HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2016 Cuma - 09:15

Mertoğlu: Karşıyaka’nın 2 yılı boşa geçti

AK Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığındaki Karşıyaka Belediyesi’nin 2 yıllık faaliyetlerini değerlendirirken sert sözlerle eleştirilerde bulundu.

Mertoğlu: Karşıyaka’nın 2 yılı boşa geçti

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın iki yılını değerlendirerek “Karşıyaka’nın iki yılı boşa geçti” diye konuştu.

Büyük vaatlerle ve umutlarla Belediye Başkanı seçilen Akpınar’ın  hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Mertoğlu, özellikle otopark, kentsel dönüşüm, stat konularında ve Karşıyaka Spor Kulübü hakkında yaptığı açıklamaların Karşıyaka’ya ne denli uzak olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Mertoğlu şöyle konuştu: “Belediye Başkanı Akpınar, otopark sorununu çözeceğim, kaldırım işgaline son vereceğim dedi. Otopark sorununu çözemediği gibi bu konuda en ufak bir çalışması dahi olmamıştır. Karşıyaka’da kaldırım işgalinin yanında yollar bile işgal edilir hale geldi. Başkan Akpınar’ın iki yıllık döneminde Karşıyaka’da otopark sorunu içinden çıkılamaz hal almıştır. Ayrıca, tramvay projesi ile Karşıyaka’da ulaşım felç olmuştur. Kentsel dönüşümü Karşıyaka’da gerçekleştirme iradesini ortaya koyamayan Akpınar, suçu kentsel dönüşüm yasasında bulmuştur. Başkan Akpınar, kentsel dönüşüm konusunda sadece seyirci olarak kalmıştır. Kendisine çevre illeri, örneğin Denizli, Antalya Bursa gibi illeri incelemesini öneririm.

Çok başarısız olan başkan Akpınar’ın bir konuda hakkını teslim edelim, o da orkestrası. Başkan Akpınar, toplumun tüm kesimini etkileyen, sorunları çözmese de küçük bir kesimi 35 konserle mutlu edebilmiştir.

Sürekli şeffaf belediyecilik demesine rağmen Başkan Akpınar, denetimden kaçmış, hiçbir harcamasını ortaya koyamamış, denetim komisyonuna başka partiden üye sokmamıştır.

Karşıyaka’nın filizleri projesinin mantığının doğru olduğunu; ancak uygulamasının yanlış olduğunu; çünkü bu projenin amacından sapıp reklam ve gösterişe kaydığını görmekteyiz.

Başkan Akpınar’ın Karşıyaka’yı sokaktan yönetemeyeceği anlaşılmıştır. Çünkü, Başkan artık Avrupa’dan yönetmeye başlamıştır.

Her alanda iki yıllık dönemde başarısız olduğu belli olan Başkan Akpınar, bu durumu gördüğünden, şov ve gösterişe yönelmiştir. Karşıyaka’ya nitelik değil, gösteriş hakim olmuştur. Görüleceği üzere ve başkanın açıklamasında belirttiği halka küçük dokunuşlar gerçekleşmemiş, aksine Karşıyaka’nın sorunları artmıştır.

Başkan Akpınar, iki yıl önce stadyum falan yapmayacaklar, fidanlığı imara açıp rant sağlayacaklar dedi; ancak stat için söyledikleri doğru çıkmayınca ve hükümet stadı yapma kararlılığını ortaya koyunca Başkan Akpınar birden söylemini değiştirdi ve stadın şehir merkezinde olamayacağını söylemeye başladı. Oysaki, birçok gelişmiş Avrupa ülkesinde statlar şehir merkezindedir. Karşıyaka’nın kurtuluşu olacak bu stat, ne yazık ki belediye tarafından engellenmektedir. Başkan Akpınar, Karşıyaka Kulübü’ne her zaman uzak kaldı, bu zor günlerde hiç yardımcı olmadı. Aksine, Karşıyaka’nın basketbol şampiyonluğunu sahiplenerek Karşıyaka’yı kendi  fotoğraflarıyla donattı.

İzmir’i ve Karşıyaka’yı Akhisar Belediyespor’ la karşılaştırmak gibi vahim bir hataya düşmüştür. Akhisar stadı şu an yapım aşamasındadır ve Akhisar, civarın tek takımıdır. Büyük bir borç altında olan Karşıyaka içinse stat ve stat geliri açısından çok önemli bir proje olan Yalıdaki stat Belediye tarafından engellenmektedir. Bu sürecin uzaması, Karşıyaka Kulübü’nü hızla daha da çıkmaza sürüklemektedir.

Karşıyaka’yı kültür, turizm, spor ve sanatta marka kent yapma vizyonu yalnızca başkan Akpınar’ın söyleminde ve vizyonunda kaldı, bunun hiçbiri gerçekleşmedi.

 
Beşoklar’ın binası ÖİB’ten satılık!
 
ABD'den 'Panama belgeleri' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de büyük zirve: Kim/ne mesaj verdi?
İl Danışma Kurulu Toplantısı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılıyor. ...
İsrail ile anlaşmada sona doğru!
Heyetlerin mutabakat metninin nihai hale getirilmesi ve farklılıkların ...
Mecliste 4 parti 'Şanlıurfa'da birleşti!
TBMM Genel Kurulunda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören ...
 
Abdullah Gül’ün 2 koruması Nusaybin’de şehit düştü
Şehit olan polis memurları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan'ın, 11'in Cumhurbaşkanı ...
AK Parti anayasa değişikliği teklifini imzaya açtı
AK Parti Grubu, "dokunulmazlıklar" ile ilgili anayasa değişikliği teklifini imzaya açtı.
AK Parti Muğla’da istifa depremi!
AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, partilerinin 2023 hedeflerinin ...
 
Çelik: Kılıçdaroğlu şu andan itibaren...
AK Parti Sözcüsü Çelik, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri üzerinden ...
Delican Yüksel’in Körfez çağrısına ne yanıt verdi?
ÇED krizi tartışmaları tam gaz devam ederken CHP İl Başkan Yüksel’in “Burada ...
Erdoğan: Maalesef geç fark ettik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkenin ve milletin emrinde olan adeta yerli ve ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva