HABERLER>SPOR
5 Mart 2020 Perşembe - 18:19

Mehmet Sepil: Bütün kulüpler olarak Başakşehir maçına katılma kararı aldık

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, kulüplerin bir arada olduğunu göstermek adına, Süper Lig kulüpleri olarak Başakşehir'in Kopenhag'ı konuk edeceği karşılaşmaya gideceklerini belirtti.

Mehmet Sepil: Bütün kulüpler olarak Başakşehir maçına katılma kararı aldık

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Olağan toplantısı Maslak'taki merkez ofiste gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin de yer altığı toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Mehmet Sepil, "Konularımız biriktiği için Türkiye Futbol Federasyonu'nu da toplantımıza davet ettik. Nihat Başkan ve yönetim kurulu üyeleri toplantının ilk bölümüne katıldılar. Şu anda yürütmekte olduğumuz konularla ilgili karşılıklı bilgi görüşünde bulunduk. Ana konu olarak biliyorsunuz önemli bir yine Mart ayının sonunda geçen seneden beri başlatılan lisans konusunun bu sene nasıl uygulanacağı üzerine karşılıklı bir görüşme yapıldı. Bununla ilgili federasyon çok kısa bir süreç içinde ki galiba bugün olacak, kendi yeni önerilerini Kulüpler Birliğine getirecek. Biz de bu önerileri kulüplerle paylaşıp bu konudaki görüşlerimizi bildireceğiz. Onun dışında yine geçen sene bizim yayıncı kuruluş ile yaptığımız anlaşmada o zaman Dolar ve Euro'da çok önemli çalkantılar olduğu için bu konuda kulüplerden bir fedakarlık istenmişti. Bu konuyla ilgili TFF ve yayıncı kuruluşun yaptığı konuşmalar neticesinde bizim de onayımızla burada, kulüplerin gelirlerinde bir azalma söz konusu olmuştu. Bununla ilgili ne yapabileceğimizi, TFF ile görüştük. Ardından Kulüpler Birliği olarak aramızda nasıl bir pazarlık süreci olabileceğini veya araştırma sürecinin devam edeceğini konuştuk. Onun dışında rutin konular. Günlük konularımızı detaylı olarak tartıştık. Hemen hemen başkanların tamamı katıldı. Faydalı bir toplantı oldu. Toplantının başında şunu söyledik. Şu anda ülkemizde, sınırın ötesinde yaşadıklarımızla ilgili tüm kulüpler birlik olduk. Bu birliğimizi bir daha ifade edebilmek için, ayın 12'sinde Başakşehir'in Kopenhag ile bir maçı var. Hem kulüplerin tamamının hem seyirci olarak Başakşehir maçına buradaki birlikteliğimizi herkese göstermek adına katılma yönünde bir karar aldık" diye konuştu.

"TÜRKİYE KUPASI'NI DAHA İYİ BİR HALE NASIL GETİRİRİZİ KONUŞTUK"
Ziraat Türkiye Kupası'nın (ZTK) ihalesi ve statüsü hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Sepil, "Türkiye Kupası'nın tekrardan ihalesi, statüsü var. Acaba Türkiye Kupası'nı daha iyi bir hale nasıl getiririz, bu konuda da federasyonla birlikte çalışma kararı aldık. Özel olarak hakikaten çok faydalıydı. Federasyon yetkilileri ayrıldıktan sonra biliyorsunuz zaman zaman dışardan manzara biraz heyecanlı, atışmalı oluyor. Toplantının sonunda onu dedim, keşke içeride bir kamera olsa da biz burada aynı masanın etrafında, gayet esprili bir şekilde birbirimizle konuşup, Türk futbolunu daha iyi hale nasıl getiririzi tartıştık. Güzel bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı.

"BU FEDERASYONUN DEĞİL, SPOR BAKANLIĞININ KONUSU"
Toplantıda yapılandırma hakkında federasyon ile aralarında bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorulan Sepil, şu ifadeleri kullandı: "Bu Spor Bakanlığı'nın konusu. Çalıştay sırasında bakanlığın bu konuda çalışmaları olduğunu, bu konuyla ilgili bir spor kanunun hazırlandığını ve yakında bizlerle görüşme yapılacağını söylediler. Henüz başlamadı ama  bu konu federasyondan çok spor bakanlığı ve kulüpleri ilgilendiriyor. Bu konuda bakanlığın çok önemli bir çalışması olduğunu biliyoruz. Ama henüz bu çalışmaların önerileri veya sonuçları bize gelmedi." (DHA)

 
Afyon'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
 
İzmirli modacıdan 'koronavirüs' önlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe evinde yeniden parlayacak
Süper Lig'de üst üste Gaziantep Futbol Kulübü ve Kayserispor maçlarında ...
Altınordu'da gözler Yasin'de
TFF 1. Lig'de pazar günü evinde oynayacağı Cesar Grup Ümraniyespor maçına ...
Menemen'de derbi zamanı
TFF 1. Lig'de 26. hafta mücadelesinde Ekol Göz Menemenspor yarın İzmir ...
 
Pınar Karşıyaka Avrupa'da tam yol ileri 
FIBA Europe Cup çeyrek final turu ilk maçında BC Kyiv Basket’i deplasmanda ...
Ronaldinho gözaltına alındı
Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho, sahte pasaportla giriş yaptığı Paraguay'da gözaltına alındı.
İngiliz futbolcu tribüne atladı, taraftar kovaladı
Teknik Direktör Jose Mourinho, oyuncusunu desteklediğini söyledi.
 
Karşıyaka'da Tolungüç'ten futbolcularına uyarı!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta son 2 haftayı 1 puanla geçen Play-Off hattındaki ...
Altınordu'da Kemal formayı kaptırdı
TFF 1. Lig'de pazar günü evinde oynayacağı Cesar Grup Ümraniyespor maçına ...
Karşıyaka filesinde Play-Off hedefi
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda geçen hafta deplasmanda Büyükçekmece ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva