HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2014 Salı - 12:41

İzmir Kubilay'ını unutmadı: Vali geleneği bozmadı

Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, şehit edilişlerinin 84. yılında Menemen’de düzenlenen törenlerle anıldı. Yıldıztepe’deki tören öncesinde “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü”ne sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Toprak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da törene katılmama geleneğini bozmadı. İzmir 8 yıldır Kubilay'ı valisiz anıyor!

İzmir Kubilay ını unutmadı: Vali geleneği bozmadı

Yıldıztepe’de yapılan tören, Kubilay Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışıyla başladı. Törende Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mengi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, CHP İl Başkanı Ali Engin,  Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Şehit Asteğmen Kubilay’ın ailesi de hazır bulundu.
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s653933.jpg
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 23 Aralık 1930'da Atatürk ilke ve devrimleri uğruna canlarını veren Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey'i rahmetle andıklarını belirterek, “Laiklikten, cesaretimizden, özgürlüklerimizden, dürüstlüğümüzden asla ödün vermeyeceğiz.  Cumhuriyetimizin ne ılımlı, ne yumuşak, ne de sert bir İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal'in askerleri olarak buna söz veriyoruz”  diye konuştu.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s907806.jpg

İZMİR 8 YILDIR VALİSİZ ANIYOR
2007 yılında İzmir Valiliği'ne atanan, geçtiğimiz yıl da Diyarbakır'a tayin edilen M. Cahit Kıraç'a kadar bütün valiler Kubilay'ı anma törenlerini katıldı. Kıraç görev süresi 6 yıl boyunca hiçbir anma törenine katılmadı. Yerine Diyarbakır’dan atanan Vali Mustafa Toprak ise iki yıldır Devrim Şehidi Kubilay’ı anma törenlerine katılmıyor. İzmir Kubilay’ı 8 yıldır valisiz anıyor.

'ONLAR DERVİŞ MEHMET, BİZ KUBİLAYIZ'
Tören sonrasında AK Parti’den törene katılım olmaması ve bu kesimden Kubilay’a yönelik anma mesajı gelmemesi de eleştiri konusu oldu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Artık onlar katliamın başındaki isim Derviş Mehmet, bizler Kubilayız” dedi.

YARDIMCIYA ‘VALİ NEREDE?’ SORUSU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, törenin AKP’lilerce görmezden gelinmesinin anımsatılması üzerine, “Umarım gelecek yıl gereken kişiler töreni hatırlar” yorumunu yaptı. Kubilay ve devrim şehitlerinin ülke için yaptıklarının bugün daha iyi anlaşıldığını da vurguladı. ören sonunda Vali Yardımcısı İbrahim Ballı’ya yurttaşların, “Vali nerede?” diyerek tepki göstermesi de dikkat çekti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x354/Archive/2014/12/23/170361_resource/cats.jpg
İzmirliler 17-25 Aralık'ı hatırlatan sloganlar attı ve hükümete pankartlı 'Fıtrat' göndermesi yaptı.

AK PARTİ BU YIL MESAJ BİLE GÖNDERMEDİ!
Bu arada, geçen yıllarda başbakan ve hükümet üyelerinden gelen mesajların okunması sırasında törene katılanlarca yuhalanması nedeniyle bu yıl hiçbir AK Partili'den mesaj bile gelmediği öğrenildi.

FOTO GALERİ: İZMİR KUBİLAY'I ANDI

- DELİCAN'DAN KUBİLAY'I ANMA MESAJI


Menemen Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Yüsra  Toğan  “Kubilay”,  Menemen Atatürk Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Tuğrul Kızıldemir de “Kubilay'ın İzinde”  isimli şiirleri okumasının ardından, Anıt Özel Defteri imzalanarak Yıldıztepe’deki şehitliğe geçildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s879572.jpg

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANLAMLI KOŞU
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay Anısı’na her yıl düzenlenen ve Atletizm Federasyonu yarış takviminde yer alan 10 kilometrelik “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”na 130 atlet katıldı. Milli  atletlerin  de katıldığı yarış, Çanakkale Asfaltı’ndan İzmir istikametine doğru başlayıp Kubilay Anıtı’nda son buldu.
Büyük Erkekler’de ilk 3 dereceye giren Muzaffer Bayram (İstanbul Büyükşehir), Hasan Pak (İstanbul Büyükşehir) ve Aykut Taşdemir (Beştelsiz Spor Kulübü) ile  Büyük Bayanlar’da ilk üç dereceye giren Burcu Büyükbezgin (Üsküdür Belediyesi), Seyran Adanır (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Senem Eser'e (Bursa Büyükşehir Belediye) ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

Genç Erkeklerde dereceye giren Süleyman Bekmezci (Enka Spor Kulübü), Enis Korkmaz (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Saffet Elkatmış'a (Fenerbahçe) ödülünü Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mengi verdi.  Genç Bayanlarda dereceye giren Emine Hatun Tuna (Enka Spor Kulübü), Fatma Demir (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Ekin Esra Kalır (Bursa Büyükşehir Belediyesi) ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı'dan aldı. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Teşkilata 23 Aralık 2014 Salı 20:50

Tayyip geldiği zaman bindirilmiş kıtaları İzmir'e taşımaya iyi beceriyorsunuz. Madem öyle yeteneğiniz var kıtalarınızı Menemen'e taşıyın da Kubilay'ı anmada CHP'lileri bastırında görelim.

Yorumu oyla      16      6  
23 Aralık 2014 Salı 18:30

teşkilat, akp.nin katılmamasını anlıyorumda, siz valinin de AKP. li oduğunu onaylıyorsunuz yani,

Yorumu oyla      18      5  
Işık Dikicigil TEŞKİLATA 23 Aralık 2014 Salı 18:19

SİZ, CAMİLERİN MERDİVENLERİNİ, İÇİNİ DIŞINI SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜYORSUNUZ. BU YÜZDEN ÜLKE DİNDAR, DİNDAR OLMAYAN DİYE BÖLÜNÜYOR.. YANİ ÖNCE BİR DÜŞÜNÜN . KUBİLAY TÜRK MİLLETİ İÇİN ŞEHİT OLDU CHP İÇİN DEĞİL. AMA BU ÜLKEDE CAMİYE GİTSE DE, GİTMESE DE % 90 U MÜSLÜMAN

Yorumu oyla      17      6  
teşkilat 23 Aralık 2014 Salı 17:48

şehidi anma töreninde cephe partisi siyasi şova dönüştürdüğü için ak parti ve vaki katılmıyor bakın seyircilerin yazdığı pankarta anlarsınız zaten cephe partisininde şehit kubilayı anmanın öneminde değil tamamen siyesi gösteridir.

Yorumu oyla      12      16  
m.y. 23 Aralık 2014 Salı 16:53

bugün, ışid belasının yaptığı kelle kesmeyi, bundan 90 yıl önce yapan yobazları kınıyor veşehit kubilayı anmaya gitmeyerek neyi desteklediklerini beyan edenleri kınıyorum.

Yorumu oyla      25      6  
Işık Dikicigil 23 Aralık 2014 Salı 15:44

SÖZÜNÜ ETTİĞİM İZMİRLİ AKP Lİ VEKİLLER. 17 -25 ARALIK KONUSUNDA BENİM PARTİDAŞLARIM VE REZA VE HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ HAKKINDAN EN UFACIK BİR YORUMDA BULUNURLAR MI? İZMİR HALKINI BİLGİLENDİRMEK İSTERLER Mİ ACABA

Yorumu oyla      25      6  
ercan 23 Aralık 2014 Salı 14:56

Şimdi bu valiye türkiye cumhuriyetinin valisimi diyecegiz.Aslına bakrsınız valimi diyecegiz.Sonra kalkıp bir laf söyleyene sen devletin valisine nasıl böyle konuşursun derler.E be kardeş,sen belli bir düşünce anlıyışıyla o makama gelirsen kusura bakma vali olmuyorsun.Yaptıgın görevin tarfsız olması gerktiginin bile farkında degilsin diyecegim ama bundan önce yaptıgın uygulamalarla aslında vali degil bir parti mensubu oldugunu defalarca kanıtladıgin için bir şey söylemeye gerek yok.Bizim hassasiyetierimize ve düşüncelerimize saygısı olamayan kişinin bizden de saygı görmeye hakkı yok kusura bakmasın.

Yorumu oyla      24      5  
Işık Dikicigil 23 Aralık 2014 Salı 14:56

ÖRNEĞİN MESELA , İZMİR'İ TEMSİL ETTİĞİNİ SANDIĞIMIZ AKP Lİ, RİFAT SAİT, NESRİN ULEMA, VE DİĞER İZMİRLİ VEKİLLER NEDEN KATILMIYOR. KUBİLAY BOŞUNA ŞEHİT OLDU DİYE Mİ DÜŞÜNÜYORLAR.

Yorumu oyla      27      5  
İZMİR'Lİ 23 Aralık 2014 Salı 14:15

1930 yılında şehit edilen Kubilay Asteğmenimizi ve kahraman 2 bekçimizi şükranla anıyoruz.Allah mekanlarını cennet eylesin.Bunu yapan canileri de Yüce Rabbim en ağır ağır şekilde cezalandırır inşaallah.Utanmadan birde bu cinayetleri SÖZDE islam adına yapmışlar!!!Bu YÜCE dinimizi bu şekilde yobazlaştırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaktır,ne bugün,ne de yarın!!!

Yorumu oyla      23      5  
yurttaş 23 Aralık 2014 Salı 13:50

Vali Bey'in katılıp katılmaması hiç de önemli değil. Hatta katılmaması, bu törenleri daha da anlamlı hale getirmektedir.

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O sözlere 2 yıl hapis: 'Kafana sıkan çeviğin...'
Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı gün Facebook hesabından, ''Kafana ...
İzmirli avukat ABD'de yasaklanan film için dilekçe verdi
Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore arasında krize neden olan, ...
Gülen'e yakalama kararını gerekçesi belli oldu
14 Aralık Pazar günü Cemaat'e yapılan operasyondan sonra Fethullah Gülen ...
 
Minik Davut'un umudu hüzüne döndü!
Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra ...
Rektörden şok mini etek Tweeti!
Aydın Üniversitesi’nde kadınlar için mini etek ve kolsuz, açık yakalı ...
Orhan Gencebay artık Akil İnsan değil
Baskın Oran ve Kürşat Bumin'den sonra sanatçı Orhan Gencebay da Akil İnsanlar Heyeti'nden ayrıldı.
 
Rıza Zarrab'a kaç para faiz ödenecek?
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ile birlikte "Rüşvet ...
‘Çöp’ tartışması Twitter’a taşındı: #direnmenderes!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent gündemini uzun süredir meşgul eden ...
Flaş! 17 Aralık paraları faiziyle iade edilecek
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Rıza Sarraf ile birlikte "Rüşvet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva