HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2014 Salı - 13:53

Meslek odalarından Kocaoğlu’na ‘büyük’ sitem!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tramvay projesi hakkında yeterli bilgi alamadıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “ Gelişmeleri basından takip eder hale geldik” diyerek ‘büyük’ sitemde bulundu.

Meslek odalarından Kocaoğlu’na ‘büyük’ sitem!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı tramvay projesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Projenin kulaktan kulağa söylentilerle ilerlemesine tepki gösteren oda temsilcileri bastırdıkları broşürlerle ‘birlikte yönetilen bir kent istiyoruz’ mesajı  verdi.

Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan basın toplantısında konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “Yaşadığımız kentte birçok davaya konu olan, plan olmadan veya plan kararları değiştirilerek projeler gerçekleştirilmekte. Kentimizde İzmir Körfezi Tüp Geçişi, Konak Tüneli gibi projeler yapılabiliyorsa, araç trafiği arttırılarak, hızlandırılarak, kent merkezi otoyola çevriliyorsa,  İzmir için de doğru, çağdaş bir ulaşım planlamasından, kent planlamasından söz edemeyiz” şeklinde konuştu.



YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALADI
Kocaer, doğru bir ulaşım planlamasının yapılması için ise “Mekansal planlamanın ve ulaşım planlamasının birlikte çalışılması gerekmektedir. Ulaşım çözümlerinin rant için değil, kent ve kentli için yapılması lazımdır. Proje bazlı bu önerilerin sisteme nasıl entegre edileceği, hangi sorunları çözmeye ya da hangi sorunları yaratmaya aday olduğuna ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılması da gereklidir. İklim değişikliğinin yaşanmasında, sera etkisinin oluşmasında önemli paya sahip olan karbondioksit emisyonlarının karayolu ağırlıklı olması nedeniyle önceliğin raylı toplu taşıma sistemlerine, bisiklet ve yaya ağırlıklı düzenlemelere verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

BASINDAN TAKİP EDER HALE DÖNÜŞTÜK
Kocaer ayrıca, “Gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilen örneklere bakıldığında, kent merkezleri artık yayalara ayrılmakta, yollar trafikten arındırılarak yayalara verilmekte, sosyal ve kentsel yaşamın bir parçası haline dönüştürülmeye çalışılmakta iken, kentlerimizde gündeme getirilen projeler ile yaya hakları ortadan kaldırılmaya, otomobillerin önü açılmaya çalışılmaktadır. Bu temelden bakıldığında daha çevreci ve otomobil kullanımını azaltıcı bir toplu ulaşım projesi olan tramvay, kentimiz için uygulanmasında geç bile kalınmış bir projedir. İzmir kent merkezinde kent dokusu kemikleşmiş olduğundan, bu tür etki alanı büyük olan uygulamaların gerek güzergâhının belirlenmesinde, gerekse de ulaşım planlaması açısından maksimum yarar sağlayabilmesi imkânsız hale gelmektedir. Bu bağlamda, geç kalınmış bir toplu taşıma uygulaması olsa da başta bahsedilen ilkeler temelinde kazanımları her zaman olacaktır. Ancak, yukarıda da bir kısmını belirttiğimiz İzmir’in giderek artan sorunlarına yenilerini eklemeye aday, tepeden inme projelerde olduğu gibi, halkımızda ve biz meslek odaları nezdinde de plansız programsız gerçekleştirildiği kuşkusu uyandıran tramvay projesinin güzergâh belirlenmesi konusu basından takip edilir hale dönüştürülmüş, kentin gündemindeki tramvay projesinde de katılımcı bir yaklaşım gösterilmemiştir. Proje aşamasında, kentin gerçek sahipleri olan İzmir halkının ihtiyaç ve fikirleri göz ardı edilmiş, proje geliştirme sürecinde şeffaf bir yapı sergilenmemiş ve kulaktan kulağa yayılan bilgilerle yetinilmesi istenmiştir. Bu nedenle TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Ulaşım Komisyonu tarafından hazırlanmış olan bilgilendirme broşürü ile İzmir halkının, tramvay projesi hakkında bildiklerimiz, bilmediklerimiz ve tramvay gibi toplu ulaşım projelerinde izlenmesi gereken yöntemin nasıl olması gerektiği hususlarında bilgilendirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır” diye konuştu.

TMMOB dönem sözcüsü ise Melih Yalçın ise bilgilendirme eksiği hakkında “ Proje için kulaktan kulağa dolaşan bilgiler var. Umarız belediye başkanının da kulağına gider oradan bize gelir biz de bilgi sahibi oluruz” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 23 Aralık 2014 Salı 19:08

sn.kocaer, gücünüz belediye ye mi yetiyor, planlamada olmayan konak tüneli için ne yaptınız?tramvay projesi, trafiği rahatlatacak, bir toplu ulaşım projesidir.kent merkezine metro, tramvay gibi toplu ulaşımla ulaşılmalıdır.

Yorumu oyla      11      10  
İZMİR'Lİ 23 Aralık 2014 Salı 17:46

Meslek odalarının fikri mutlaka alınmalıdır,kabul ediyorum.Ammaaa bu meslek odaları da İzmir'in şehir planlaması ve Vizyon yatırımları için ele avuca değer bugüne kadar bir çalışma yapmışlar mıdır acaba???Hadi silkinin ve FLAŞ projeler ile basına bilgi verin,yetkililer ile temas edin.E hADİİİ!!!

Yorumu oyla      13      9  
KILLANAN ADAMLIK CEVAP 23 Aralık 2014 Salı 17:43

Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “ Gelişmeleri basından takip eder hale geldik” DEMİŞ HANIMEFENDİ YOK NE YAPSALARDI ÖNCE SİZLERE TEFONLA HABERMİ VERSELERDİ BENDE SİZLERİ ANLAMIYORUM.BENCE SİZLER DUA EDİN BASINDAN TAKİP EDİYORSUNUZ YA DUMANLA HABERLEŞME OLSAYDI NE YAPARDINIZ O ZAMAN ÇOK MERAK EDİYORUM DOĞRUSU

Yorumu oyla      13      10  
23 Aralık 2014 Salı 17:38

bu tramvay projeieri mahkemelik olur, 10 yılda bitmez gibi geliyor.

Yorumu oyla      15      6  
23 Aralık 2014 Salı 16:47

Yaa arkadaşlar konuyla ilgisi olmayan bir isyanım var.. ikiçeşmelik caddesi düzenlemesi işi! Peki şuan geçmekte olduğum SPOTÇULAR! ÖNÜ kaldırımlar buzdolabı çamaşır makinası fırınlı ocaklar koltuklar ne ararsan kaldırımlarda burası TAM BİR REZİLLİK ! BURAYA BELEDİYE BAKMIYOR MU? neden izmirin en işlek caddesi GÖRMEZDEN GELİNİYOR!! ENGELLİ VATANDAŞLARIN NAKLİYECİLER TARAFINDAN kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden mağdur olduğunu görüyorum..neden buraya belediye zabıtası UĞRAMIYOR!!

Yorumu oyla      17      5  
Konuk 23 Aralık 2014 Salı 16:34

Kent ortak akılla yönetilir. Meslek Odalarının katkısını yoksayarak yaptığınız her uygulama hatalı olmaya mahkumdur.

Yorumu oyla      21      6  
silo 23 Aralık 2014 Salı 16:31

Tebrik ederim sizi ama çok politiksiniz ...Yani yeni uyandınız.!!!Aziz başkanım rahat chp izmirde bu muhalefetle her daim seçim kazanacaktır.

Yorumu oyla      13      9  
izmirli 23 Aralık 2014 Salı 15:39

Bunların kale alınacak tarafı yok.Bunların tek istediği izmire çivi bile çakılmasın.Zaten kendilerini ciddiye alan da yok..Kimse bunlarla oturup konuşmaz.

Yorumu oyla      15      14  
Pause 23 Aralık 2014 Salı 15:28

Sığ bir düşünce etrafında toplanmış odaların artık düşünceleri sadece odanın içinde kalmaktadır. Yatırmayızcı zihniyetin hortlaması alışılmış bişey. Neden muhatap olarak alınmadıkları hakkında bir fikirleri olmadığı gibi alternatif bir fikirleri de yok mu ne.

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarraf paraları aldı: 55 bin liralık faiz Kızılay'a!
17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab’ın adamı ...
İzmir Kubilay'ını unutmadı: Vali geleneği bozmadı
Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki ...
O sözlere 2 yıl hapis: 'Kafana sıkan çeviğin...'
Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı gün Facebook hesabından, ''Kafana ...
 
İzmirli avukat ABD'de yasaklanan film için dilekçe verdi
Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore arasında krize neden olan, ...
Gülen'e yakalama kararını gerekçesi belli oldu
14 Aralık Pazar günü Cemaat'e yapılan operasyondan sonra Fethullah Gülen ...
Minik Davut'un umudu hüzüne döndü!
Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra ...
 
Rektörden şok mini etek Tweeti!
Aydın Üniversitesi’nde kadınlar için mini etek ve kolsuz, açık yakalı ...
Orhan Gencebay artık Akil İnsan değil
Baskın Oran ve Kürşat Bumin'den sonra sanatçı Orhan Gencebay da Akil İnsanlar Heyeti'nden ayrıldı.
Rıza Zarrab'a kaç para faiz ödenecek?
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ile birlikte "Rüşvet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva