HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2022 Cuma - 21:01

Menemen’de gergin meclis… Pehlivan’dan CHP’ye 100 bin TL'ye ev ve ‘naylon fatura’ iddiası!

Menemen Belediyesi Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasında ‘Asarlık’ ve ‘satış’ gerilimi yaşandı. CHP'li Deniz Karakurt, “Satılması gereken satılır. Ancak Büyükşehir değiliz biz” diye konuştu. Tepki gösteren Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise çarpıcı bir çıkışta bulunurken, “55 tane dairemiz vardı. 55 adet dairemizin ne kadara satıldığını Deniz Hanım, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimiz biliyorlar mı? Soruyor ve Menemen halkına da açıklıyorum. Dairelerimiz 100 bin TL’ye satıldı. 55 tanesi 5,5 milyon liralık naylon fatura karşılığında verildi, biliyor muydunuz? Neyi satmadınız?” dedi.

Menemen’de gergin meclis… Pehlivan’dan CHP’ye 100 bin TL ye ev ve ‘naylon fatura’ iddiası!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Kasım ayı olağan Meclisi gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlık yaptı.

Meclis oturumuna ise Asarlık'ta yer alan ve satışı istenen arsalar ile AK Parti ve CHP arasında çıkan 'satış' tartışmaları damga vurdu.

YILMAZ: KESİNTİNİN NEDENİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde Karadeniz üzerinden AK Partili meclis üyeleri ile bir gezi düzenlendi. Bu gezinin Menemen'in sorunlarına çözüm getirmesini diliyorum. Meta-Su şirketinin bordrolarına baktığımızda 8-9 bin TL civarında bir kesinti olduğunu görüyoruz. Biz bunu işçinin alacağı olarak görüyoruz. Yapılan özel kesinti o gün için ödenmezse sonraki günlerde ödenmesi gereken bir ücret olarak görüyoruz ve bu kesintinin neyden kaynaklandığını öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.

KARAKURT’TAN İMARA AYKIRI İNŞAAT ÇIKIŞI
CHP sıralarından söz alan Deniz Karakurt ise bazı meclis üyelerine ait inşaat şirketlerinin aykırı çalışmalar yaptığını belirterek bu şirketlerin arasında Pehlivan’ın da ortak olduğu şirketlerin varlığı olduğunu duyduğunu belirterek  "Az önce 4 önerge verdik, 1 tane de İYİ Partili arkadaşlarımız önerge sunuldu ve hepsi reddedildi. Bunlar insanlarla Menemen ile ilgiliydi. Bir takım aksaklıklar olduğunu tespit ettik ve bunların incelenmesini istiyoruz. Bilgi edinmek en doğal hakkımızdır. Bunların örtbas edilmeye çalışıldığı iyice aşikâr oldu. Eğer iddialarımız yanlış ise araştırmamıza karşı çıkmamanız lazımdı. Ben sizin yerinizde olsam önergeleri kendimiz verirdik. Bunlar aklımıza pek çok şüphe getiriyor. Bunlardan biri imar konusu. Ali bey geçtiğimiz meclis bir yapıdan bahsetmişti. İmara tamamen aykırı bir yapılaşma olduğunu, hiçbir çekilme sayılarına uyulmadığını gördük. Çok yakınlarda olan bir ofisin imara aykırı yapılaşmada çok büyük parmağı olduğunu biliyoruz. Müteahhitlerin de vatandaşlarında şikâyeti var. Bir sonraki mecliste hangi inşaatlar olduğunu fotoğraflarıyla göstereceğiz. Maalesef meclis üyesi arkadaşlarımın da sahip olduğu inşaatlar var, bu çok üzücü. Sizin de sahip olduğunuz söyleniyor" dedi.

Karakurt'un iddiaları sonrası söze giren ve tepki gösteren Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Lütfen hakaret etmeyin. Elinizde belge var mı? Samimiyetiniz nasıl ortaya çıkar? Bundan önce bununla ilgili daha önce hiç bu konuyla ilgili önerge verdiniz mi? Bu belediyeyi siz yönetmiyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Pehlivan'ın tepkisi üzerine sözlerine devam eden Deniz Karakurt, "Ben 2019’dan beri bu önergeyi veriyorum. Geldiğimiz günden beri ruhsatların tek imzalı olduğunu gördük bu yanlış… Her projenin ayrı ayrı imzalanması gerektiğini düşündük. İmzalar bu şekilde 4-5 imzalı çıktı. Ancak şimdi yine tek imzaya dönmüşsünüz. Samimiyetsizliğiniz buradan belli. Tekrar komisyona gelsin, oylayalım eğer haklıysanız meydana çıkar sizden tek tek özür dileriz. Seyrek arazileri… Orda bir SİT alanı olduğu ve bu konuda sizin SİT alanı olduğunu bilerek bunu meclise getirdiğinizi biliyoruz. Bu bir iddia değil belgesi elimde. SİT alanı olan bölgede bölge koruma kurulunun bir kararı var. Bu kararın size 28 Nisan’da tebliğ edildiğine ilişkin belge var. Bu bölgenin içinde SİT alanı olan yerlerin alel acele satılması doğru değil. Biz aylar sonra duyarlı vatandaşlar tarafından bu bilgiyi ediniyoruz. Burada mahkeme karanının hiçbir önemi yok. Burada kültür varlığının olduğu belli ve bunun tespit edilmesi lazım. Bergama ve Efes’te de var. O zaman onları da kapatıp inşaat yapalım. Bölgenin altında neyin yer aldığını biliyoruz. Öncelikli olarak alanların belirlenmesi ve incelemelerin yapılması lazım. Bu bilgiyi kamuoyundan gizlediniz.  Bu konu tabii ki yargı kararına kalacak. Ancak ben kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu ihaleyi yapacaksınız ben yapacağınızı düşünmüyorum ancak yapacaksanız dahil katılacak arkadaşlara sesleniyorum biz ihalenin iptal edilmesi için elimizden geleni yapacağız.

DEMİRCİOĞLU: ELİNİZDE BELGE VARSA MAHKEMEYE GİDİN
İddialar hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Deniz Hanım samimiyetten bahsetti. Bir hukukçu olarak mahkeme süreçlerini çok iyi bilir. Bir dünya iddiası var. Ancak neden mahkemeye gitmiyor anlamış değilim. İddialar varsa ve elinde deliller varsa mahkemeye gidebilirsiniz. İhaleler ile ilgili süreçten bahsetti ve içinde mezarlıklar var dedi. Kültür Varlıkları Müdürlüğüne gitmişti bu konuda 6 Haziran 2020’de görüşülmüş, yine algı ile oynuyor kendisi. Bugün itibari ile sosyal medya hesaplarımızın birçok yerinde ihale ile ilgili süreci şeffaf paylaştık. Türkiye'nin her yerinden gerekli teminatı yatıran herkes katılabilir. Ancak bunlara baksaydı zaten gerçekleri görmüş olacaktı. Menemen Belediyesi bizim olduğumuz dönemde ihaleler yapıldığı gibi açık ve şeffaf bir şekilde yapılmaya devam edilecek. Biz göreve gelince 22 milyon gibi ikramiyeleri ödeyen bir yönetimiz. Sayıştay’a dahil bir kurumuz. Sendikalar ile görüşme yapıldı ve onlarda detayları anladı. Biz kafamıza göre kesinti yapamıyoruz ve devlet kurumuyuz. İkramiyeler ve ödemeler ile alakalı bayram ikramiyesi diye bir şey yoktu bunların hepsini Aydın Başkan yönetiminde bu yönetim getirdi. Ancak teşekkür ettiğinizi görmedik. Madem işçi dostuydunuz Serdar Aksoy dönemindeki 18 aylık ödenmeyen maaşları da dile getirseydiniz" dedi.

KARAKURT: BU HALK SOKAKLARA DÖKÜLECEKTİR
Demircioğlu’nun açıklamaları sonrası yeniden söz alan CHP’li Karakurt, “Yusuf Bey konuşunca ihalenin yayınladığını gördüm. Dün baktığımda yoktu. Ama şimdi baktım 24 Kasım’dan başlayan ve Aralık sonuna kadar devam eden ihale takviminizi açıklamışsınız. Kayaya uygun mezarlar tespit edilmişti. Eğer bir yerde mezar varsa birkaç parselde bu görülüyorsa bütün bölgede olma olasılığı çok yüksektir. Bunu iyi biliyorsunuz. Son verilen kararda mezar tespit edilen parseller ihaleden çıkarılmış. Burada bunun üstünü örterseniz bir daha tespit edemezsiniz. Bütün alanın taranması gerekir. Tarihe önem vermediğinizi biliyorsunuz. AKP’nin her zaman ki tutumu tarihin ve kültürün üstünü örtmek istemek. Orada hafriyatla tarihi kapatmak istiyorsunuz. Algı yönetimi yapmıyorum, elimde olan belgeler var. Bütün bölge tek tek taranmak zorundadır. Bu tarama çalışması yapılmadı. Bir önceki harita 19 Nisan’da çıkmış. 19 Nisan’dan bu yana bölge tarandı ve tespit edildi öyle mi? Bunun tespit edilmesi mümkün değil, bunlar aylarca yıllarca süren durumlar. Bu halk sokaklara dökülecektir, sizin oraya inşaat yapmanıza halk müdahale edecektir. Yargı müdahale edebilir ama halk müsaade etmeyecektir. İhaleleri görünce üzüldüm. Ben bunları söyleyince bu ihaleleri yapmayacağınızı düşünüyordum. Bir kültür tarihe gömülecek” diye konuştu.

Karakurt'un sözleri üzerine konuşan Aydın Pehlivan, “Deniz Hanım üzüldünüz mü?” ifadelerini kullanırken, yanıt veren Deniz Karakurt, “İhaleleri görünce üzüldüm” diye konuştu. Yeniden konuşan Pehlivan, “Ses tonunuz çok ileriye gidiyor” derken, Karakurt ise “Hep sizin gidiyor bir kerede benim gitsin, şu an bizi izleyen herkes gülüyordur” dedi.

CAN: ÇETELER CHP İÇERİSİNDE
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can, “Siz 22 yıl Menemen Belediyesi’ni yönettiniz, icraatlerinizi biz gördük. Biz AK belediyecilik olarak hizmeti seviyoruz, milletimizin yanında olmayı seviyoruz. Deniz Hanım, “Arsaları satacaksınız, peşkeş çekeceksiniz çetelerinize” dedi. Bizde çeteler yok, çeteler CHP’nin içerisinde. Önce aynaya bakacaksınız. Biz bu ihaleyi halka açık gerçekleştireceğiz. İhalenin şartnamesi önünüzde, nasıl böyle bir söz konuşuyorsunuz? Biz de illegal işler olmaz, sizin belediyeyi yönettiğiniz dönemde her şey ortada. Her toplantıda çıkıp bunları anlatmak beni de yordu. Belediye başkanımızla ilgili birtakım söylemlerde bulundunuz Deniz Hanım. Siz bir iki haftalıkta olsa ufacık süre belediye başkanlığı yaptınız, iftira atmak size yakışmıyor. Siz belediye başkanımızın ortaklığıyla ilgili birtakım suçlamalarda bulundunuz. Deniz Hanım elinizde böyle bir belge var mı? Belge yoksa lütfen özür dileyin. Sizin gibi hukukçuya bu yakışmıyor. Belediye işçileri önümüzü kesiyordu ama bizim dönemimizde Allah'a hamdolsun belediye işçileri maaşlarını alıyorlar. 20 yıldan beridir ödenmeyen ikramiyeleri ödedik. Biz de insanız ufak tefek hatalar olacak” ifadelerini kullandı.

DEMİRCİOĞLU: KILIÇDAROĞLU GELSİN, YERLİ-MİLLİ MENEMEN YAPAYIM
Yeniden söz alan AK Partili Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Bugün belediyeyi yöneten adam, sizin türlü ithamlarda bulunsanız da hazmedemeseniz de, Deniz Hanım insanları yürümeye davet etse de bu ülkenin evladı Aydın Pehlivan 29 Ekim’de binlerle birlikte yürüdü. Personel ile ilgili hiçbir problem yok, çalışmalar yapıyor nasıl doğruya doğru değil diyeceğiz? Allah razı olsun hizmet ediyor. Keşke daha önce hizmet etseymiş. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere’ye de gitsin ancak gelsin Menemen’in dönümünü görsün. Biz misafir edelim. Gelsin İhsan Abi’de bana yardımcı olsun ellerimle yerli, milli menemen yapacağım. Yerli milli bir yemek yesin öyle hamburgerle uğraşmasın. Sizin 22 yıldır yapamadıklarınızı biz bu imkansızlıklarla yaptık. Açık ve şeffaf ihaleler yapıyoruz” dedi.

KARAKURT: BİR TANE BİLE YER SATMADIK Kİ İHALEYE ÇIKALIM!
CHP sıralarından söz alan Deniz Karakurt, “Şu an da diyoruz ki Menemen’de bir imar yolsuzluğu var ancak araştırmak istemiyorsunuz. Takdire şayandır. Ancak zaten biz bunları Meclisten alışkınız. İstanbul gibi meclislerden nasıl kararlar geçirdiğiniz biliyoruz. AKP zihniyetinin nasıl davrandığını biliyoruz. Burada yapmanız gereken çok basit. Tabii ki ihale yayınlayacaksınız. Biz bir tane yer satmadık ki ihale yayınlayalım. Şükür ilan gördük dediniz. Bizim zamanımızda görmediniz, 20 yıl önce de görmediniz. Çünkü CHP Tahir Şahin ile aramda sorunlar olmuştur. Ancak memleketi, Menemen’i satmadı. Serdar Aksoy ile de problemim olmuştur. Ancak o da satmadı, satmaya teşebbüs etmedi. Kat karşılığı vermek istedi. O ilanlar ilk defa yapıldı. Çünkü ilk defa Menemen’de böyle bir satış gerçekleşiyor. Beldeler varken birtakım yerlerin satışları oldu ne şartlarda olduğunu çok biliyorsunuz. Demagoji yapmayın.  CHP zihniyetinde satış yok, üretim var, almak var vatandaşlık hakkına saygı duymak var. Peşkeş çekmek yok, yandaşlık yok” dedi.

PEHLİVAN VE KARAKURT ARASINDA ‘ZİHNİYET’ TARTIŞMASI
Karakurt’un sözleri üzerine söz alan Başkan Vekili Pehlivan, “Büyükşehir Belediyesinin kaç tane gayrimenkul sattığını biliyor musunuz?” diye sorarken, Karakurt ise “Siz Büyükşehir’in bütçesini ve ölçüsünü biliyor musunuz? Burası Menemen!” diye konuştu. Yeniden söze giren Pehlivan, “CHP zihniyetinden bahsediyorsunuz. Menemen mi? Melemen mi?” tepkisini gösterirken, yanıt veren Karakurt, “Satılması gereken satılır. Ancak Büyükşehir değiliz biz” diye konuştu. Tepki gösteren Pehlivan ise çarpıcı bir çıkışta bulunurken, “Büyükşehir ile yarışır bir vaziyete getireceğiz Menemen’i. Büyükşehir’den çok daha fazla hizmet alacak Menemen. Önümüzdeki günlerde milletimiz, Menemen bizi izlemeye devam etsin” dedi.

PEHLİVAN: BİZ YORULMADAN BIKMADAN YOLA KOŞTURARAK DEVAM EDECEĞİZ
Meclisin kapanışı öncesi son sözü alan Başkan Vekili Aydın Pehlivan “Mecliste Menemen’in konuşulmamasından Menemen halkı rahatsız. İnanın Menemenli hemşerilerimizin bugüne kadar yapamadığı hizmetlerin karşılığında neler yapabiliriz, bunları konuşalım. Sadece mecliste de konuşmayalım, kapılarımız hepinize açık. Meclis toplantılarında her türlü hakareti ediyor, her türlü iftiraları atıyorsunuz. Moral bozmak, bu denli tempomuzu düşürebilmek adına bunları yaptığınızı farkındayız. Bizi hiç mi hiç etkilemiyor, bilin istiyoruz. Yorulmadan, sıkılmadan 24 saatin 16 saatini hemşerilerimize vererek yolu koşturarak devam ediyor olacağız. İşçiler konusu sürekli gündeme geliyor. İşçilerimizin sorunu veya problemi olan, bordrosuyla ilgili sıkıntı yaşayan işçilerimiz… Buradan bütün mesai arkadaşlarımı da vurguluyorum; onlar için bu mücadeleyi veriyor, gece gündüz çalışıyoruz. Bu meclis toplantılarını izlediklerinde kimin inandırıcı olduğunu anlayabilecek kabiliyetlerdeler. Hata olabilir, bordolar ile ilgili sıkıntılar olabilir. Ama dediğiniz gibi kesintiler yok. Vergi diliminden etkilenenler olabiliyor ama her birimde tamamının yetkileri var. Uzmanlarımız var, gidip her türlü açıklamayı kendilerinden talep edebilirler. Biz bugüne kadar görevde olduğumuz süre boyunca veremeyecek hiçbir hesabımız yok, işçilerimiz adına da yok. Allah izin verirse görün bakın ne müjdeler vereceğiz onlara, hepsi başımızın tacı” ifadelerini kullandı.

55 DAİRENİN TANESİNİ 100 BİN TL’DEN VERDİNİZ
'Kubilay Kooperatifi' ile ilgili de flaş bir iddia da bulunan Pehlivan, “‘Deniz Hanım “biz satmıyoruz’ dedi. Şunu öğrenmek istiyorum, Menemen Belediyesi’nin Kubilay Yapı Kooperatifi vardı. 55 tane dairemiz vardı. 55 adet dairemizin ne kadara satıldığını Deniz Hanım, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimiz biliyorlar mı? Soruyor ve Menemen halkına da açıklıyorum. Dairelerimiz 100 bin TL’ye satıldı. 55 tanesi 5,5 milyon liralık naylon fatura karşılığında verildi, biliyor muydunuz? Neyi satmadınız? Büyükşehir Belediyesi binin üzerinde gayrimenkul sattı. Burası bir yönetim tarzıdır. Biz elimizdeki imkanları ki sizlerde o kabiliyetin olmadığı açıktı. 22 yıl boyunca vatandaşlarımız bakmayın, çok farklı idollerle sizi şey yaptı. Ama şimdi cumhuriyet yürüyüşlerimizle, Atatürk'e olan inancımızla bizim bu anlamda ortaya koyduğumuz milliyetçilik duygularımızla bunların her biriyle yapmış olduğumuz işleri de mikslediğimizde an itibarıyla bundan çok rahatsız olduğunuzu buradaki hal ve tavırlarınızla belli ediyorsunuz. Yapmayın. Ben her mecliste birlikte yapalım diyorum. Deniz Hanım sokaklara çıkıyoruz diyor, hakkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle ilgili çok ciddi irade kokuyor ortaya. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılından 100'üncü yılına giderken ki misyonumuzu ve vizyonumuzu sizlerle paylaşacağız. Görün bakalım Cumhuriyetin 100’üncü yılı nasıl kutlanıyor, nasıl açılışlar yapılıyor ve görün bakalım bu ülkeyi e Atatürk siz mi daha çok seviyorsunuz yoksa biz mi daha fazla seviyoruz görelim. Bunla ilgili süreçleri önümüzdeki süreçlerde ilan edeceğiz. Burada söylüyorsunuz onu yapmadık bunu yapmadık diye ancak verecek cevabınız olmuyor. Bununla ilgili bir sürü örnek verebilirim. Gizli satışlar, vergi dairesi ile yapılan anlaşma ile Seyrek’teki arazimizin değeri ne kadardı ne kadara düştü. Kimlere bu araziler verildi? Gidip bedelini vergi dairelerine yatırarak kimler aldı hepsini tek tek açıklarız.  Yani büyük lokma yiyin ancak büyük söz söylemeyin. Burada her birini karşılığı var utanırsınız. 55 tane daire tanesi 100 bin TL’ye verdiniz daire şu an 3 milyon TL! Söylenecek konuşulacak çok şey var ancak lafımızı dinletemiyoruz. Menemen’e bin 695 arazi kazandırdık. Sizin ufkunuz açık değilse, öngörülü değilseniz, bu ufku göremiyorsanız destek verin. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok" dedi.

 
Sosyal medya devi Twitter, ofislerini kapattı
 
'Demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 5 Kasım 2022 Cumartesi 12:27

Genel merkez atamaları ile gelen belediye başkanlarına referans ve kefilim diye mitinglerde baş bas bağıran milletvekilleri nerede? Gelecek seçimlerde aynı taktik yapıldığında sandıkta herkes tepkisini verecektir...

Yorumu oyla      7      3  
Partili 4 Kasım 2022 Cuma 22:49

Belediyelerde usulsüz işler ört bas edildiği sürece Belediyeler borçtan kurtulmaz ve halk hizmet yerine hava alır temiz hava bulursa tâbi ki...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!
Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi oy birliği ile kabul edildi.
Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda 'huzurevi' çatlağı!
Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu ...
İzmir'deki 'çiftçi buluşması'nda 15 maddelik manifesto!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geleceğin Türkiyesi'ni ...
 
Konak'ta 'devir' onayı... Başkan Batur'dan AK Parti'ye: Tebrik beklerdik!
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında aralarında Göztepe’deki ...
Beydağ, Kestane Festivali ile şenleniyor
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 6 Kasım 2022 Pazar günü saat ...
Başkan Sandal’dan ‘Buca depremi’ mesajı: Önlem almak zaruri ihtiyaç!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece yaşanan ve iki kişinin hayatına ...
 
Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi uzmanlara emanet!
UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın potansiyelini ortaya çıkarmak üzere Belediye ...
Soyer'den çiftçilere mesaj: Geleceğin siyasetine siz yöne vereceksiniz
Şubat 2023'te “Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl ...
Belediyeden motor yağı çalmışlardı... Başkan Yetişkin: İki oy için...
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, geçtiğimiz Cumartesi günü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva