HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2018 Pazartesi - 11:39

MHP İzmir’in İl Başkanı Şahin: 30 ilçenin 20’sini alırız!

İl Başkanı Şahin, AK Parti ile sürdürülen Cumhur İttifakı’nın kentte başarılı bir sonuç elde edeceğini söylerken, “Biz İzmir’i ittifakla alacağımızı düşünüyoruz. İddialı bir açıklama değil, doğrusu bu! 2014 seçim sonuçlarına bakacaksınız tablo neyse doğrusu odur! 30 ilçenin 20’sini ittifak alır. 19’unu alır görüyorum ben. Bir liste ve değerlendirme yaptım. Metropolde de ilçe alacağız. Metropolde ilçe almazsanız İzmir’i nasıl alacaksınız?” dedi.

MHP İzmir’in İl Başkanı Şahin: 30 ilçenin 20’sini alırız!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. AK Parti ile partisi arasındaki Cumhur İttifakı özelinde önemli açıklamalarda bulunan İl Başkanı Şahin, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler noktasında net mesajlar verdi.

Çalışmalara ilişkin bilgi vererek konuşmalarına başlayan Başkan Şahin, “Çok yoğun bir süreç yaşıyoruz. Belediye başkan aday adaylarının müracaatları doldu ama meclis üyelikleri noktasında başvurular devam ediyor” dedi.

- MHP İZMİR'DEN BAŞKAN SOYER’E: BABASINI DA SEVMEYİZ!

ZEYBEKCİ’DEN RAHATSIZ OLACAK ÜLKÜDAŞIMIZ YOKTUR
İttifakın İzmir’e yansımasını değerlendiren Şahin ayrıca, “Büyükşehir’deki durum AK Parti’nin adayı Sayın Nihat Zeybekci’nin destekleneceğidir. İttifakın adayı olarak açıklandı. Bizim kabulümüzdür. İtirazımız yok. Zeybekci’den rahatsız olacak ülküdaşımız yoktur. Belediye başkanlığı, bakanlığıyla kendisini kanıtlamış isimdir. Ortada tartışılacak bir durum yok. Sayın Zeybekci’den hiçbir talepte bulunmadık, pazarlık da söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

BANA 1 SAAT SONRA YSK’YA LİSTEYİ VER DENİRSE, VEREBİLİRİM
AK Parti ve partisinin genel merkezleri arasında kullanıla ‘jest yapma’ tabirine değinen Şahin, “İl teşkilatı olarak jest yapacak makamda değiliz. Biz jest yapamayız. Jest yapacaksa genel merkezlerimiz, genel başkanlarımız yapacak. Genel başkanlarımız kararlar alacaklar, aralarında tartışacak, görüşecekler. Temaslarımız devam ediyor. Görüşmeler bittiğinde bize ne söylenirse çalışmalara devam edeceğiz. Biz taleplerimizi genel merkezimize ilettik. Ben il başkanı olarak İzmir’deki 30 ilçe adayımızı belirledim. Bana 1 saat sonra YSK’ya listeyi ver denirse, verebilirim. Hazırlığım bu yöndedir. Tek başımıza gireceksek de çalışmalarımız hazır. Büyükşehir’de destekliyoruz dedik ama her şartta ilçe belediyelerinde de aday çıkarmayacağız görüşünün sahibi değiliz. Eğer anlaşabilirsek çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.  

AMACIMIZ ŞER İTTİFAKINA İLÇELERİMİZİ EMANET ETMEMEKTİR
Şahin, “Eşit ve adaletli olunmasını bekliyoruz. Aslında bu da yanlış! Biz kimseden bir şey beklemiyoruz. Uzlaşırken devam edeceğiz. Uzlaşmazsak kendi başımıza devam edeceğiz. Bir yerden beklentimiz yok. Görüşme ve temas var. Amacımız şer ittifakına ilçelerimizi emanet etmemektir. Millet ittifakı diyorlar ama PKK ile birliktelik yapıyorlar. Hangi milletin ittifakı? PKK ittifakı geliyor, biz bundan rahatsızız” dedi.

AMACIMIZ DAHA FAZLA OY VE MEVZİ KAZANMAK
İttifakın tarafları arasında devam eden görüşmeler kapsamında ilçelerin masaya yatırılması durumuna dair konuşan Şahin, “Siyasi gerçeklikler var. Şurada bizim adayımız olursa daha iyi olur gibi bir ön kabul var. Burada AKP değil de MHP adayı olur ise daha geçerli olur diyeceğimiz ilçelerimiz var. Bunları almak istiyoruz. Bu ilçelerde daha iyi temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Birbirimizi taşımak değil ama güç birliği yapmak istiyoruz. Bizim eksik olduğumuz yerde onların tamamlamasını onların eksik olduğu yerleri biz tamamlamak istiyoruz. Amacımız cebeleşmek değil. Amacımız iş birliğidir. İş birliğinin şartları oluşursa iş birliği! Amacımız daha fazla oy ve mevzi kazanmak” açıklamasını yaptı.

BİZ BU ÜLKENİN SİGORTASIYIZ
Şahin sözlerini sürdürürken, “İzmir’deki 300 bin oyun çok daha fazla üzerine çıktığımıza inanıyorum. İzmir’de 3 aydır siyaset yapmıyoruz. Ben 1999 yılında da seçim komisyon başkanlığı yaptım. Toplumdaki hareketleri görüyorum. Çok yukarıda bir talep alıyoruz. Parti olarak çok mutlu olduğumuz zamanlardan birini yaşıyoruz. İzmirliler merak etmesin. Biz bu ülkenin sigortasıyız. Milletimize verdiğimiz sözleri tutacağız. Onları unutmadık” dedi.

İZMİR’DEN RUHSAT İSTİYORUZ
İzmirlilere seslenen Şahin, “İzmir’den ruhsat istiyoruz. Bir defa da biz deneyin diyoruz. 40 yıldır CHP ve başkaları yönetiyor. İzin istiyoruz. Onlar bizden düzgün yönetilmek istiyorlar. Karşıyaka’dan Alsancak’a bir buçuk saatte gelmek istemiyorlar. Birçok sorun var ama en yoğunu ulaşım. Aliağa’da güzel işler yapıyoruz. Orada halk yüzde 60 oranında teveccüh gösteriyor ve mevcut yönetimi istiyorlar. Aliağa için kötü olarak bir algı yaratıyorlar. Hizmeti görmelisiniz” diye konuştu.  

EMANETİMİZİ İSTİYORUZ!
2014 yılında MHP tarafından kazanılan fakat sonrasında bir transferle AK Parti’ye geçen Kiraz özelinde değerlendirme yapan Şahin, “Emanetimizi istiyoruz. O konuda rahatsızız, başka bir açıklamaya gerek yok. Orayı MHP çok yüksek bir oy oranıyla almıştır. Alan şahıslar değil MHP’dir. Orası Türk milliyetçilerinin oylarıyla alınmıştır. Yaramızı deşmeyin. Orayı geri istiyoruz. Bizim için Kiraz önemli ama Türkiye daha önemli. Kiraz’dan daha önemli yerler var” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI İZMİR’DE 30 İLÇENİN 20’SİNİ ALIR
Sahil ilçelerinde yürütülecek çalışmaya değinen Şahin, “Kıyı kesimlerde vatandaşlara Aliağa’yı anlatacağız. ‘Orada ne yaptıysak buralarda da aynısını yapacağız’ diyeceğiz. Biz İzmir’i ittifakla alacağımızı düşünüyoruz. İddialı bir açıklama değil, doğrusu bu! 2014 seçim sonuçlarına bakacaksınız tablo neyse doğrusu odur! 30 ilçenin 20’sini ittifak alır. 19’unu alır görüyorum ben. Bir liste ve değerlendirme yaptım. Metropolde de ilçe alacağız. Metropolde ilçe almazsanız İzmir’i nasıl alacaksınız?” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN BİZE ÇOK DÖNÜŞLER VAR
Millet İttifakı üzerinden İYİ Parti’yi hedef alan Şahin, “MHP, Türkiye’de de İzmir’de de kaybettiği oyun büyük bölümünü geri aldı. Bunun bir şişirme bir balon, bir üfleme olduğunu herkes gördü. Çıkışı yüzde 30’lar falan filandı! Son zamanlardaki temaslarda da Demirtaş’tan yana taraf olması ve birkaç konu daha var. Birden bire Diyarbakırlı olması tesadüf müdür? 40 yıldır Türkeş’in bilmem neyiyim diyordu. Diyarbakırlı olmasının bize bir mahsuru yok. Orası da bu memleketin toprağı, canı, ciğeridir. Ama bu bir algıdır. Başka şey söylemek istiyordu. Demirtaş çıksın diyor. Sapır saçma birkaç şey daha söyledi. Millet de bunu anladı. Amacın başka olduğunu biz de görüyoruz. İYİ Parti’den bize çok dönüşler var. İzmir’de bu oran çok yüksek. İYİ Parti’ye gitmiş, yönetici olmuş insanlar partimizde kaynıyor. Pişman oluyor, özür diliyor, ‘ben de bir şey zannettim’ diyorlar. Devlet Bahçeli de ‘kucağınızı açın evladım’ dedi. Biz de açıyoruz. İnsanımızı itecek halimiz yok. Herkesi, kabul ediyoruz, onları da kabul edeceğiz. Teşkilatlarımız hiç olmadığı kadar dimdik ayakta. İlçelerdeki talebe şaşırıyoruz. Ülkücüler ayakta. Çalışıyoruz. Belediyecilik tam da bize göre bir iş! Arkadaşlarımız çalışmak istiyor. Bizim de talebimiz dar bir alana ülkücülerin sıkıştırılmamasıdır. Geniş bir alanda çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

 
İzmir'in 'Deli Dumrul yolu' Meclis gündeminde!
 
Rüşvetçi polis tanıdık çıktı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan Akbaş 19 Aralık 2018 Çarşamba 00:35

Alırsınız inşallah.

Yorumu oyla      9      5  
ksk li 18 Aralık 2018 Salı 02:48

mhp ne hallere düşmüş vah vah. pkk ile 16 yıldır işbirliği yapan akp yi görmeyen zihniyetten bişe beklenmez. hiçmi ilkeleriniz yok sizin

Yorumu oyla      10      5  
yiğit 17 Aralık 2018 Pazartesi 23:33

zeybekçiden de akp den de ülkücüler olarak rahatsısız başkanım.

Yorumu oyla      10      5  
ercan 17 Aralık 2018 Pazartesi 22:41

Yeridir söyleyim kadere bak aaah kadere bak kimler kimlerle.haa ben onu bunu bilmem ülkücü akp ye oy vermez vermemeli

Yorumu oyla      10      5  
İzmir li 17 Aralık 2018 Pazartesi 21:15

hAYIRLI işler......

Yorumu oyla      9      5  
Hüseyin Bardakçı 17 Aralık 2018 Pazartesi 20:40

Sayın Başkana Katılıyorum Hekes Görecek Despotluk Bitecek İzmire Hizmet Gelecek

Yorumu oyla      9      6  
Cengiz cansız 17 Aralık 2018 Pazartesi 19:05

Sn il başkanı 30 ilçenin 20 sini alacağınız idda ediyorsunuz buna sizde inanmiyorsunuz 20 ilçeyi say desem sayamazsın eminim sizden değil siyasetç ancak akp ye baston olur.

Yorumu oyla      10      5  
Ilhan 17 Aralık 2018 Pazartesi 19:01

Doğru yerde doğru aday izmir hdp nin değil miliyetçi insanlarin kalesidir.Ben gerçek izmirliyim öyle çakma değil evirip kıvırıp lafları ak parti yonetimine getirip hdp çanak tutmaz izmirli iki üç tane izmire sonradan gelmeler çok biliyo izmirin ne olduğunu izmir 3secimdir chp oda dsp mirası

Yorumu oyla      9      10  
Oğuz Kaan 17 Aralık 2018 Pazartesi 17:22

Kiraz’ı kim yiyecek? Seçimi kazanan MHP mi, başkanı ayartan AKP mi?

Yorumu oyla      10      5  
Dışarıdan göz 17 Aralık 2018 Pazartesi 15:47

yalvararak alırsınız belki

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 'Deli Dumrul yolu' Meclis gündeminde!
Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan ve trafiğe ...
CHP'li Beko: Bu bütçe halkın bütçesi değil
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Bütçe Kanunu görüşmeleri devam ...
CHP yaklaşık 400 adayını açıklayacak
CHP - İYİ Parti işbirliğinde gözler büyükşehirlerde adaylara çevrildi. ...
 
CHP Aliağa aday adayı Devran: Halkın gündemi seçim değil, geçim!
Alan çalışmalarını sürdüren CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit ...
CHP'li Polat'tan Gediz'i kurtaracak teklif!
CHP’li Polat, Gediz Havzası’nın korunması için kanun teklifi ve araştırma ...
AK Partili Kaya duyurdu: İzmir'de 6 üniversiteye dev bütçe
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde bazı ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Öğretmen demek gelecek demektir
TBMM’de 2019 Bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen oturumda ...
Partilere çağrı: İşte bayrak tasarrufunun miktarı
AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı ...
CHP'de adaylar belirleniyor: İzmir için tarih verildi!
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva