HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2014 Pazartesi - 15:21

Mert'in katilinden kan donduran ifade

Kars’ta ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki M. A’yı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Aykut B.’nin ifadeleri kan dondurdu.

Mert in katilinden kan donduran ifade

Kars’ta 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren M. A, bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde cesedi bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen M.A'nın katilini bulmak için Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis mobese ve işyeri güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli Aykut B.’yi yakaladı. Cuma günü akşam gözaltına alınan ve sabaha karşı çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Aykut B., güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne konuldu.
 
Babası ile birlikte oto alım satımı yapan, bekar olan, kız kaçırma ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Aykut B.’nin 4 saat kadar süren sorgu ve duruşmasında Kars barosundan hiçbir avukat görev almadı. A Ailesi ile cep telefonu ve oto alım satımı nedeniyle alış verişlerinin bulunduğunu M.A'yı babasına ait işyerinde tanıdığını anlatan Aykut B., Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde ’canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek’ suçundan saat 03.00’te tutuklandı. Aykut B., zırhlı araçla Erzurum’a nakledildi ve yüksek güvenlikli Erzurum H Tipi Cezaevi’nde hücreye konuldu.
 
'EVE BIRAKMAMI İSTEDİ'
Aykut B.’nin, tutuklanmadan önce polise verdiği ifadelerinde, olayı büyük bir soğukkanlılıkla ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi. Aykut B. ifadesinde, 6 Nisan günü bir arkadaşıyla buluşmak için Digor Pazarı’na gittiğini belirtti. Arkadaşının buluşmaya gelmediğini, kaldırımda yürürken çocukla karşılaştığını kaydeden Aykut B., M.A'nın "Beni de eve bırakır mısın?" isteği üzerine onu aracına aldığını bildirdi. Aracın ön koltuğuna oturan M.A.'ya, yolda otomobil sürmeyi bildiğini söylemesi üzerine bir süre direksiyonu verdiğini, ışıklara gelince tekrar değiştirdiklerini ileri süren Aykut B., gittikleri Karadağ çöplüğünde meydana gelenleri şöyle aktardı:
 
'İP KOPTU TEKRAR BAĞLADIM'
"M.A cep telefonumla oto önünde ve yanında benim fotoğraflarımı çekti. Sonra eve götürmemi istedi. Ben de istemedim, ısrar edince itekledim. Yüz üstü düştü. Biraz dövdüm, burnu kanadı. Aracın perdelerini kapattım. M.A istemeyince yine dövdüm. Boğazımı sıkınca kendimden geçtim.  ’Babama, amcalarıma seni, senin yaptıklarını söyleyeceğim’ dedi. Geçti ön koltuğa oturdu, başladı ağlamaya. Dışarıda bir ip buldum. Arka koltuğa geçtim, önde oturan M.A'nın boğazına ipi doladım ve sıktım. Sonra ip koptu, tekrar bağladım. M.A çırpınarak ayaklarını torpidoya vurdu, öyle kaldı. Tabyayı ben tünel olarak biliyordum. M.A.'yı boğduktan sonra kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Otoya bindim, geldiğim yerden döndüm. Akaryakıt istasyona girdim, 15 TL’lik yakıt aldım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim."
 
POLİSTEN ALDIĞI PARAYLA ERZURUM’A DÖNDÜ
Digor yolu üzerindeki galeride saat 22.30’a kadar oturduğunu, kırmızı renkli aracı burada bırakıp gri renkli bir başka otoya binerek eve gittiğini öne süren Aykut B., evde kıyafetlerini değiştirdikten sonra televizyon seyrettiğini ve ardından da yattığını anlattı. 7 Nisan sabahı ailesi ile tartışarak evden çıktığını, 20 TL vererek otobüsle Erzurum’a gittiğini ifade eden Aykut B., bir galeride iş bulduğunu ancak kimlik istenmesi üzerine bundan vazgeçtiğini bildirdi. Erzurum’da bir otelde kaldığını, 8 Nisan günü Erzurum’da otogara gittiğini ve üzerinde 5 lira olduğu için orada gördüğü polislere "Kars’a gideceğim param bitti. Bana yardım eder misiniz?" dediğini, onlardan aldığı 20 lira Kars’a otobüsle döndüğünü söyledi.
 
ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIĞINI İLERİ SÜRDÜ
Kars’a geldiğinde yakınlarının ’kayıp’ ilanı vermeleri üzerine karakola giderek ifade verdiğini söyleyen Aykut B. olayda kullandığı kırmızı renkli aracı, Dağpınarlı birine sattıkları ileri sürdü. Aykut B. daha önce hiçbir çocukla cinsel ilişkiye girmediğini anlatırken, şunları söyledi:
 
"Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde askerlik yaptığım sırada yatakhanede 3 er bana zorla tecavüz etti. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Hava değişimine Kars’a gönderdiler. M.A ile oraya gezmeye gittiğimizde aklıma ilişkiye girmek geldi. Daha önce öyle bir şey yaşamadım, pişmanım." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de milyonluk kaçak içki operasyonu!
İzmir'de bir ihbar üzerine operasyon düzenleyen İzmir Gümrük Muhafaza ...
İzmir’deki sır perdesi aralandı: 2 arkadaş neden öldü?
İzmir’de, otomobilin 30 metrelik şarampole yuvarlandığı yerde cesetleri ...
İzmir’de hastane ihalesini alan işçileri unuttu!
İzmir’de, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği içerisinde yer alan Nevvar Salih ...
 
‘Twitter'ın 2 numarası’ndan Ankara çıkarması
Twitter'ın iki numaralı ismi; Colin Crowell Türkiye'de. Yerel seçim sürecinde, ...
Flaş! Nobel’den Abdullah Öcalan açıklaması
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 2014 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi ...
Türbanlı Rektör’den suçlamalara yanıt: Önce Allah’ın…
Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, düzenlendiği ...
 
Öcalan için Nobel Barış Ödülü iddiası
PKK lideri Abdullah Öcalan adına Kuzey Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu ...
İzmir'de dram: 4 çocuğu var ama...
İzmir'de 13 yıl önce, aynı ay içerisinde geçirdiği iki trafik kazası sonrasında ...
En mutlu iller: İlk 5’te 2 Egeli!
Türkiye'de mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013'te yüzde 59 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva