HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2014 Pazartesi - 14:20

İzmir’de hastane ihalesini alan işçileri unuttu!

İzmir’de, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği içerisinde yer alan Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi ile Menemen Devlet Hastanesi’nin, temizlik işleri ihalesini, bir aylık süreyle kazanan firma, sözleşmedeki yaklaşık 400 bin liralık bedeli almasına rağmen işçilerinin ücretlerini yatırmadı. Firma yetkililerinin geçen cuma günü işçilerinin hesaplarına ücretlerini yatırdıklarını belirtmelerine rağmen bunun gerçekleşmediğinin ortaya çıkması üzerine, haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir’de hastane ihalesini alan işçileri unuttu!

İZMİR - Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesiyle Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği içerisinde yer aldı. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği, oluşumun tamamlanmasının ardından, bünyesindeki 18 sağlık kurumunun temizlik ihalelerini tek firmanın, 3 yıllık süreyle alması için yeni bir ihale süreci başlatacağını, duyurdu. Bu karar doğrultusunda, bağlı sağlık kurumlarının, temizlik ihalelerini yenilememeleri talimatı verildi. Ancak, kurumların daha önceden yaptıkları ihalelerin devam etmesinden dolayı, hepsinin sonuçlanmasını beklemek adına, bu kez hastanelerden temizlik ihalelerini, birer aylık dönemler halinde yapmaları istendi.
 
YENİ FİRMAYA SUÇ DUYURUSU
Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nde, yaklaşık 3 yıldır temizlik işi ihalelerini kazanan firma, 2014 Ocak ve Şubat aylarının ihalelerini kazandı. Mart ayının ihalesinde ise dosyalarını iki dakika geç getirdiği gerekçesiyle, değerlendirme dışında kaldı. Bunun üzerine de ihaleyi, tek katılan başka bir firma kazandı. Aynı firma, Menemen Devlet Hastanesi’ndeki temizlik ihalesini de kazandı. Bir aylık süre içerisinde yaklaşık 400 bin liralık ihale bedelini alan firma yetkilileri, Nisan ayının 5’ine kadar yatırması gereken personel ücretlerini yatırmayınca kriz çıktı.
 
Firma yetkilileri, devreye giren hastane yönetimine, iddiaya göre, geçen cuma günü ücretlerin işçilerin hesaplarına yatırıldığı bilgisini verdi. Ancak işçilerin aylıklarının yatmadığının ortaya çıkması üzerine, firma yetkililerine de ulaşamayan iki hastanenin yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Konuyla ilgili açılama yapan Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, “İhalelerin geçici olarak birer aylık sürelerle yapıldığı doğru. İhale kuralları gereği, firmalar dakika değil saniyeyle bile geç kalsalar alınmıyorlar. Burada da böyle bir konu olmuş. Temizlik ihaleseni alan firma, bizim yetkililerimize maaşlarını yatırdıklarını dile getirmişler. Ancak bizler bunun doğru olmadığını tespit ettik ve hemen harekete geçerek onlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

İŞÇİLER: MAĞDUR EDİLDİK
Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nde çalışan 90 işçi adına açıklama yapan Alev Taysişık, “Cuma günü maaşlarımızın hesaplara geçtiği söylendi ama ortada ne para var ne de firma yetkilisi. Benim ve arkadaşlarımın ödemeleri gecikti. Büyük mağduriyet yaşadık. Bu sorunumuzun bir an önce halledilmesini bekliyoruz. Umarım iyi bir sonuç çıkar, aksi durumda, ne yapacağımızı bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taşeron 14 Nisan 2014 Pazartesi 20:02

Taşeron sistemi kaldırılsın!!! Asgari ücretle çalışan bu insanların iş güvencesi olsun bari.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Twitter'ın 2 numarası’ndan Ankara çıkarması
Twitter'ın iki numaralı ismi; Colin Crowell Türkiye'de. Yerel seçim sürecinde, ...
Flaş! Nobel’den Abdullah Öcalan açıklaması
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 2014 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi ...
Türbanlı Rektör’den suçlamalara yanıt: Önce Allah’ın…
Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, düzenlendiği ...
 
Öcalan için Nobel Barış Ödülü iddiası
PKK lideri Abdullah Öcalan adına Kuzey Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu ...
İzmir'de dram: 4 çocuğu var ama...
İzmir'de 13 yıl önce, aynı ay içerisinde geçirdiği iki trafik kazası sonrasında ...
En mutlu iller: İlk 5’te 2 Egeli!
Türkiye'de mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013'te yüzde 59 ...
 
Ege Üniversitesi’nde ayakta ders dönemi!
İzmir’deki, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, ...
İzmir’de binlerle Kutlu Doğum coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun İzmir’de düzenlediği ve binlerin katıldığı ...
Kaçışı polis yaraladı, yakalanışı polis öldürdü!
Bir eve ateş açan ve olay yerine giden iki polisi yaralayan şüpheliyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva