HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2021 Çarşamba - 11:45

Meclise İngiliz anahtarı ile geldi: Siz ayar tutmazsınız!

Menemen Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Meclise İngiliz anahtarı ile gelen Ünal, " CHP sıralarından biri 'bize ayar vermeye çalışıyor' dedi. Benim sizlere ayar verme şansım yok. Elime aldığım İngiliz anahtarı her türlü ayarı verir ancak ben bunu da kullansam siz ayar tutmazsınız" diye konuştu.

Meclise İngiliz anahtarı ile geldi: Siz ayar tutmazsınız!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından  tartışmalara sahne olan Menemen Belediye Meclisi'nde , Haziran ayı oturumunda ilginç bir olay yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu sırada hakkında inceleme başlatılan ve sonrasında partisinden istifa ederek Menemen Belediye Meclisi Üyeliğine bağımsız olarak devam eden Hasan Ünal, Haziran ayı oturumuna elinde İngiliz anahtarı ile geldi.

HEPİNİZ KALEDE OLSANIZ, BEN YİNE GOL ATARIM
CHP'den istifası sonrası CHP sıraları ile sık sık karşı karşıya gelen ve AK Parti'ye yakın olması ile eleştirilen Ünal, eleştirilere yanıt verdi. Ünal, "Meclis aritmetiği gereği bağımsızların sayısı 5 ve mevzuatta da yer aldığı gibi komisyonlara da encümen üyeliğine de seçilebilirler. İhsan Perçin bunla ilgili 'AK Parti'den yana olsam komisyonlara seçilirdim' demişti. İhsan bey onu bana değil, AK Parti'den destek alarak Encümen'e giden yanınızdaki hanımefendiye (Deniz Karakurt) söyleyin. Boş kaleye ben gol atmıyorum. Benim CHP ile bir sorunum yok. Mecliste önde oturan 2 sıranın hepsi de olsa ben o kaleye gol atarım. CHP sıralarından biri 'bize ayar vermeye çalışıyor' dedi. Benim sizlere ayar verme şansım yok. Elime aldığım İngiliz anahtarı her türlü ayarı veriri ancak ben bunu da kullansam siz ayar tutmazsınız" diye konuştu.

'TOMBALACI BAŞKAN' SÖYLEMLERİNE 'MECLİS İRADESİ' ÇIKIŞI
Bir işleyişte doğru bir şey yapıldığında desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, "Serdar vari yöntemler nedir? Allahtan korkun… Hem seçim öncesi, hem seçim sonrası kangren haline gelmiş olan perşembe pazarımız var, şu an yeninde yapımına başlandı. Muhalefet yapılır, siyaset yapılır ancak arada yine Allah razı olsun denir. Bağışa hayır, yatırıma hayır, hizmete hayır… Bu kadar Menemen'e ihanet etmenin anlamı yok. Siyasette bir yere kadar. Eğer Menemen'e hizmet varsa bunla alakalı el birliği ile destek vermemiz gerekiyor. Başkan Vekili ile alakalı da, tombala başkan gibi söylemler… Başkan Vekili 15 oy aldı bu Meclisten. Meclisin iradesidir bu. 15 oy aldı, 15'de millet ittifakı adayı aldı. Nasıl tombala oluyor bu? Meclisin iradesi var ve buna çok fazla karşı çıkmamak lazım" diye konuştu.

KENDİNİZİ MENEMEN'E REZİL EDİYORSUNUZ
Araç alımı tartışmaları hakkında Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'fikir değişikliği' üzerinden eleştirilerde bulunan Ünal, "Kendi içinde çok başlı olmayan ve içinde disipline olmuş partilerde bir öneri geldiğinde o önergenin değerlendirmesi yapılır.  Önerge sevk olduktan sonra siz kendi içinizde bu incelemeyi yapmayıp karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyorsanız bir şey söylemeye gerek yok. Menemen kamuoyunda rezil oluyorsunuz. Bir söz vardır, karakolda doğru söyler, mahkeme de şaşar. Bir önceki mecliste bunu yaşadık. Kesin hesap ile ilgili bir önceki mecliste gündem vardı. Belediye ye ne kadar girdiği ve çıktığı ile ligli bir konuydu bu. Doğal olarak Plan ve Bütçe komisyonunda görev alan CHP'liler oy birliği demişler. Ancak kesin hesapla ilgili komisyonda evet, burada ret demişler. Araç alımı ile ilgili de komisyonda oy birliği, burada ret veriliyor. Diyecek hiçbir şey yok size" dedi.

 
Merhum Başkan Uygur için Almanya’da tören
 
Çiğli-Köyiçi'nin imar sorunu çözülüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 9 Haziran 2021 Çarşamba 12:38

Bu ülkede hiç bir şeyin ilkesi kalmadı.belin kemiği almadı. Bu arkadaşımız şimdi böyle davranıyor ama bi kaç yıl sonra chp de çok etkili konuma gelir, göreceksiniz. bakmayın şimdi bağımsız akp li olduğuna.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merhum Başkan Uygur için Almanya’da tören
18 Nisan’da hayatını kaybeden ve ölümüyle ilçeyi yasa boğan Torbalı Belediyesi’nin ...
Bergama Belediyesi'nden 'çevreci enerji' hamlesi
Bergama Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için başlattığı ...
Torbalı’da ‘Temizlik Harekatı’ başlıyor
İnsan eliyle katledilen, moloz dökülen, çöp atılan ormanlık alanlarda ...
 
Buca’nın parklarında geri dönüşüm dönemi
Buca Belediyesi, bakıma aldığı parklarda geri dönüşüm çalışması gerçekleştirdi. ...
Kültür Zirvesi’nin çevrim içi lansmanı yarın yapılacak
İzmir’de 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek UCLG Kültür Zirvesi’nin ...
Soyer'den 'müsilaj' açıklaması: Felaket İzmir'den uzak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Marmara Denizi'ni tehdit ...
 
Büyükşehir Belediyesi'nden girişimcilere ödül
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde gençlerin ...
Karaburun’daki yatırım furyasında yeni durak Yeniliman
Karaburun Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği meydan düzenlemesi ve kafeterya ...
EGOD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği
Ege Otomotiv Derneği (EGOD), İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait kentin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva