HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2012 Perşembe - 12:28

MARBLE'dan 4 günde 80 milyon $ bekleniyor

Bu yıl 18.si düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 21 – 24 Mart’ta Kültürpark’ta ziyaretçiye açılacak. Dört günlük fuarda 80 milyon dolarlık kazanç bekleniyor.

MARBLE dan 4 günde 80 milyon $ bekleniyor

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Dünyada alanında önde gelen üç büyük fuar arasında yer alan Mermer ve Doğal Taş Fuarı (MARBLE 2012) için geri sayım başladı. İzmir'deki tüm otelleri günler öncesindens dolduran ve kent ekonomisine sağladığı katkının yanısına ülke ekonomisine de milyonlarca dolarlık kazanç sağlayan Mermer Fuarı'nın tanıtım toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapıldı. 
Kocaoğlu'nun Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı için beklenen ihale müjdesini verdiği tanıtım toplantısında fuara  265’i yabancı, 898’i yerli toplam 1163 firmanın katılacağı açıklandı. MARBLE’da mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak- iş makinaları ekipmanları ve sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergileniyor. Mevcut 5 kapalı holün yanısıra Kültürpark’ta 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici yapı kurulan MARBLE Fuarı, 201 bin 500 metrekare brüt alan üzerinde gerçekleştirilecek. Yeni taş örneklerinin ilk lansmanının yapılacağı, yerli makina üreticilerinin en yeni ürünlerini sergileyeceği ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sunulacağı MARBLE Fuarı, sektörde yılın ilk ve en önemli buluşma noktası olacak. Aynı zamanda yurtdışında mermer ocağı açan Türk firmalarının da taşlarının ilk kez sergileneceği fuara, özel tasarım stantlar da büyük renk katacak. MARBLE’a  yaklaşık 5 bin yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
 
YABANCI KATILIM GÖZ DOLDURDU
Fuara bu yıl ABD, Afganistan, Arjantin, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan’dan heyetler gelecek. 18. kez düzenlenen MARBLE’a ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, KKTC, Kore, Makedonya, Mısır, Morityus, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Slovakya, Suriye, Tayvan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan’dan 265 firma katılacak. Bu ülkelerden Belçika, Romanya, Ukrayna ve Slovakya ilk defa fuarda yer alacak. Dünyaca ünlü İspanyol mermer firması Levantina ve İtalyanyan Edilgraniti de MARBLE Fuarı’na ilk defa katılım yapacak.
 
60 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Dünyanın dört bir tarafından profesyonellerin buluşma noktası olan ve geçtiğimiz yıl iş bağlantıları açısından sektörün yüzünü güldüren MARBLE’a, Türkiye’nin ve dünyanın pekçok noktasından doğaltaş getirilecek. Marble Fuarı'na; Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova olmak üzere Türkiye’nin doğal taş çıkan her bölgesinden, sergilenmek üzere taşlar getirilecek. 4 gün sürecek MARBLE Fuarı’nda yurtiçi ve yurt dışından gelen katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir kent merkezindeki otellerin yanı sıra, çevre ilçelerdeki otellerde de konaklama rezervasyonları yaptırmaya başladı. Yaklaşık 80 farklı işkoluna kazanç olanağı yaratan fuara kente 55 binden fazla kişinin katılması beklenirken, İzmir’e yönelik kazanç ise yaklaşık 80 milyon dolar civarında olacak.



YENİ FUAR ALANI İHALESİ 19 NİSAN’DA!
21 Mart tarihinde kapılarını açacak olan MARBLE Fuarı’nın tanıtım toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mermer fuarına çok önem verdiklerini ve her geçen gün katılımcı sayısını artırmak için mücadele ettiklerini söyledi. Gaziemir’de yapılacak yeni fuar alanı ihalesinin de 19 Nisan’da gerçekleştirileceğini müjdeleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir’i fuarlar kenti haline getireceklerini belirtti. Kocaoğlu “Bu fuar alanının büyük organizasyonlara yetmediğini 2005 yılında gördük. O tarihten itibaren yeni fuar alanı arayışına başladık. Gaziemir çevre yolu üzerinde ege serbest bölgenin çevre yoluna bakan bölümünde 337 bin metrekarelik alanı kamulaştırdık. Sıkıntıları biliyorsunuz. Yerin belirlenmesi, plan çalışmalarının yapılması derken en son 1200 metrekare yer kalmıştı iki sene uğraştık. O da bitti. Gayrimenkulün tamamının bize geçmesi gerekiyordu, bütün bu işlemler bitti. Proje çalışmalarını da bu arada gerçekleştirdik ve yapım ihalesinin 19 Nisan Perşembe günü yapılmasına karar verdik, ilana çıkıldı. 19 Nisan’da fuar ihalesini gerçekleştireceğiz. En büyük dileğimiz ihale süreçlerinin uzamaması. Hızlı şekilde inşaata başlayıp yeni fuar alanına kavuşmak istiyoruz” dedi. Yeni fuar alanında; sergi holleri, seminer salonu otopark, sosyal donatı alanlarının yanı sıra seyir terası, amfi tiyatro, 110 bin metre kare kapalı alan, 7 sergi holünde aynı anda 7 ayrı fuar kapasitesi, 93 bin metrekarelik kapalı otopark, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. Toplam inşaat alanı 240 bin metrekare olacak. 30 bin metre kare açık sergi alanı ve 42 bin metrekarelik kongre merkezi ve otel alanı da rezerve edildi. Yeni fuar alanı için toplamda 30 Milyon Lira civarında kamulaştırma bedeli ödendi.

KÜLTÜRPARK’A KONGRE MERKEZİ OLACAK

Yeni fuar alanı ve fuarcılık sektöründeki yenilikleri de anlatan Başkan Kocaoğlu “İzmir fuarcılığı üç senedir; başta Mermer ve Gelinlik Fuarı olmak üzere yeni katılımcılara yer sıkıntısından dolayı hizmet veremiyor. Ne kadar geçici prefabrik binalar da kursak, Kültüpark’taki alanın sınırlı olmasından dolayı ancak bu kadar hizmet verebiliyoruz. Gaziemir’deki fuar alanının tamamlanmasından sonra İzmir fuarcılığı gelişim gösterecek. 365 gün fuar yapma olanağına kavuşacağız. İzmir’in Türkiye’deki fuarcılık deneyimini artık bölgenin en önemli bir fuar merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bunu gerçekleştirmek için alt yapı ve mekana ihtiyaç vardı, onu gerçekleştiriyoruz. Çok yorulduk. Hem bürokratlar, hem biz hem de İzmirliler yorulduk. Fuarın İzmir’e neler getireceğini, bilen tüm İzmirliler bizden bunu talep ediyorlardı. Biz de bu talebi karşılamak için bir çaba içindeydik. Nihayet prosedür tamamlandı. Umuyorum başarılı ve işini bilen bir müteahhit ile yeni fuar alanına kavuşuruz. Eğer yüklenici firma belli bir birikime donanıma sahip olursa, iyi organize olursa, temel atma süresinden sonra ihaleyi aldıktan sonra zaten büyük bölümü fabrikasyon sürecidir. Temelden sonra süreyi kısaltmak yüklenici firmanın elindedir. Biz gayrimenkulü yaptıktan sonra fuarcılık konusunda deneyim sahibi, dünya ölçeğinde potansiyeli olan partnerlerle çalışmayı yeğleyeceğiz. Özel sektörle işbirliği içinde olacağız. Kültürpark ise yeni fuar alanındaki çalışmaların başlaması ile restorasyona girecek. Holler yenilenerek Türkiye’nin en büyük kültür merkezine dönüştürülecek. İZFAŞ da yeni fuar alanı ile büyüyecek. Hem kongre sektöründe hem de fuarda bugünkü hizmetini sürdürecek. Alan bitince İzmir fuarı iki sene içinde 2 misli büyüyecek.  Kongrecilik de en az fuar kadar kente getiri sağlayacak” diye konuştu.
 
“TEMMUZ’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAĞIZ”
Annesinin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir şehir dışında olan Başkan Kocaoğlu, gündemdeki diğer konulara ilişkin de açıklamalarda bulundu. Temmuz ve Ağustos aylarında ‘görücüye’ çıkacaklarını müjdeleyen Kocaoğlu, uzun zamandır bekleyen ve beklenen projeleri bir bir yapım aşamasına getireceklerini ve tamamlayacaklarını söyledi. Başta Opera Binası ve Teleferik İhalesi olmak üzere geniş bir yelpazede Büyükşehir gündemini değerlendiren Başkan Kocaoğlu “2014 yılı İzmir’in tasarım kenti olma projelerinin hayata geçtiği yıl olacak. Opera Binası’nın yarışmasını yapmıştık. Sözleşmesini önümüzdeki günlerde imzalıyoruz. 2012de proje bitecek. Opera binası İzmir’in simge projelerinden bir tanesi olacak. İzmir’e ve Karşıyaka’ya ayrı bir zenginlik katacak. 2013 yılı içinde temelini atarız. Opera binaları ilk defa opera binası olarak projelendirilen bir bina olacak. İzmir her zaman olduğu gibi ilkleri yine bünyesinde taşıyacak.  Teleferik ihalesi bitti. 4 yıldır orayla uğraşıyoruz. Çeşitli problemler çıktı. Bir kısmı yasadan, bir kısmı ihale sürecinden kaynaklandı. Sonuna geldik. Teleferiğe yeniden kavuşma niyetindeyiz. Gemi ihaleleri de 30 Nisan’da gerçekleştirilecek. İzmir insanına yakışır, emniyetli, konforlu hizmet olacak. Dünyanın kullandığı ve yeni yatırımların bu kanala aktığı bir dönemde biz de yapacağımız büyük yatırımla bu ihtiyacı karşıladığımızda İzmir’in en az 30- 40 yıllık körfez ulaşımında yepyeni bir pencere açacağız. Ulaşımda denizi kullanamadığımız konusu sık sık dile getirilmektedir. Bu da bir altyapı sorunudur. 30 Nisan’da ihaleyi gerçekleştirebilirsek, 2014 yılının sonlarında bu projeyi tamamlamış olacağız. Yine 30 Mart’ta Bornova metrosunun açılış törenini gerçekleştireceğiz. Tüm İzmirlileri, üniversite ve Evka-3 istasyonlarının açılışına bekliyoruz. Ayrıca, Hocazade Camisi’nin karşısındaki alanda, şoförsüz, tamamen elektronik kumanda ile çalıştırılan otopark yapıyoruz. Bu projenin ihalesi de 27 Mart’ta gerçekleştirilecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kenan 15 Mart 2012 Perşembe 16:21

esnek çalışmayı senin akp getirdi yazdığın dilden hüviyetini açık etmişsin,sen git milettin vekiliğini yapması gereken yorumculuk yapan hakan şükür beye derdini anlat, bu arada belediye başkanı da vatandaşa ve çalışanlarını kulak vermeyi unutmasa iyi olur otubüsü ,itfaiyesi,fenişleri,izsu daha birçok yerde karışıklık var çözüm gerekiyor sancılar gitiikçe artıyor izmiri hediye paketi yapmayın lütfen

Yorumu oyla      12      5  
Hasan 15 Mart 2012 Perşembe 14:55

Ünibel idari işler ve satın alma müdürü mesai saati içinde facebooka girip yorum yapabiliyorsa belediyenin nasıl çalıştığını anlayın artık. Ne kadar rahat çekinmeden yorum göndermiş. Ya kardeşim senin maaşın bizim vergilerimizle ödeniyor. Facebookta dolaşacağına biraz çalış.

Yorumu oyla      14      10  
Hilmi Dülger 15 Mart 2012 Perşembe 14:06

Aziz Bey'in hiç birşeyini beğenmeyenler,nasıl olupta yapamadığını bu kadar güzel anlatmasını beğenmeliler. Ne kadar rahat sanki son beş marble açılışında bir dahaki fuarı yeni yerde yapacağız diyen başkası. Helal başkan sana. Bambaşka bir dünyadan aramıza hoş geldin.

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk mobilyacılar, Çin pazarında boy gösterecek
Başkanlığını İzmirli İşadamı Ramazan Davulcuoğlu'nun yaptığı Türk mobilya ...
''EXPO için 160 ülkeyi tek tek dolaşacağız''
EXPO Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, "EXPO'da rakip ayırmıyoruz. ...
Uğurtaş: Azbazdar, köylü kurnazı, dava açacağız
Kendilerinden alınan 400 dönümlük arsanın satışına tepki gösteren Tariş ...
 
Menemen'de Türk sermayeli Rus kamyonu üretilecek!
Rus MAZ firması ile lisans anlaşması yapan İndeks A.Ş, yaklaşık 50 bin ...
ESİDEF EXPO 2020 atağına devam ediyor
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Etiyopya’da ...
" Konut ve KOBİ kredileri canlanacak"
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin, sektörün ...
 
Bu zamla motorinin litresi 4 lirayı aşacak
Motorine geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3.08 oranında ...
Bireysel emeklilik sisteminde büyük değişiklik
Başbakan Yardımcısı Babacan:, bireysel emeklilikle ilgili sistemi tamamen ...
Ege-Koop Ankara'yı fethetti!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Hızlı Tren Projesi, çevre yolları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva