidan dikimi için uygun olmadığının öne sürülmesi karşısında konuşan Derince, “Bu iddialar tamamen asılsız iddialar. Buradaki kızılçam ormanları bu toprakların doğal türü, yıllardır burada olan türler. Yangına karşı kendilerini geliştirmiş türler. Burada farklı bir tür dikmek daha sakıncalı olacaktır. Ormancılık bir bilimdir. Bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bilimsellikle alakası yok” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ KISKANILIYOR
‘Neden böyle bir algı oluşturuluyor?’ sorusunu cevaplayan Derince, “Onu bilemiyorum, belki çalışmalarımız kıskanılıyordur!” dedi. Derince ayrıca yangınların çıkış nedeni için, “Bir terör örgütü sahiplendi. Ama nedir ne değildir, bir şey çıkmadı. Güvenlik güçlerimiz incelemeye devam ediyor” açıklamasını yaptı.  

ALANLARIN RANTA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL!
Yangınlar sonrasında alanların imara açılacağı yönündeki söylemler üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Derince, “Orman alanlarının daraltılması, imara açılması mümkün değil. Anayasamız ile kontrol altındadır. Dolayısıyla buraların ranta açılması söz konusu değildir. Halkımızın bunu bilmesini istiyorum. Artı, bizim ormanlarımızda kadastro çalışmaları bitti. Sınırlardan hangi alan orman hangi alan değil belli. Bir insan bir metre bile işgal yapsa gereği yapılır. Ormanlarımızın halka açılması söz konusu değildir. Yanan alanlar yıl içinde ağaçlandırılır. Biz bunu uygularız. Ancak fidanların büyüme süreci uzayabilir. Bu 5-10 sene içinde orası yeşil doku haline gelir. Biz ağaç yetiştirmede 50-60 yıldan bahsederiz. Onlar yaşlı ağaçlar içindir, ama yeşil doku için 5-10 sene yeterlidir” dedi.

KARABAĞLAR’DA 80 KİLOMETRE HIZINDA BİR RÜZGAR VARDI, TALİHSİZ BİR GÜNDÜ
Teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler veren Derince, “Yangına müdahalede dünyada ilk sıralardayız. Bizim bir orman yangına müdahalemiz 12 dakikadır. Bakanımız Sayın Pakdemirli 10 dakikaya çekmeye çalışalım talimatını verdi. Hiç sıkıntımız yok. Ama bu bir afettir. Karabağlarda 80 kilometre hızında bir rüzgar vardı. Talihsiz bir gündü” açıklamasında bulundu.

KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLİYORUZ
Derince ayrıca, “Teşkilat olarak eksiğimiz yok ama daha fazla dikkat, hassasiyet gerekli. Halkımızın en ufak dumanı bile bize ihbar etmesi gerekiyor. Biz kendimizi sürekli yeniliyoruz. Yeni araçlar alındı, İzmir’imize de gelecek. Teknolojik olarak eksik kaldığımızda biz kendimizi yenileyen bir kurumuz. Halkımız yeteri kadar hassasiyetli, halkımıza teşekkür ediyorum. Ormanlık alanda görülen en ufak dumanı bile ‘Alo 177 Hattı’na ihbar etsinler. Çekinmesinler. Biz anında müdahale ederiz” dedi.  

VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR 1 METREKARE YER İMARA AÇILMAZ!
Derince vatandaşlara kaygıya kapılmamaları için seslenirken, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, kesinlikle ormanlarımızdan 1 metrekare yer imara açılmaz. Bunlar bilgisi olmadan fikir sahibi olan insanların söyledikleri şeyler. Ayrıca hiçbir metrekare boş orman alanımız da kalmayacaktır. Tabiatın izin verdiği ölçüde tüm alanlarımız ağaçlandırılacaktır. Biz bilimsel olarak çalışıyoruz. Yeterli bilgi ve tecrübeye sahibiz “ifadelerini kullandı. 

 
Soyer, Antalya ile İzmir'i karşılaştırdı: Hepimizi utandıran bir tablo var!
 
Milli Saraylar Müzekart kapsamına alınıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dikilili 14 Kasım 2019 Perşembe 13:24

Müdürüm, Dikilide ormanlar kesiliyor, senin ormancıların karşıdan bakıyor. Ege Orman Vakfı çam dikti, bakmadı, keçilere koyunlara yedirdi. Üstelik devletten de destekleme aldı. İlgilenmediniz. Yine, Dikilinin yörük köylerinde ormanlarda yol yok. yangın olsa söndürmeye araç-gereç gidemeyecek. Yol yapın ya da kömürcülere ihaleyle verin, yol yapsınlar. Zeytinlerimiz ağaçlardan hava alamıyor. Büyükşehir ormana ait diye yol yapmıyor. güç durumdayız. YOL İSTİYORUZ. Ayrıca DİKİLİ-Çanakkale arasındaki asfalt boyuna çamlar dikilmiş, kesim/aralamak istiyor. Bazı kazalara neden oldu. lütfen alt eteklerini kestirin.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hain planı itiraf ettiler: Ekonomik hedeflere saldırı!
Suriye'den geldikleri Türkiye'de bombalı saldırı hazırlığındayken ağustos ...
İzmir'de ölüm içkisi baskını: 1 tutuklama!
İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 bin 97 şişe sahte ...
Çeşme'de 44 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden, lastik botla yasa dışı geçiş yapmak isteyen ...
 
Rabia Naz'ın babası gözaltına alındı
Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı ...
Kedi katili şahsın hapsi kesinleşti
İstanbul'da, 'Tomtom' isimli kediyi kuyruğundan tutup yere vururak öldürülen ...
20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda patlama!
Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının cephaneliğinde meydana ...
 
İzmir'de şüpheli ölüm: İntihar mı, cinayet mi?
Buca ilçesinde, evinde bıçaklanan Tevfik Ö.(43), kaldırıldığı hastanede ...
ABD'de kritik Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Trump’ın Beyaz Saray'daki baş başa ...
Kantinden su diye aldı ölümden döndü!
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, okul kantininden su diye satın aldığı pet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva