HABERLER>EGE
21 Aralık 2016 Çarşamba - 10:50

Marmaris için 'Kahraman Gazi' önerisi

Marmaris’te incelemelerde bulunan 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu' toplantısında AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün önerisi damga vurdu. Öztürk, Marmaris’in isminin “Kahraman Gazi Marmaris” olarak değiştirebileceğini söyledi.

Marmaris için  Kahraman Gazi  önerisi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu' üyeleri iki günlük inceleme için Marmaris'e geldi. Komisyon, 15 Temmuz darbe kalkışmasına tanık olan vali, kamu kurum müdürleri, asker ve polisleri dinledi.

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından sonra FETÖ/PDY mensubu askerlerin geldiği Club Turban Grand Yazıcı Otel'de incelemelerde bulundu. AK Parti ve MHP'li komisyon üyeleri, akşam saat 20.00'da başlayarak 15 Temmuz gecesine şahit olan il ve ilçe yetkililerini saat 00.30'a kadar dinledi. CHP'li Komisyon üyelerinin katılmadığı programda komisyon Muğla Valisi Amir Çiçek ardından Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Kara Pilot Albay Murat Bağ, Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Albay Fethi Şahbaz'ı dinledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, iki saat süreyle 15 Temmuz gecesi ve sonrasında kaçan FETÖ/PDY mensubu askerlerin yakalanması ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Yaralanan bir polis memuru ile ilgili anısını paylaşan Vali Çiçek, "Hastane de yaralı polisleri ziyaret ettik. Bir polis memuru 'Sayın valim lütfen izin verin kalkayım gideyim şu hainlerin bulunmasına yardım edeyim' dedi. Polisin bu sözü beni çok duygulandırdı. Marmaris, o gece ve sonrasında güvenlik güçleri ve vatandaşıyla birlikte ülkemize örnek gösterilecek bir dayanışma ruhu göstermiştir" diye konuştu.

"HATALARINDAN DÖNMELERİ İÇİN YALVARDIM"

15 Temmuz günü yaşadıklarını gözyaşı dökerek anlatan Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, şunları anlattı: "Yakıt almamaları için askerlerimizle birlikte çok şey yaptık. Araçları ve cihazları bozduk, kapıları kilitledik. Hatta bir kişinin yeni bebeği olmuştu. Bebeğin için bu hatadan vazgeç diye yalvardım. Darbe kalkışmasını gerçekleştiren askerlerle uzun süre beraber çalıştık, hepimiz birbirimizi tanıyorduk. Beraber çalıştığım bu kişiler kendilerini çok iyi gizlemişler. Dışarıda bazen cemaatler ve Fethullah ile ilgili aleyhte cümleler kurduğumda onlar daha fazla küfür ediyordu. Alkol alıyorlar, namaz kılmaz, sosyal askerlerdi. Hatta bir tanesi askeri servise Allah'ın selamı inen bir uzman çavuşu zorla dışarı attırmıştı. Kendilerini öyle gizlemişler ki ailelerin bile ne yaptıklarından haberi yoktu. Bunların FETÖ üyesi olduğunu anlamak çok zor idi. Kendilerinin bir darbe kalkışması yaptıklarını fark ettiğimde vazgeçirmek için çok uğraştım. Bunların FETÖ/PDY mensubu olduğunu 15 Temmuz darbe kalkışmasından üç-dört gün sonra öğrendim. İçlerinde en kararlı olan ve darbe gerçekleşseydi MİT Müsteşarı olmayı planladığını öğrendiğim Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş idi. Cihazları ve akaryakıt tankerlerini bozduğumuz için odaya gelerek emirler yağdırmıştı. Üzerinde rütbe bulunmayan kamuflaj elbise mevcut idi. Çok kararlı, sert ve ürkütücü bakışları mevcuttu. Kendilerini bu kadar nasıl iyi gizlediklerini hala anlayamıyorum."

"MARMARİS'E 'GAZİ' VE 'KAHRAMAN' ÜNVANI VERİLSİN"

Tanıkların dinlenmesi arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, "Marmaris'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris'in bu büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir. Meclise böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum" dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, "Gazi'nin başına Kahraman getirilmelidir. TBMM'de kanun teklifi verilirse Kahraman Gazi Marmaris olarak belirtilmelidir. Marmaris, tek Türkiye değil tüm dünyaya örnek bir beraberlik göstermiş, büyük bir kahramanlık sergilemiştir" dedi.

Komisyon üyeleri, Yazıcı Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yazıcı ardından basın mensuplarını dinleyecek. (DHA)

 
İKÇÜ’den ihraç edilen FETÖ’cülere dava: Ne ceza istendi?
 
Balbay hükümeti 'gün ışığı'na davet etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlkay Gündoğan SGK binasını 28 milyona liraya satın aldı!
İngiltere'de Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan, memleketi Balıkesir'de ...
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince Ege Denizi'nde ...
Bilim açıkladı: Marmaris'te deniz neden çekildi?
Marmaris'te deniz 4 metre çekildi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, ...
 
Başsavcıdan suikast sonrası çarpıcı uyarı: Ajanlar cirit atıyor…
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Rusya Başkonsolosu ...
Kardak kıyılarında her gün ayrı gerginlik!
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük mahallesine 3 buçuk mil uzaklıktaki ...
Şehide veda: Afyon’da gözyaşları sel oldu
Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün şehit olan Piyade Uzman Onbaşı 23 yaşındaki ...
 
Flaş! Ege sularında yine facia: 5 ölü
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
Ege Denizi'nde Datça açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Cezaevi firarisi ilçeyi karıştırdı: 2 yaralı!
Kuşadası’nda kendisini durdurmak isteyen polisin üstüne otomobili süren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva