HABERLER>SPOR
25 Mayıs 2017 Perşembe - 13:46

MHP İzmir'de o kongre için flaş iddialar: Neden ertelendi?

Balçova İlçe Başkanı Doğan’ın adaylıktan çekilmesi sonrasında ortaya flaş bir iddia atıldı. Doğan’a il yönetimi nezdinde seçime girmemesi için baskı yapıldığı dile getirildi. İl Başkan Yardımcısı Seçgin ise iddiaları spekülasyon olarak nitelendirdi.

MHP İzmir de o kongre için flaş iddialar: Neden ertelendi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Genel merkezden gelen takvim doğrultusunda kentteki ilçe kongrelerini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, Balçova’da büyük bir sürprizle karşılaştı.

İzmir’de çoğunlukla mevcut başkanların tek aday olarak girdiği ilçe seçimleri yaşanırken Balçova’da Ülkü Doğan’ın adaylıktan vazgeçmesi sonrasında kongre ileri bir tarihe ertelendi. Ayrıca Balçova İlçe Teşkilatı’nın da böylelikle feshedildiği öğrenildi.

Gelişmelerin ardından Doğan’ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili partililer tarafından ortaya flaş bir iddia atıldı. Doğan’a Genel Merkez ve İl Yönetimi nezdinde aday olmaması yönünde baskı geldiği dile getirildi.

Genel merkezin Doğan’ın parti içinde muhaliflik durumu olduğunu belirttiği ve bu sebepten dolayı yola başka bir isimle devam edilmesi noktasında irade gösterdiği iddia edildi.

AİLESEL SEBEPLER VAR
Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin ise konuyla ilgili Egedesonsöz’e yaptığı bilgilendirmede önemli açıklamalarda bulundu. Süreç hakkında bilgi verirken Doğan’ın aday olmama kararına açıklık getiren Seçgin, “Balçova’da bir yapı oluşturmaya çalıştık. O yapı oluştururken kendimizi Sayın Ülkü Hanım ile çalışacak gibi görüyorduk. Kendisi son anda ailesel sebeplerden dolayı ‘aday olmayacağım’ dedi. Ama kongre gününü önceden belirlemiştik. Bir hafta öncesinde aday olmayacağını öğrendik. Ve bu bir haftada uygun yapıyı oluşturamayacağımız için iptal yoluna gittik. İptal yoluna gidince de aday olmayacağı için ilçe başkanını görevden aldık ve yönetim kurulunu da feshettik. Süre çok kısıtlı olduğu için hukuksal anlamda başka yol yoktu. En kısa zamanda en uygun yapıyı bulup orada yolumuza devam edeceğiz. Kongremizi yapacağız ya da yeni bir atamayla yönetim kurulu göreve başlayacak ve en kısa zamanda onlar kongresini yapacak. Balçova’daki yapıyı tesis etmek amacıyla düşünerek hareket ettik” dedi.

BİRLİKTE YÜRÜMEYECEKLERİMİZİ ZATEN GEÇEN DÖNEMDE FESHETTİK!
Ortaya atılan iddiaları spekülasyon olarak nitelendiren Seçgin, il yönetimi olarak bir yaptırımda bulunmadıklarını söyledi. Seçgin muhalif yapılarla daha önceki süreçte zaten yollarının ayrıldığını vurgularken, “Tüm ilçelerde tek aday olarak gidiyoruz. 1 Kasım’dan sonra çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Yapılarımız darmaduman oldu. Aynı düşüncede olan aynı yere yumruk vuran insan topluluklarını bir araya getirmeye çalışıyoruz. Değişiklikleri zaten geçen süreçte yaptık. Görevden alıp yerine atamalarla yol haritamızı zaten belirledik. Birlikte yürüyeceklerimizi belirledik. Yürümeyecekleri zaten geçen dönem içinde görevden alarak yerine farklı yapılar koyduk” açıklamasını yaptı.

Ülkü Doğan ise kendisine yönelik iddialar karşısında temkinli konuştu.

ADAY OLMAYACAĞIM DOĞRUDUR!
Doğan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Yeni dönemde aday olmayacağım doğrudur. Kongremiz de prosedür gereği sağlıklı bir yapının oluşması için il başkanlığımız tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleşecek. Herhangi bir açıklama da yapmak istemiyorum. İlerleyen dönemde detaylı bir açıklama yapmam gerekirse bilgilendirmede bulunurum” dedi.

İDDİLARA GÖRE KARARIN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Doğan’ın, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sonrasında MHP’de yaşanan kongre sürecinde genel merkeze karşı başlatılan imza hareketine destek verdiği ve bu sebepten dolayı aday gösterilmediği iddia edildi.

Buna göre; Doğan’ın, referandum sürecinde partide oluşan ‘hayır’ blokunda ve genel merkeze muhalif yapının içinde bulunmadığı ifade edilirken, aday olmama kararını ise kendisinin aldığı belirtildi.  

Ayrıca Doğan’ın 1 Kasım seçimlerinden öncesinde ve sonrasında genel merkezle hiçbir şekilde karşı karşıya gelmediği vurgulandı.

2015 Kasım seçimlerinde muhalif yapının yürüttüğü harekete imza verdiği bilinen Doğan’ın aday olmaması noktasında İl Başkanı Necat Karataş’ın bir yaptırımının olmadığı öğrenildi.

Ortaya atılan iddiaların aksine Başkan Karataş’ın Doğan’a aday olması yönünde destek verdiği öne sürüldü. 

 
Erdoğan'ın o açıklamasına Bahçeli'den yanıt
 
SGK'dan kritik uyarı: Son tarih 31 Mayıs
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serhat Özlü 26 Mayıs 2017 Cuma 08:49

Bu yönetim anayışıyla hiçbir yeregidemezsiniz. 15 20 kişiyle kongre yapıyorsunuz en küçük ilçenin 400 delegeli olması gerekir. Ama 15 20 kişi salonların fotolarını bile yayonlıyamıyorlar

Yorumu oyla      12      5  
recep 25 Mayıs 2017 Perşembe 23:21

:) komik olmuyor mu biraz. Genel merkeze muhalif kim var ise onun adaylığını engelliyorsunuz. Bu daha ne kadar sürecek. acaba gelecek seçimlerde kimlerle sahaya ineceksiniz. Dün kardeşim dediklerinize bugün hakaret edenler yarın oy nasıl isteyeceksiniz. Buca da, torbalı da, urla da, tire de, selçuk ta parti en üst seviyede iken oraları da bitirdiniz. Hele selçukta 9 aydır bir ilçe başkanı bile atayamadınız. Bu ayıp kimin serdar bey.

Yorumu oyla      12      6  
ali tanıl 25 Mayıs 2017 Perşembe 14:36

Sn.Ülkü Doğan Balçova'da her kesimin takdirini, toplamış kesimdir.Umarın siyasi yaşamına aynı çizgide devam eder.Başarılar.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyespor'da şampiyonluk için geri sayım
Kadınlar Futbol 1'inci Ligi Play Off Grubu'nda evinde 1207 Antalya Döşemealtı ...
Emre Belözoğlu ifade veriyor: Sırada başka ünlü isimler de var
Yurda kaçak yollarla lüks araç sokan çeteye yönelik İstanbul İl Jandarma ...
Menemen Belediyespor yeni sezon hazırlıkları
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Play Off oynamasına rağmen çeyrek ...
 
Bucaspor'da Onur yuvada kaldı
Spor Toto 2'nci Lig'de eski yabancı futbolcularına olan borç yüzünden ...
Bakü’den İzmir'e 5 madalyayla döndüler
Yaşar Üniversitesi'nin milli yüzücü öğrencileri Emre Sakçı ve Berk Özkul, ...
Galatasaray'ın efsane başkanı vefat etti
Galatasaray'ın efsane başkanları arasında olan Prof.Dr. Ali Tanrıyar tedavi ...
 
TFF 1. Lig'e yükselen son takım belli oldu!
Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ...
Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir zirvede: Haydi pedal başına!
Kentlilerin ‘bisikletle yaptığı kilometreleri’ yarıştırdığı ve en çok ...
Konak Belediyespor'un rakibi sahadan çekildi
Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde play off'ta üst üste beşinci kez şampiyonluğa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva