HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2014 Çarşamba - 13:32

Mehmet Ayvalıtaş davasında yeni görüntüler

Gezi eylemlerine destek için geçen Haziran ayında Ümraniye’deki yürüyüş sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın üçüncü duruşmasında olay anına ilişkin yeni görüntüler çıktı.

Mehmet Ayvalıtaş davasında yeni görüntüler

Dava nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren İstanbul polisi de harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemi olarak 20 midibüs, 6 adet TOMA, akrep denilen 4 adet zırhlı araç ve çok sayıda Çevik Kuvvet polisi adliyeye gönderildi.

TOMA’lar 3 ayrı girişi bulunan adliye binasının kapı önlerine konuşlandırıldı. Adliye binasının doğu, kuzey ve güney girişlerine konulan TOMA’ların yanlarında da çevik kuvvet polisi duruyor. Ayrıca adliye binasının dört bir tarafında da hem sivil hem de resmi polisler dolaşarak güvenlik önlemi aldı.
 
ADLİYE ÖNÜNDE POLİS VE TOMA
Çevik kuvvet polisi TOMA araçlarıyla adliye otoparkında beklerken, binaya girmek isteyenler sıkı bir şekilde arandı.
 
BABA AYVALITAŞ'IN YAKASINDA 'ÖFKELİYİZ' YAZIYORDU
Davayı izlemeye Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş’ın yanısıra yakınları da geldi.  Ali Ayvalıtaş, yakasında "ÖFKELİYİZ" yazısının üstünde oğlunun ve bir SOMA işçisinin fotoğrafını taşıdı. Yakınları da Mehmet Ayvalıtaş ile oğlunun ölümünden bir süre sonra hayatını kaybeden Fadime Ayvalıtaş’ın fotoğrafını yanlarında getirdi. Baba ve yakınları üst aramasının ardından içeri girdi.
 
DURUŞMA SALONUNA GİRİŞTE GERGİNLİK
Duruşma, Ayvalıtaş ailesinin, bazı avukatların ve gazetecilerin duruşma salonunun yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek salona alınmaması nedeniyle gergin başladı.
 
AYVALITAŞ AİLESİNE DESTEK
Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ilk celse ifade veren tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş katıldı. Hakkında duruşmaya zorla getirilmesi kararı verilen diğer tutuksuz sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya yine gelmedi. Aktaş'ın avukatı mazeret dilekçesi gönderdi.
 
Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal'ın babası Mustafa Kartal ise duruşmada yer aldı.

Ayvalıtaş ailesinin 50'ye yakın avukatı ise duruşmada hazır bulundu. Ayvalıtaş'ın ailesine destek olmak için duruşmayı Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ailesi ve Ethem Sarısülük'ün ailesi de izledi. Baba Ali Ayvalıtaş ise oğlunun çerçeveli fotoğrafını duruşma boyunca elinden düşürmedi.
 
YENİ GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI
Avukatlar olay anına ilişkin yeni görüntüler sundu. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekildiği belirtilen görüntülerde olay anı yer alıyor.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
Olaya ilişkin görgü tanıklarının dinlendiği duruşmada mahkeme, 3 celsedir duruşmaya gelmeyen ve hakkında zorla getirme kararı bulunun sanık Cengiz Aktaş hakkında yakalama kararı çıkardı. Davayı takip eden insan çokluğuna da değinen mahkeme, duruşma salonunun yetersiz kalması nedeniyle geniş kapsamlı bir salonda duruşmaların yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verdi. Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ayla Öztabak tarafından dosyaya sunulan olay yerine ilişkin görüntülerin net bir şekilde resme aktarılması için TÜBİTAK'a müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, olayın başlangıcından bitiş anına kadar olay yeri ve sonrasını gösterir tüm kamera kayıtlarının araştırılıp  temini için emniyet müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma 22 Eylül 2014 tarihine ertelendi. Duruşma sonrasında baba Ali Ayvalıtaş, tutuksuz sanıklara tutuklama kararı çıkmamasına tepki gösterdi, "Biz insan değil mi, sizin vicdanınız yok mu, o da sizin evladınız" değil mi diye konuşarak mahkeme başkanına seslendi.
 
SOMA İÇİN SAYGI DURUŞU
Davaya bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri destek verdi. Katılımcılar destek eylemine SOMA’da hayatını edenler için yaptıkları saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından yüzlerce kişi Gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin isimlerini tek tek okuduktan sonra "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan attı.
 
15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran gecesi Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında Ayvalıtaş ile 17 yaşındaki kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istedi. Sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın aracı ile diğer sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın aracı bu yolda giderken önlerindeki araçların durması ile ani fren yaptılar. Demirbaş'ın aracı, önündeki Aktaş'ın aracına çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle her iki araç da yoldaki Ayvalıtaş ile Kartal'a çarptı. Kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş aracın altında kalarak yaşamını yitirdi, Seyit Kartal ise yaralandı. Araç sahibi Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş hakkında “taksirle adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Sarraf’tan 45 dakikalık ek ifade!
17 Aralık soruşturmasının şüphelisi İran asıllı işadamı Rıza Sarraf, soruşturma ...
Mahkemeden madenin sahibi Gürkan hakkında flaş karar
Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca ...
İzmir'de köpek katliamı iddiası: 20'si birden...
Menemen’de geçen ay 25 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine tepkiler dinmeden ...
 
Gezi davasında tüyler ürperten ifade: Polis…
Gezi Parkı direnişine ilişkin açılan dava devam ediyor. İfade veren davanın ...
Soma seni çağırıyor: Adalet nöbeti!
Facia sonrası ilçede yara sarma adına en uzun soluklu çalışma başladı. ...
Yüzlerce ölü balık Kordon’a vurdu!
Birinci Kordon'da kıyıya, çöp ve yosunlarla birlikte yüzlerce gümüş balığı ölüsü vurdu.
 
DEÜ Rektörü Füzün’la A’dan Z’ye: Teknoparklar geleceğimiz!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün üniversitelerinin ...
İzmir'de feci kaza: 8 yaşındaki Eliznur...
Ödemiş’te yolun karşısına geçmek isteyen 8 yaşındaki Eliznur Kocabıyık'a ...
Soma'da yine yürekler dağlandı: Çizmeden sonra battaniye!
Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasındaki hüzünlü hikayelere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva