HABERLER>GÜNCEL
5 Şubat 2019 Salı - 12:17

Minik Selin bağışçı ailenin de gözbebeği oldu

İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde, 4 yıl önce 'çok acil organ bekleyenler' listesine alınan ve o zaman 7 yaşında olan Selin Buğra, 5 yaşındaki Yiğit'in organlarıyla hayata tutundu. Ailesiyle endişeli bir bekleyiş yaşayan Selin Buğra'ya 8 gün sonra uygun karaciğer bulundu. Dünyada nadir görülen karaciğer rahatsızlıklarından biri olan Wilson hastalığı teşhisi koyulan Selin, hayatını kaybeden ve karaciğeri bağışlanan Yiğit'in ailesinin de evladı haline geldi. Selin'in isteği üzerine sürekli bir araya gelen aileler 4 yıldır her önemli günlerini birlikte geçiriyor.

Minik Selin bağışçı ailenin de gözbebeği oldu

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi'nde yaşayan Selin Buğra'ya, 2015 yılında 7 yaşında iken yüzünde ve gözlerinde ortaya çıkan sararma nedeniyle götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde ilk olarak eklem romatizması teşhisi koyuldu ve ilaç verildi. Ancak Selin, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine aynı hastaneye bir kez daha götürüldü. Bu kez yapılan testler sonunda, durumu ciddiye giden Selin Buğra, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan bir dizi test ve kontroller sonrasında Selin'e, dünyada ender görülen rahatsızlıklardan Wilson hastalığı teşhisi konuldu. Bu hastalıktan kurtulup yaşama tutunması için tek çare nakildi. Selin için, 'Acil' kodlu çağrı yapıldı. İsmi, Türkiye genelinde, 'Çok acil organ bekleyenler' listesine yazıldı. 8 gün süren endişeli bekleyişin ardından Antalya'dan haber geldi. Beyin ölümü gerçekleşen down sendromlu 5 yaşındaki Yiğit Kara'nın karaciğeri Ege Üniversitesi'ne getirilip Selin'e nakledildi. Bir süre yoğun bakım ünitesinde tutulduktan sonra günlük yaşamına tekrar dönen Selin, Antalya Kaş'taki evine döndü ve eğitim hayatına başladı. Şimdi 11 yaşında olan Selin'in en büyük isteği, sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorlar gibi olmak. Anne Ayşe Buğra  "İnsan başına gelmeden bilmiyor. Organ bağışı hiç aklıma gelmezdi ama çok önemli olduğunu kızımıza gerekli olunca öğrendik" dedi.

'SELİN BİZİM KIZIMIZ GİBİ OLDU'
Kızları Selin'in hayata tutunmasının ardından anne Ayşe Buğra ve baba Osman Buğra, karaciğeri ile evlatlarına can olan Yiğit'in ailesi ile tanıştı. Buğra ailesi, Yiğit'in babası Kemal ve annesi Dulkadın Kara'nın ziyaretine gitti. Oğullarının organıyla yaşama tutunan Selin'in sağlıklı halini gören Kemal Kara ve eşi, onu kendi evlatları gibi sahiplendi. Hayatta olan iki çocuklarından ayrı tutmadı. Selin, karaciğeriyle hayat bulduğu Yiğit'in anne ve babasının da gözü gibi koruduğu evlatları oldu. Selin'in isteği üzerine 4 yıldır sık sık buluşan, önemli günlerini birlikte geçiren aileler, küçük kızın mutluluğu karşısında bambaşka duygular yaşadı. Yiğit'in babası Kemal Kara, "Selin bizim kızımız gibi oldu. O da bizi çok seviyor. Benim oğlumun organıyla hayatta kaldı. Birisi gitti, birisi geldi. Zaman zaman duygulanıyorum ama sonrasında da onun gülüşüyle mutluluğu yaşıyorum. Organ bağışı elbette çok önemli. Biz bunun ne kadar değerli olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz. Biz onu çok seviyoruz o da bizi çok seviyor" dedi. (DHA)

 
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması
 
İzmir'de dehşet: Önce taciz etti sonra 4 kişiyi yaraladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palu ailesi hakkında iddianame hazırlandı
Kocaeli'de iki kişinini koybolmasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Palu ...
İzmir'de zehir baskını: Çok sayıda gözaltı var
İzmir'de, uyuşturucu madde satanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.
İzmir'den düğmeye basıldı: Çok sayıda askere gözaltı!
İzmir merkezli 10 ildeki operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen ...
 
FETÖ'nün 'mahrem imamlarına' operasyon!
Konya merkezli 28 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün ...
Sağanak gitti, kabusu bitmedi... Torbalı hala sular altında!
İzmir'de etkili olan sağanak sonrası, Torbalı’da binlerce dekar alan sular ...
İzmir'de faciaya kıl payı! Otobüs bir anda alev topuna döndü
İZMİR'in Menemen ilçesinde, seyir halindeki bir otobüste henüz belirlenemeyen ...
 
İzmir'de kahreden olay! 12'lik torun sürdü, babaanne can verdi
İzmir'in Tire ilçesinde, traktörün altında kalan 77 yaşındaki Kamile Soylu ...
İzmir'de korkunç kaza! Her şey bir anda oldu
İzmir'in Urla ilçesinde, bir otomobilin aynı yönde ilerleyen bir kamyona ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu!
Dikili ilçesinde, yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmaya çalıştığı öğrenilen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva