HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2015 Çarşamba - 17:03

MHP İl Başkanı Karataş’tan 7 Haziran mesajları!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş aday adaylığı belirleme sürecinde ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hiçbir ferdin yerinin garanti olmadığını söyleyen Karataş genel seçimlerde İzmir’den çıkaracakları vekili sayısıyla ilgili ise “Seçmenin eğilimini analiz eden birçok kişi ve kamuoyuna bakıldığı zaman İzmir’de MHP’nin 6 vekili aştığı şeklinde bir düşünce var. 7 Haziran’da bunun daha da yukarıda olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Karataş’tan 7 Haziran mesajları!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesinde partilerde aday adaylarını belirleme süreci işlerken MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da partisinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Karataş, İzmir’den hiç kimsenin yerinin garanti olmadığını ve bu yaklaşımın teşkilatı rahatsız ettiğini söylerken genel seçimlerde İzmir’den çıkacak vekil sayısı ve alınacak oy oranıyla ilgili de konuştu.
 
HİÇBİR FERDİN YERİ GARANTİ DEĞİL
Aday adaylığı listesinde kimsenin yerinin garanti olmadığını belirterek sözlerine başlayan Karataş, “Buradan milletvekili aday adaylığı müracaatı yapan arkadaşlarımızla birlikte MHP milletvekili listesinin nasıl oluşacağıyla ilgili çeşitli söylentiler var. Sanki bazı isimlerin şimdiden belli olduğu ve garanti olduğu konuşuluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Benim il başkanı olarak söylediğim şey, ‘İzmir’de hiçbir ferdin yeri garanti değildir’. Bu tür söylemler MHP teşkilatını rahatsız etmektedir. Buradaki sıralamada hiç kimsenin yerinin garanti olmadığını söylüyorum. Bunu genel olarak konuşuyorum” dedi.
 
TEMAYÜLÜN ALDATMACADAN ÖTE OLMADIĞI KANAATİNDEYİM
Partisinin 2011 Genel Seçimi’nde elektronik postayla oy kullanarak aday belirleme süreci gerçekleştirdiğini belirten Karataş, aday belirleme sürecinin ilerleyen günlerde netleşeceğini ifade etti. Karataş, CHP’nin önseçim ve AK Parti’nin temayül uygulamalarına ilişkin ise, “Önseçimle temayül çok farklı şeyler. Temayülde kullanılan oy belli midir? Yahut kimlerin birinci, kimlerin sonuncu olduğu, ne kadar oy aldığı belli midir? Temayül yoklaması yapıldığı zaman neticenin aynı salonda açıklanması gerekir. Bu temayülde kimin ne kadar oy aldığı net değil. Kullanılan oy da tasnif de gizli. Yapılan bu temayülün aldatmacadan öte olmadığı kanaatindeyim. MHP 2011 Genel Seçimlerinde üyelerimiz elektronik posta yöntemiyle genel merkezimize kimlerin vekil olmasıyla ilgili oy kullandı. Bu doğru bir yöntemdi. Bu seçimlerde milletvekili adaylığı sıralamasının nasıl olacağıyla ilgili bu hafta sonundaki genelgeyle netleştirmiş olacağız. Aday başvuru süreci 12 Mart’ta başlayacak 18 Mart’ta bitecek. MHP bugün itibariyle İzmir’deki vekil adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
ADAY PROFİLLERİMİZ NET
İzmir’deki aday profilleriyle ilgili de konuşan Karataş, “Aday profillerimiz net. Adaylarımız, mevcut İzmir halkının uygun göreceği veya İzmir’e halk ve seçmen nazarında karşılığı olan ve seçildiği takdirde TBMM de İzmirlileri gereği gibi temsil edecek olan, parlamentoda, komisyonlarda bakanlıklarda alacağı görevi yerine getirecek, ön planda olacak insanlardan olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kırmızı çizgileriyle çelişmeyecek, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüyle ve cumhuriyet kazanımlarının hiçbir tanesiyle çelişmeyecek insanlar olacak” dedi.


 
MHP İZMİR’DE 6 VEKİLİ AŞTI
MHP’nin genel seçimdeki İzmir hedefleri hakkında konuşan Karataş yerel seçimde alınan sonucun yukarısına çıkılacağını belirtti. Karataş, “30 Mart 2014 seçimlerinde MHP’nin yüzde 13 oyu vardı. Mahalli idareler seçimi değil de genel seçim olsaydı bu oran daha yukarda olacaktı. İzmir’de bir algı oluştu. Aman CHP kaybetmesin AKP gelmesin, aman CHP gitsin AKP gelsin diye… MHP’nin almış olduğu oy küçümsenmeyecek bir oydur. Mahalli idareler seçiminde seçmenin mühür vuruş şeklinde bir alışkanlığı söz konusudur. Bu düşünüldüğünde genel seçimlerde bu oranın çok yukarıda olacağını ve sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Seçmenin eğilimini analiz eden birçok kişi ve kamuoyuna bakıldığı zaman İzmir’de MHP’nin 6 vekili aştığı şeklinde bir düşünce var. 7 Haziran’da bunun daha da yukarıda olacağını düşünüyoruz. İzmir’den çıkacak netice hem vekil hem oy olarak MHP’nin genel iktidarına büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet AHISKALI 4 Mart 2015 Çarşamba 18:44

KESİNLİKLE BÜTÜN ACIKLAMALARINIZA KATILIYORUM SAYIN BAŞKANIM İZMİR HALKIMIZ HERŞEYİN FARKINA VARMIŞ VE TEK KURTULUŞUN MHP ÇATISI ALTINDA TOPLANMAK OLDUĞUNU BÜTÜN ARAŞTIRMALAR ACIK NİR ŞEKİLDE İFADE ETMEKTEDİR.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan bir ilk: Savarona’da ağırlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez bir yabancı konuğunu Savarona ...
Bahçeli’den gündeme bakış: Kim zehirleyecek O’nu?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ...
CHP'li Türeli'den dış borç batağı çıkışı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin dış borç stokunun ...
 
CHP’li Susam: Milli eğitimin çivisi çıktı!
CHP’li Susam anaokulunda yemek duasını eleştirdi, “Eğitim sisteminin çivisi ...
Güven: Kadına şiddete 8 komisyondan sıfır veri
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kadına karşı şiddet olaylarının ...
HDP'li Buldan polisle Öcalan için kapıştı!
HDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, PKK lideri ...
 
Erdoğan'dan yeni Hakan Fidan yorumu!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak ...
Davutoğlu'ndan Musul'a operasyon iddialarına yanıt
Başbakan Davutoğlu, "(Musul'da IŞİD'e yönelik operasyon) Ortada şu anda ...
Perinçek Esad ile görüştü
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva