HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2021 Perşembe - 15:12

MHP’den ‘kasketli’ salvo: Soyer’in Gediz Turu şov!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Gediz Turu ile söylediği “Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar” sözlerine cevap verdi. Kalyoncu “Kasket takıp dolaşmak ama işini yapmamak şovdur. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeden etrafa direktifler göndermek şovdur” dedi.

MHP’den ‘kasketli’ salvo: Soyer’in Gediz Turu şov!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin Gediz turu hakkında söylediği sözleri eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bunlar şov ise siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz'i kirleten unsurlar için ne yaptıklarını söylesinler ve bunun için mücadele etsinler. Bu memlekette kuraklık varken, yer altı su kaynakları aşağıya gitmişken, yanlış tarım politikaları, yanlış sulama politikaları bir de üstelik zehirlenen su kaynaklarımız… Bunun izahı yok. Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar" açıklamasında bulunmuştu.

Soyer’in sözleri ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soyer’i “şov yapmakla” eleştiren Kalyoncu, Soyer’in yapmasının gerekenin Gediz Nehri boyunca yürüyüp fotoğraf çektirmek olmadığını, “Gediz Havza Yönetim Planı” yol haritasını eyleme geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Bir belediye başkanının görevi öncelikli olarak kendi sorumluluğunu yerine getirmek olduğunu belirten Kalyoncu “İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendi yetki alanı olan il sınırları içerisinde Gediz Nehri Yönetim Planında üzerine düşen görevleri yerine getirmiş mi? Bu soru cevapsız dururken Tunç Soyer "Ben şov yapıyorsam çıksın doğrusunu yapsınlar’ diyor. Anlamıyor ki, kendi yapması gereken görevler var ve yapılmıyor. Kasket takıp dolaşmak ama işini yapmamak şovdur. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeden etrafa direktifler göndermek şovdur” dedi.

‘YETKİ AŞIMI İLE HAVZADA DOLAŞMASI ENTERESAN!’
Gediz Havzası için Soyer’in kendi görevlerini yapma çağrısında bulunan Kalyoncu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: 

“Gediz Nehri merakı ve yetki aşımı ile havzada dolaşması enteresan! Bizce de Gediz Nehri havzası ele alınmalıdır. Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız gibi, yapılacak işlerin yol haritası Havza Yönetim Planında ortaya konulmuştur. Soyer’in yapması gereken nehir boyunca yürüyüp fotoğraf çektirmek değil, yönetimindeki kurumların bu yol haritasına göre eyleme geçmesini sağlamaktır”

‘SOYER TAHTALI BARAJINA KARIŞAN FOSEPTİĞİ ÖNLESİN’
“Çevre kirliliği, insan sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Madem Tunç Soyer bu kadar çevreci ve halkçıdır öyleyse İzmir’in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajına karışan fosseptiği önlesin.Körfeze giden kanalizasyon akışını durdursun. Kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarını tamamen ayırsın.  Su sıkıntısından bahsedip sorumluluk almamak nasıl bir iştir? Şehrimize yağan yağmur suyunu depolamak yerine kanalizasyona karışmasını bir değerlendirsin”

‘KÜÇÜK MENDERES NEHRİNİN KİRLİLİK DURUMUNDAN HABERİ VAR MI?’
 “Flamingoların başkanı İzmir için de bir şey yap! Küçük Menderes Nehrini kirleten kaynakların neredeyse tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında. Neler yapmış anlatsın! Bu konular doğrudan Tunç Soyer’in görev ve sorumluluğundadır. Üstelik kendisi şov yaparken şehrin sorunlarının çözümünü de başkasından beklemektedir.  Kasket takmakla işler çözülmüyor, bir de flamingolara sormak lazım. İzmir Körfezine bu kadar atığın girmesine sebep olan, kirleten sonra da Gediz Nehri diye onu bunu suçlayan başkanlarından memnunlar mı? Flamingoların başkanı biraz İzmir için bir şeyler yap, şovu bırak artık”

‘VAZİFELERİ OLMAYAN İŞLERLE İŞTİGAL EDİYORLAR’
 “CHP’li belediyeler vazifeleri olmayan işler peşinde koşarken şehirlerdeki kayıp kaçak oranları, arıtma tesisleri, kanalizasyon sistemleri, yeşil alanların durumu, iklim değişimine uyum, afetlere karşı önlem, imar, altyapı ve trafik sorunları şehirleri boğuyor. Bunlara yönelik politikaları herhalde vatandaş geliştirecek. Şehirlere hizmet yerine vazifeleri olmayan işlerle iştigal ediyorlar”

‘CHP’Lİ BELEDİYELER YEŞİL ALAN ORANLARINI AÇIKLASIN’
“Şehirlerde bitkilendirme çalışmalarında kullanılan bitkiler ile ilgili bilgileri var mı? Karbon emilimi ne kadardır? Alerjik özelliği var mı? Kuraklığa dayanıklı mı? Yıllık su ihtiyaçları ne kadardır? Ve köklenme durumları alt yapıya zarar veriyor mu? Bu zarar ne düzeyde? Ve bu alanların sulamasında alternatif su kaynakları kullanılabilir mi? Şehirlerinde alternatif su kaynağı potansiyeli ne? Yağmur hasadı yapmaya başladılar mı? Bunları halledin, şehirleri felaketlere karşı dayanıklı hale getirin, iklim değişikliğinin şehirlere etkilerini nasıl en aza indirebileceğinizi tartışın. Asıl işlerinizin ürünlerini ortaya koyun sonra diğer önerilerinize itibar edilsin. Kendilerine buradan çağrımdır. Üzerinize vazife olan işleri tam yerine getirin. İnsanlarımıza yaşanabilir şehirler ve hizmetler sunun sonra da başka önerileriniz varsa anlatın da dinleyelim. Belediyelerin paralarını sokağa atmayın. Şov yapmaktan vazgeçin!”

 
Çeşme Projesi için keşif vakti!
 
Şentop'tan anayasa mesajı: Er ya da geç!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu nasıl iş? 1 Ekim 2021 Cuma 15:57

İzmir'i direkt ilgilendiren Gediz meselesinde, belediye başkanı konuşmasın istiyorlar. Normalde bu tura şehrin vekillerinin de katılması gerekirken, tam tersini yapıp, başkanı eleştiriyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
1 Ekim 2021 Cuma 13:15

Çok biliyorsun madem geçen gün sorulan soruya cevap ver o zaman... "Burası için ne yapalım?" diye soruyor. Ya cevap ver, ya da boş yapma ki senin bu lafların ondan daha da şov zaten

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya, Soyer’i hedef aldı… JES savaşı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, jeotermal enerji santrali ...
Başkan Yücel'den 'emsal artışı' yorumu: Kesin çözümün yolu TBMM!
Emsal artışı konusunda AK Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) destekleyeceğini ...
VP'li Mutlu: Türkiye’yi parçalayamazlar
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, düzenlediği basın toplantısında ...
 
Konak Meydanı’nda '3600 ek gösterge' çığlığı!
Cumhur İttifakı'nın 2018 seçim vaatleri arasında yer alan memurlara 3600 ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'gıda fiyatları' tepkisi: Copla fiyatları düşüremezsiniz!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde ...
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. ...
 
Satış tartışmaları gölgesinde Aksoy’dan flaş çıkış: Komplo gerçekleşmeden önce...
İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki dava nedeniyle açığa aldığı Menemen ...
TBMM yarın özel gündemle açılıyor
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı ...
MHP'li ilçe başkanı trafik kazasında öldü
Gaziantep'in Araban ilçesinde, MHP İlçe Başkanı İskender Gör otomobilinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva