HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2015 Cumartesi - 10:59

MHP’li Koç’tan çözüm süreci çıkışı!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Murat Koç, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. AKP’nin yanlış politikaları sebebiyle ülkenin kaosa sürüklendiğini ifade eden Murat Koç “Sözde çözüm süreci bir oyalamaydı, o da bitti. Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir. Bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse inkâr edemez” dedi.

MHP’li Koç’tan çözüm süreci çıkışı!

Çökmeye ve bitirilmeye yüz tutan terör örgütü PKK’nın mepsupların, örgütü kurtarma adına inanmadıkları ve uygulamayacakları çözüm sürecini 21 Mart 2013 tarihinde İmralı’dan yazılan bir mektupta silahların bırakılmasının söylenmesi üzerine başlattıklarını belirten Koç “Hükümet kanadı da sözde çözüm sürecini sahiplenerek başta Başbakan olmak üzere, sözcüler ve yandaş medya tarafından sanki ülkede bir bayram havası estirilcesine gür bir sesle dile getirildi. Bu gürültü kopartılırken bu çağrının önündeki PKK terör örgütünün düştüğü durum fark edilmedi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, ülkenin bugünkü durumunu o gün görerek, atılan bu adımların yanlış olduğunu, bunun bir tuzak olduğunu dile getirerek hükümeti uyardı. Ancak hak etmediği bir şekilde yalan beyan ve iftiralarla eleştiri yağmuruna tutuldu.” şeklinde konuştu.
 
“ÜLKE KAOSA SÜREKLENMEK İSTENİYOR”
Bugün gelinen noktanın açık seçik ortada olduğunu ifade eden Murat Koç “21 mart 2013’teki yazılan bu mektuba inananlar ülkeyi bir kaosun içine sokmuştur. O gün hatırlarsanız o mektupta “Silahların bırakılması ve teröristlerin ülkeyi terk etmesi.” maddesinin olduğu haykırılıyordu. Şimdi aklı selim herkese soruyorum aradan 2.5 sene geçti, terör örgütünün güçlenmesi dışında bir gelişme oldu mu? Terör örgütü, hükümetin yanlış politikaları sebebiyle bugün emellerine ulaşmış durumdadır. Terörle mücadeledeki kanunun değiştirilmesi ve sorumluluğun valiliklere devredilmesiyle terörle mücadelenin önü kapatılmış oldu. Bu boşluğu isteyen ve gören terör örgütü PKK, bölgede haracını topladı, kimlik kontrolu ve denetimler gibi usulsüz uygulamalar yapmaya başladı. Fakat çözüm süreci bahane edilerek hükümet bütün bu olaylara sessiz kaldı. Açıkçasını söylemek gerekirse terör örgütü, paralel devleti kurup meclise girdi. Hedeflerinde ülkenin değişik bölgelerinde de silahlı yapılanmalar oluşturup Suriye’de yaşanan olayları Türkiye sınırlarına taşıyarak kaosun ve iç savaşın kıvılcımını yakmaktır. Çözülme süreciyle saldırganlığını takviye eden, silahlanmasını hızlandırmanın yanında militan açığını da kapatan PKK, yine kan dökmeye, yine can almaya hız vermiştir” dedi.
 
“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İSTEDİĞİ OLUYOR”
Çözüm sürecinin millete ve devlete verdiği zararı görmeyen AKP’nin hatasını güneydoğudaki oyları kaybedince gördüğünü belirten Murat Koç “Bu süreç de böylelikle bitmiştir, terörist faaliyetler başlamıştır. HDP’nin oyları yetmediği için CHP tarafından TBMM’de gündeme getirilmesi istenen komisyonda Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve bütün terör örgütlernin faaliyetleri değil sadece İŞİD ile ilgili bir konu görüşülmüştür. Konuşmaların ardından CHP'nin terör oylarıyla ilgili Meclis'te komisyon kurulması önergesi reddedilmiştir. Bu oyalamada dikkatler başka yere çekilerek PKK’nın yapılanmasını güçlendirmesinin önü açılmıştır. Milletimiz şunu çok iyi biliyor ve bilmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi terör örgütünü  PKK’nın tuzağına hiç düşmemiş ve düşmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, refahı ve mutluluğu için atılması gereken her adımın mutlaka yanında olacaktır.” şeklinde konuştu.

 
Orman yangınlarına tekno-kalkan!
 
Buca’da iyiliğin bankası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: AKP’yle kuramazsak üzülürüm
CHP Genel Başkanı “Türkiye’nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye ...
Demirtaş: Hanginiz evladınızı feda ediyorsunuz?
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ülkenin savaşa sürüklenmek istendiğini ...
Azınlık hükümeti tartışması: AK Parti ve CHP’den ilk tepkiler
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, azınlık hükümetiyle seçime gidilebileceği ...
 
Davutoğlu’ndan sürpriz açıklama: MHP ile…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan "Yeni Türkiye Yolunda" ...
Bakan Eroğlu: Kandil'i tamamen imha edeceğiz!
Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, ...
2 CHP’li vekile daha fezleke
7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis'e ...
 
Flaş! Demirtaş’tan Erdoğan ve Davutoğlu’na suç duyurusu
Selahattin Demirtaş, Erdoğan ve Davutoğlu hakkında 'yargı bağımsızlığını ...
CHP'li Bayır'dan Davutoğlu'na 'OHAL' sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır son on gündür yaşanan gelişmeler ...
Flaş: Türkiye’den Irak’a çok sert tepki!
Irak'ın, Tükiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik operasyonları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva