HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2014 Pazar - 16:32

Meclis yine karıştı: AK Partililer'den büyük tepki!

HSYK görüşmelerinin devam ettiği TBMM adalet Komisyonu yine karıştı.

Meclis yine karıştı: AK Partililer den büyük tepki!

ANKARA - Ak Parti milletvekilleri komisyon salonunda Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu görünce büyük tepki gösterdiler. Eminağaoğlu’nun konuşmak istemesi üzerine ‘Çık dışarı provokatör’ şeklinde bağıran AK Partililere CHP’li milletvekilleri engel olmaya çalıştı. Dün de AK Parti'nin küfürleriyle bilinen vekili Aslan'ın uçan tekmesi ve AK Partililer'in havada uçuşan tabletleri damga vurmuştu.

Burası Meclis: Uçan tekme ve tabletler, Ağaoğlu'na dayak

MECLİS YİNE KARIŞTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda 3’ncü gün görüşmeleri Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde başladı. Komisyonda Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu söz almak isteyince tartışma çıktı. Ardından Eminağaoğlu, salondan çıkartıldı.

Madde görüşmelerine geçilmeden önce Komisyon Başkanı İyimaya, çalışmaların hayırlı olmasını diledi ve saat 14.00’te toplantıyı açtı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay komisyonda söz alarak, iktidar partisinin bu teklifi sayısal nitelik gücüyle oldu-bittiye getirmemesini temenni ettiğini söyledi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletin iradesiyle burada bulunduklarını, burada sözden başka bir güçleri olmadığını söyledi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Maalesef 2 gündür tartışmalarda dışarıya yansıyan; yumruk ve tekmedir. Dışarıya yansıyan adalet anlamına tek mesaj yoktur. İktidar ile ana muhalefet partisini ’Bir dur’ demeye çağırıyoruz" dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Böyle anlamlı bir mübarek günde komisyon müzakerelere milletimize uygun ve bize yakışan şekilde devam eder diye umuyorum" diye konuştu.
 
EMİNAĞAOĞLU’NA TEPKİ
Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dünkü olumsuz görüntülerin tekrarlanmaması için söz istediğini belirterek, "Sağlık durumum nedeniyle burada olacak durumda değilim. Ne zaman söz vereceksiniz?" diyerek Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’dan izin istedi. Ancak, İyimaya söz hakkı olmadığını söyledi.
 
Bunun üzerine AK Partili milletvekiller bu isteğe tepki göstererek, "Otur yerine. Sen kimsin? Çık dışarı. O konuşmayacak" dedi.
 
Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve AK Parti Milletvekilleri İyimaya’nın üzerine yürüdü. Komisyon salonundaki hava gerilirken itişmeler görüldü. CHP ve AK Partili milletvekilleri tartıştı.
 
Bu sırada İyimaya, bir gazete manşetini salonda açarak göstermek isteyince, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Yapma" diyerek tepki gösterdi. Ardından gerilim iyice arttı. Araya giren diğer milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı ardından da komisyon başkanı İyimaya’yı dışarı çıkarttı. Ancak, tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırdı ve İyimaya Meclis’ten çıktı. Komisyon başkanı da görüşmelere ara verdi.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLAHİ LOMBAK BENİ GÜLDÜRDÜN ALLAH DA SENİ GÜLDÜR SÜN:) 13 Ocak 2014 Pazartesi 00:02

komisyon da kim kimi korumuş etten duvar örmüşler belli Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk un ne işi var TBMM komisyonun da amacı ne dir chp li vekiller 2 de bir onu oraya getirmek le ne yi amaçlamışlardır bir gün gazetesini açmış şov yapıyor gazeteye bakarak mı yasa çıkacak

Yorumu oyla      13      6  
TC. Öz Vatandaş. 12 Ocak 2014 Pazar 23:39

İleri Demokrasi böyledir işte, istediğiniz olmayınca, pislikleriniz ortaya çıkınca, muhalefet sesini yükseltince herkes ya terörist, ya bölücü, ya dış mihrak, ya faiz lobisi bunlar yetmedi derin devlet, yargı darbesi, ha buda yetmedi Dostdarbe deyip saçmalık üstüne saçmalıklar çoğalır, sonra mı, sonra keskin sirke hesabı kendi başını yer oturur aşağıya. Ey AKP Vekilleri biraz Dünyadan haber izleyin ve Orta Afrika'da darbe ile yönetimi ele geçirenlerin nasıl pes edip halka boyun eğerek istifa ettiğini görün, görün ki ibret alın ve Orta Afrika Ülkesinin siyasileri kadar olamadığınız için kendinizden utanın, tabi utanacak yüzünüz varsa.

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 12 Ocak 2014 Pazar 19:02

AKPli vekiller bravo. Bilal'i cengaver gibi koruyorsunuz!

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan HSYK çıkışı: Sen kimsin haddini bil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM ...
Dilipak'tan şok iddia: Kasetler havada uçuşacak!
Abdurrahman Dilipak'tan şok iddia: Şimdi iki bakanın daha adı ortaya atılacak, ...
CHP'li başkandan şok iddia: 50 bin seçmen...
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Antalya genelinde 50 bin 348 kişinin ...
 
Erdoğan'ın memleketinde dengeler değişti!
Saadet Partisi güçlü aday çıkardı. Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de dengeler değişti.
Yazıcı’dan operasyon yorumu: Gözünün yaşına bakmayız
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Mersin gümrüğündeki operasyona yönelik ...
Bakan Bozdağ’dan HSYK teklifi için konsensus şartı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifi ...
 
Burası Meclis: Uçan tekme ve tabletler, Ağaoğlu’na dayak!
HSYK Kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya Yargıçlar Sendikası ...
Bakan Bozdağ’dan flaş HSYK açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''HSYK düzenlemesini geri çekmemiz söz konusu değil'' dedi.
‘Ok yaydan çıktı, iktidar suyunu çekti!’
MHP Lideri Bahçeli, ''Ok yaydan çıkmıştır. Türkiye rüşvet ve yolsuzluk ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva