HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2017 Pazar - 12:31

MHP İl Başkanı'ndan CHP'ye çok sert Deniz Gezmiş çıkışı

1972 yılında idam edilen, '68 hareketinin gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için CHP'liler tarafından yapılan anma törenlerine MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş tepki gösterdi. Karataş'ın açıklamalarına CHP'den ise yanıt gecikmedi. 

MHP İl Başkanı ndan CHP ye çok sert Deniz Gezmiş çıkışı

EGEDESONSÖZ- ‘68 hareketinin liderlerinden olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972 yılında idam edilmesinin 46. yılında ülkenin birçok yerinden anma etkinlikleri düzenlendi.

İzmir’de de bir çok belediye, anma etkinliği düzenlerken MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan CHP'ye tepki gösterdi. CHP’nin ‘ruh çağırdığını’ belirten Karataş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “RUHSUZ'laşan CHP ruh çağırmaya başlayınca, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ruhuyla buluştu! Yabancı değillerdi. PKK sevicileri de zaten vardı CUK oturdu"

KÜÇÜKKAYA'YA TEPKİ

Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya da tepki gösteren Karataş, "1 İleri 2 geri dans ederek haber sunan İ.Küçükkaya FETÖ ve PKK uzantılarını cilalarken, Deniz Gezmiş-Mahir Çayan'ı da unutmadı.Yakışmadı değil. İ.Küçükkaya sevdalısı bir kadınla, chp-hdppkk-fetö-Peri'nçek'i harmanlarken, kominist Marksist ideolojiyi unutmuyor! Yürü kim tutar seni Blokçu” dedi.

'80 Cuntası tarafından idam edilen ülkücüleri anan İl Başkanı Karataş şunları söyledi: "Ahmet Kerse,Ali Bülent Orkan,Cengiz Baktemur,Cevdet Karakuş,Fikri Arıkan,Selçuk Duracık,Halil Esendağ,İsmet Şahin,Mustafa Pehlivanoğlu cunta tarafından asılan vatan sevdalısı ülkücülerdi. Diğerlerinin ne ve kim için mücadele ettiğini araştırın  Ülkücüler Vatan için can verdi. Bu Vatanı bölmeyi amaç edinenle böldürmemek için şehit olanı karıştırmayın. Ülkücü Hareket Vatanın ve Yüce Türk Milletinin çimentosudur."

CHP'DEN JET TEPKİ
MHP İl Başkanı Necat Karataş'ın sözlerine CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse tepki gösterdi. Sarküse, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “MHP İl Başkanı Necat Karataş'ın Partimizi Deniz, Yusuf ve Hüseyin andılar diye terör örgütlerinin saflarına koymaya çalışması gülünçtür. Biz ülkede yaşanan adaletsiz sistem sonucu asılmalarına neden yokken bazılarının emriyle yitip giden gençleri anmaktan onur duyuyoruz. Biz sadece sol görüşlü değil, sağ görüşe sahip olup ta adaletsiz bir sistem sonucu katledilen gençleri de yüreğimizde yaşatıyoruz. İşkencelere,yargısız infazlara karşı duruşumuz net.Bu duruşu elbette bazılarından beklemiyoruz ancak bunu alenen yapmalarını yadırgıyoruz”

‘ÜÇ FİDANI ANMAK SUÇ DEĞİL, ONURDUR’
Ege Üniversitesi’nden çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu’nun ölümün içlerine sindiremediklerini belirten Sarıküse, “bir gencin düşüncesi sebebiyle öldürülmesini içimize sinderemiyoruz. Nasıl ki Ülkücü kardeşimiz Fırat Çakıroğlu'nun ölümünü sindiremediysek Cumhuriyet'ini seven ve sahip çıkan insanlar #Hayır oylarını kullanırken bazılarının ne yaptığı, kendi tabanını hiçe saydığı net görüldü. Bunlardan birinin de Denizlerin anmasını başka niyetlere bağlaması korkunç bir ayrım hareketinin startıdır. Ülkenin yürekli gazetecilerinden İsmail Küçükkaya’nın MHP İzmir İl Başkanının suçlamalarına maruz kalmasına da bu sebeplerden şaşırmadık. Şimdi bir kez daha söylüyoruz bizler #Darağacında3Fidan ı anmaktan asla vazgeçmeyecek,son nefesimize kadar onları savunacağız. MHP İzmir İl Başkanına söylemek isterim ki 3 Fidanı Anmak suç değildir,onurdur.Yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenler.”

MHP İL BAŞKANLIĞI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA
Diğer yandan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sarıküse'nin verdiği tapkinin ardından MHP İzmir İl Başkanlığı, yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi: 

"İl Başkanımız Sayın Necat Karataş’ın twiter paylaşımlarıyla ilgili olarak bazı siyasi partilerin temsilcileri hadlerini aşarak açıklamalar yapmışlardır.

İl başkanımızın paylaşımları idam edilen şahsiyetleri değil bizzat gerçeklerin farkında olmayan, farkında olsalar bile takiye yaparak gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan CHP zihniyetini hedef almıştır. Kaldı ki, 1972 yılında TBMM tarafından onaylanan idam cezası oylamasında çok sayıda CHP milletvekili “ASILSIN=Evet” oyu vermiştir. Meclis'teki oylamada 144 CHP'liden idamlara hayır diyenlerin sayısı 47 idi. O 48. ret oyu, Senato'da 34 üyesi bulunan CHP'den idamlara hayır diyenlerin sayısı ise 18 idi. Üstelik idamlar sırasında 12 Mart ara rejim hükümetinin Başbakanı, eski CHP'li Nihat Erim'di.

Gerçekler bu kadar açık ve ortadayken bazı CHP’lilerin yaptığı takiye ve durumdan vazife çıkarmaları son derce komiktir. Bizce bu güruh takiyeyi bir kenara bırakarak, takkeyi önlerine koyup düşünmelidirler!

Üniversite ve Milli Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını ağızlarına almaları da bir başka garabettir. Geçmişte Şehidimizin yanında olmayıp Atatürkçü Milliyetçi mücadele vermeyenler ve bölücü örgütlerin gizli desteğini yapanlar nazarımızda bir tek yere sahiptir o da acınacak halleridir.

Susuyorsak, siyasi tarihimizi bilmediğimizden değil, onurumuzdan ve ülkemizin birlik ve beraberliğini düşündüğümüzdendir. Bilmeyenlere de buradan bildiririz!

 

 
İzmir'in 85 yıllık bakkalı
 
Haydi Altınordu bir daha
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turan Ç 8 Mayıs 2017 Pazartesi 09:18

Biz seviyoruz, Denizi Mahiri Hüseyini siz sevmeseniz de olur. ama lütfen iftira atılmasın. onlarda gençti inandıklarını yaşadı

Yorumu oyla      11      6  
Bağımsız 8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:35

Sayın Karataşın yaptığı bu çıkışa yorum yapmaya bile değmez.Tam bir kışkırtıcı ve bölücü bir iafadeler.Yazık.O zaman Tam Bağımsız Türkiye,diye can verenlere dediğine bak.Şimdide öyle diyoruz.Hem de Birçok ülkücü vatansever kardeşlerimizle.Tam Bağımsız Türkiye

Yorumu oyla      11      6  
taş 8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:13

Dün hayır dendiği için hayır diyenleri teröristlerle aynı kefeye koyanlar şimdi de Denizlere kominist bir kesimde Fıratlara faşist diye saldırıyorlar. Oysa her ikiside buram buram vatan kokan birer çiçekti koparılmasalardı hayatlarının baharında.Demokrasiden anladıkları bu. herkesi birbirine düşman etme çabaları. kuyuya atılan taşlar bunlar

Yorumu oyla      11      5  
Bahçeliye üzülüyoruz 7 Mayıs 2017 Pazar 19:40

Bahçelinin en büyük hatası böyle siyasetçilerle zorunda kalması. değerlere saldıran bir siyaset ne olur ki

Yorumu oyla      12      5  
emperyalist 7 Mayıs 2017 Pazar 16:03

Tam bağımsız Türkiye için mücadele verenler için Emperyalislere karşı olanlar hep anacaklardır... unutturmayacaklardır.

Yorumu oyla      16      7  
Sinem Derya 7 Mayıs 2017 Pazar 14:31

Bu ifadeler icinizdeki kini ortaya koyuyor. Olmus insanlardan ne istediniz. Sizin olmuslerinize deger verilmesinizi istiyorsaniz sizde baskalarina deger verin

Yorumu oyla      15      6  
chp li 7 Mayıs 2017 Pazar 14:09

mhp son genel secimde 2 milletvekili cıkarmıstı bu sefer 0 milletvekili cıkarma tadını yasayacaklar.

Yorumu oyla      16      7  
TC misafir 7 Mayıs 2017 Pazar 13:07

Amerikan köpeği pkk ile Deniz Gezmiş'i nasıl bir tutarsın! Ruh çağırma ifadesine gelirsek eğer o zaman 10 Kasım ve Alparslan Türkeş'i anma törenleri için de mi aynı görüşe sahipsiniz?

Yorumu oyla      15      8  
7 Mayıs 2017 Pazar 12:59

İzmir' de 30-0 çektiler hala daha istifa yok.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böke'nin istifasına ilginç yorum: Bizim için de sürpriz oldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Milletvekili Selin Sayek ...
Bakan'ın makam aracı sünnet aracı oldu
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan ...
Kılıçdaroğlu: Ok yaydan çıktı, geri adım olmaz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir grup PM üyesinin “Sağlar ile konuşun, ...
 
Özel ve Böke Eş Genel Başkan mı olacak?
Parti Meclisi'nin (PM) olağanüstü toplantıya çağrılmasından hemen önce ...
Erdoğan'dan yeni dönem mesajı
AK Parti'de gözler 21 Mayıs'a çevrildi. Olağanüstü kongrede Cumhurbaşkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Keşke seni tanımasaydım...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen ...
 
CHP'nin '2 numarası'ndan istifa yorumu: Anlaşılır bir durum değil!
Genel Sekreter Sındır, Böke’nin istifası için, “Bu tür trafik kazaları ...
Adalet Bakanı Bozdağ'dan erken seçim çıkışı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "2019'a kadar bir seçim yok. 2019'dan sonra ...
Bahçeli: 16 Nisan’da tel tel dökülenler...
MHP lideri Bahçeli, 'Hayırcılar toplanıyormuş, 2019’a yatırım yapıyorlarmış, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva