HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2017 Pazar - 09:02

CHP'nin '2 numarası'ndan istifa yorumu: Anlaşılır bir durum değil!

Genel Sekreter Sındır, Böke’nin istifası için, “Bu tür trafik kazaları olabilir. Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulunun tüm kararlarına oy birliğiyle katılmış ve bunların arkasında durarak sözcülük yapmış birisidir. Ne oldu da tamamen aykırı düşünce içinde oldu? Bu anlaşılır bir durum değil” dedi

CHP nin  2 numarası ndan istifa yorumu: Anlaşılır bir durum değil!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü.

- CHP'DE ŞOK: BÖKE İSTİFA ETTİ!

Gelişmenin ardından Egedesonsöz’e konuşan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Böke’nin kararını ve “Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum” şeklindeki istifa açıklamasını değerlendirdi.

NE OLDU DA…

Genel Sekreter Sındır, “Selin Hanım partimizin çok değerli bir milletvekilidir. MYK sözcülüğünü sürdürmüştür. Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı ve konusunda değerli bir bilim insanı olarak görev yapmıştır. İzmir’den milletvekili seçilmiştir ve MYK sözcülüğü görevini de layıkıyla yerine getirmiştir. Bugüne kadar tereddüt bile göstermeden alınan kararların arkasında olmuştur. Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulunun tüm kararlarına oy birliğiyle katılmış ve bunların arkasında durarak sözcülük yapmış birisidir. Bu son MYK toplantısına kadar böyle olmuştur. Anlam veremediğim şey; ne oldu da tamamen aykırı düşünce, söz ve söylem içinde oldu? Bu anlaşılır bir durum değil” dedi.  

BİRLİK, BERABERLİK ÇABASI İÇİNDE OLMAMIZ GEREKİRKEN…

Böke’nin kararına ilişkin açıklama yapan Sındır ayrıca referandum süreci ve sonrasını da değerlendirdi. Sındır, “Dolayısıyla bu en son vermiş olduğu karar taktiridir, ancak bizleri üzmüştür. Partimizin 16 Nisan referandumu sürecinde yürüttüğü son derece yerinde ve doğru politikalarda mutlaka katkısı olmuştur. Devleti yönetenlerin bütün gücüne rağmen YSK’nın kabul etmediğimiz ve tam kanunsuzluk olarak tabir ettiğimiz kararlarıyla gölge düşen bir referandum sürecinin sonrasında yine de inandığımız bir hayır çoğunluğu olmasına rağmen bizi üzen gayri meşru bir durum ortaya çıkmıştır.  Son derece başarılı yürütüldüğüne inandığım bu sürecin sonrasında birlik ve beraberlik mesajları ve çabası içinde olmamız gerekirken partimizde bu tür seslerin yükselmesiyle ülkemizi tek adam rejimine sürükleyenlerin ekmeğine yağ sürer bir noktayla karşı karşıya kaldık. Oysa bizim ihtiyacımız bu sürecin devamında parti olarak daha güçlü çıkmamızdır. Hayır oyu veren ve demokrasiye yürekten inanan kitlelerin güçlenerek çıkması gerekirken böylesi bir ayrışmaya neden olan bu tür kararlar bizi üzmektedir” diye konuştu.

BU NOKTAYA GELİNMESİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR, AMA KİMSE ÜZÜLMESİN

Sındır, “Sayın Genel Başkamız Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm referandum süreci boyunca gerek parti içinde gerek partimiz dışında bunu bir memleket meselesi olarak güden anlayışla herkesi kucaklayarak tek adam rejimine ülkeyi sürükleyenlere karşı kararlı ve inançlı duruşu sonrasında bu noktaya gelinmesi üzüntü vermiştir. Ama kimse üzülmesin. CHP’ye inanan güvenen herkes bilsin ki partimizin özgürlük ve demokrasi mücadelesindeki kararlı duruşu sürecektir. Buna en ufak bir zarar gelmesine asla izin vermeyeceğiz. İçimizden ya da dışarıdan kimsenin bu konuda tereddütü olmasın. Biz bu mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

BU TÜR TRAFİK KAZALARI OLABİLİR!

İlerleyen süreçte gerçekleşmesi planlanan çalışmalara ilişkin konuşan Sındır, Böke’nin kararını trafik kazası olarak nitelendirdi. Sındır, “Çok yakın bir gelecekte bunun akademik alt yapısı üzerinde çalışıyoruz. Bu hayır blokunun neden hayır dediğini tüm yurttaşlarımıza anlatma ve onları bir araya getirme gayretimiz sürecektir. Bu çalışmaları aynı zamanda sürdürürken siyasi çabamızı da sürdürüyoruz. Bu tür trafik kazaları olabilir. Bunları geride bırakarak yolumuza güçlenerek devam edeceğiz. Partimize ve cumhuriyete ilke ve değerlere gerçekten yürekten inanan herkesin samimi olarak ortaya koyduğu katkı öneri ve yapıcı eleştiriler başımızın tacıdır. Olması gereken de budur. Olması gereken partimizi ayrıştıran değil bütünleştiren söz söylem ve davranışlardır. Bu noktada genel başkanımızın birleştirici herkesi kucaklayan ve parti dışında da ülkemizi önceliğine almış tüm yurttaşlarımız ve örgütlü yapılarla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇALIŞMANIN ÜZERİNE LEKE SÜRÜLMESİ ÜLKE GELECEĞİNE HAKSIZLIKTIR!

Sındır, “Referandum sürecine ilişkin kimsenin en ufak bir eleştirisi de söz konusu değil. Son derece başarılı bir süreci el birliğiyle, partili, partisiz, tüm demokratlar bir arada yürüttük. Bu çalışmanın üzerine böyle bir lekenin sürülmesi, önümüzdeki sürece zarar verecek tavır ve davranışların ülkemizin geleceğine haksızlık olacağını vurguluyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Adalet Bakanı Bozdağ'dan erken seçim çıkışı
 
Latmos Doğa Şenliği'ne yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2017 Pazartesi 09:04

Kılıçtaroğlu dürüst imajı olmasına rağmen maallesef yumruğunu masaya vuramıyor. Kitleleri harekete geçiremiyor. Referandum fiyaskosunda ne yapabildi? Referandumu tanımıyorum dediniz 2019daki başkan kim olsunu konuşuyorsunuz. Yani referandumu kabul ettiniz. Bu nasıl particilik?

Yorumu oyla      12      5  
DELEGE 7 Mayıs 2017 Pazar 17:29

genel başkan değişimi istiyoruz nokta.

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 7 Mayıs 2017 Pazar 13:01

Kaç seçim kaybetti Kılıçdaroğlu ve hiç kazanacakmış gibi de durmuyor zaten kazanacağına dair kendisinin de inancı yok. Zamanında Baykalı eleştirdik koltuğa yapıştı diye şimdi aynısını Kılıçdaroğlu yapıyor eleştirenlere ise disiplin sopasını gösteriyor bu mu demokrasi?

Yorumu oyla      13      5  
muhalif 7 Mayıs 2017 Pazar 11:47

sn. böke acaba genel başkanlığa mı hazırlanıyor????

Yorumu oyla      12      5  
isimsiz 6 Mayıs 2017 Cumartesi 20:38

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ YA?

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Bozdağ'dan erken seçim çıkışı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "2019'a kadar bir seçim yok. 2019'dan sonra ...
Bahçeli: 16 Nisan’da tel tel dökülenler...
MHP lideri Bahçeli, 'Hayırcılar toplanıyormuş, 2019’a yatırım yapıyorlarmış, ...
Bakan Soylu: Türkiye'yi yere seremiyorlar
İçişleri Bakanı Soylu, "Fırat Kalkanı ile DEAŞ'a karşı ciddi ve hem de ...
 
CHP'de olağanüstü toplantı kararı
CHP PM yarın olağanüstü toplanacak. Parti Meclisi, Mersin Milletvekili ...
Yıldırım'dan Moldova'da dostluk mesajları
Başbakan Yıldırım, gerek Moldova'ya, gerek Gagavuz Yeri'ne kalkınma yardımı ...
CHP'de şok: Böke istifa etti!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partideki görevlerinden istifa etti.
 
CHP'deki iç tartışmanın şifreleri
CHP’de referandum sonrasında başlayan “olağanüstü kurultay, başkan adayının ...
CHP İzmir'den Anavatan'a 'hayır' teşekkürü
CHP İzmir İl Örgütü, referandum öncesi 'Demokrasiye sahip çıkıyoruz' panelleriyle ...
CHP’den belediye başkanları zirvesi: İzmir’den kim gidiyor?
Referandumda en çok belediye başkanlarının çalışmalarından memnun olduğunu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva