HABERLER>EGE
23 Nisan 2013 Salı - 18:49

Mehmetçik ve Anzaklar birlikte anılacak

Çanakkale'de 98 yıl önce vatan savunması için canlarını feda eden şehitler ile savaştıkları Anzak askerleri, 98 yıl sonra hep birlikte barış içerisinde saygıyla anılacak. Şehitler Abidesi'nde uluslararası tören, Anzak Koyu'nda ise şafak ayini gerçekleştirilecek.

Mehmetçik ve Anzaklar birlikte anılacak

ÇANAKKALE - Çanakkale Kara Savaşları'nın ve Anzak Çıkarmasının 98'nci yıldönümü nedeniyle 24 ve 25 Nisan'da törenler düzenlenecek. 98 yıl önce vatanlarını savunmak için şehit olan Mehmetçikler ile topraklarımızı işgale gelip yaşamlarını yitiren Anzak askerleri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi holünde düzenlenecek uluslararası törenle anılacak. Buradaki törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Jonathan Coleman, Avustralya Deniz Kuvvetleri Komutanı Ray J. Griggs, Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri Komutanı Peter Stockwell, İngiltere Ankara Büyükelçisi David Reddaway katılacak. Törenlerde, Çanakkale Savaşları'na katılan 27 ülke, yetkilileri tarafından temsil edilecek.
 
ULUSLARARASI TÖREN
Şehitler Abidesi'ndeki uluslararası anma töreni saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayacak. Tören, saygı duruşu ve saygı atışı ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek. Konuşmaların ardından Mehteran Bölüğü gösterisiyle sürecek törenlerde, Onur Kıtası, Dost Ülkeler Askeri Birliği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve izciler tarafından resmi geçit yapılacak. Şehitler Abidesi Şehitlik Defteri'nin imzalanması sonrası törene katılanlar Solotürk gösterisini izleyecek. Türk şehitliğinin ziyareti ve duaların okunmasıyla buradaki tören sona erecek. Aynı gün içinde Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı, Seddülbahir Köyü'ndeki İngiliz Helles Anıtı ve 57'nci Alay Şehitliği'nde törenler yapılacak.
 
ANZAK KOYU'NDA ŞAFAK AYİNİ
Binlerce kilometre uzaktan gelerek Çanakkale'de savaşan Anzak askerleri ise, 25 Nisan Perşembe günü saat 05.30'da, Arıburnu önündeki Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayini töreni ile anılacak. Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelecek olan binlerce Anzak torunu, çıkarmanın 98'inci yıldönümünde dedelerini saygıyla anacak. Anzak torunları 1 saat boyunca, savaşta hayatını kaybeden dedeleri için dua edecek. Ülke temsilcilerinin çelenk sunup, konuşma yapacağı tören sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sona erecek.
 
57'NCİ ALAY İÇİN YÜRÜYECEKLER 
Anma etkinlikleri kapsamında Ata'nın Yolunda 57'nci Alay Yürüyüşü gerçekleşecek. 24 Nisan'ı 25 Nisan'a bağlayan gece saat 03.00'te Bigalı Köyü Kocadere Mevkii'nde toplanacak binlerce gence, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da eşlik edecek.
 
AVUSTURALYA VE YENİ ZELANDALI ASKERLER İÇİN TÖREN
Anzak çıkarmasının 98'nci yıldönümü nedeniyle, savaşta yaşamını yitiren Avustralyalı askerler, saat 10.00'da "Lone Pine' anıtındaki törenle anılacak. Yeni Zelandalı askerler ise saat 11.15'de Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda anıtındaki törenle anılacak. Bu törende de Türkiye'yi Bakan Kılıç temsil edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tonlarca saman alevler içinde
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, bir TIR'ın dorsesindeki tonlarca saman, ...
Aydın Valisi şaşırttı: Kardiyolog 2 yıl sonra gelecek!
İTÜ Maden Fakültesi’nde Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın annesi ...
CHP ve ADD’den alternatif çelenk töreni
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
Aydın’daki 23 Nisan’da İstiklal Marşı krizi
Aydın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Makedonya, Litvanya, ...
Balıkesir’de tepkilerin gölgesinde 23 Nisan
Balıkesir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçen yıllara ...
Denizli’nin okullarında bayram coşkusu
Denizli’de daha önce Atatürk Stadyumu’nda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Kamelyaya av tüfekli baskın: 5 yaralı
Denizli'de, bir büfenin önündeki kamelyada oturanlara kimliği belirsiz ...
Gönüllü turizm elçimiz: Osman Osmancıkzade
Yunanistan'ın Rodos Adası'nda, kökeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan ...
Bu balıklar oltayla yakalandı!
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Değirmendüzü Köyü'nde yaşamlarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva