HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2012 Perşembe - 08:57

Uğurtaş: Azbazdar, köylü kurnazı, dava açacağız

Kendilerinden alınan 400 dönümlük arsanın satışına tepki gösteren Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar'a, İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş'tan yanıt geldi

Uğurtaş: Azbazdar, köylü kurnazı, dava açacağız

İZMİR - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile Tariş Pamuk Birliği arasında 400 dönümlük arsa satışı nedeniyle başlayan kavgada ipler iyice gerildi. 

Azbazdar: 40 bin ailenin hakkını yedirtmem... Haber için tıklayınız...

Pazartesi günü kooperatif temsilcileriyle açıklama yapan Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar'a, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Azbazdar'ı "köylü kurnazı" olarak nitelendiren Uğurtaş, "Bir söze bakarım söz mü diye bir de söyleyene bakarım" dedi. Uğurtaş, Tariş'e önce ihtar çekeceklerini, iddiaların devam etmesi halinde ise maddi hakları saklı kalmak kaydıyla manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.
 
"PROJEYİ ENGELLİYOR"
Azbazdar'a yönelik sert konuşan Uğurtaş, "Ben kendisi gibi politikacı değilim. O nedenle bu tartışmaları seviyeli yapmak zorundayım. Kamuoyunu neden kandırmaya çalışıyorsun? Görevini zamanında yapsaydın arkadaş. Köylü kurnazlığı derler buna. 73 milyonu cebinize koyup işinizi gör, sonra sahne alıp açıklama yap. Kimse kandırılmadı. Ne askıda, ne öncesinde itirazları var. Haklıysa ve mahkemeye gitmemişse demek ki görevini ihmal etmiş" dedi. Uğurtaş elde edilecek gelirin özel sektöre ve şahıslara peşkeş çekilmeyeceğini, bölge tüzel kişiliğinin olacağını söyledi. Tariş Pamuk Birliği yöneticilerinin fabrikaları kapatıp, yanlarındaki insanları işsiz bıraktığını savunan Uğurtaş, "Önce bulunduğunuz kurumları doğru yöneltin, sonra başkalarını suçlayın" dedi. Uğurtaş, Azbazdar'ın bölgedeki sanayi parsellerinin satışını ve AVM projesini engellemek istediğini öne sürdü.
Azbazdar, iplik fabrikasının arazisinin satışında kandırıldıklarını belirterek, "73 milyon 250 bin liraya sattığımız yerin değeri parselizasyon yapılınca 3'e katlandı. Bize parselizasyon yetkisi vermediler. Verselerdi daha yüksek fiyata satabilirdik. İAOSB yönetimi 40 bin ortağımızın hakkını yedi. Biz mağduruz, haksızlığın giderilmesi için dava açtık" demişti.
 
"Parselasyon yapma yetkisi bakanlıkta"
OSB'leri düzenleyen yasaya göre parselasyon (imar uygulaması) yetkisinin kendilerine değil bakanlığa ait olduğunu belirten Hilmi Uğurtaş, "Tek başına plan değişikliği yapma yetkimiz yok. Uygulama yönetmeliği de sanayi parsellerinin bölünemeyeceğini söylüyor. Kanun açık. Biz bu maddeyi uygulamasaydık da kanunsuz iş mi yapsaydık? Hiçbir şahıs arazisini ticaret, hizmet alanı olarak kullandırmadık. Bu nedenle imar planı değişikliğine bakanlık hemen onay verdi" dedi.
 
İhale 20 Mart'ta
400 bin metrekarelik arsanın 200 bin metrekarelik bölümüne alışveriş merkezi kurmak için teklifleri ve projeleri aldıklarını belirten Hilmi Uğurtaş, 20 Mart'ta da sanayi parsellerinin satışı için ihale yapacaklarını söyledi. Uğurtaş, "Hem AVM hem arsalar için çok ciddi talep oluştu. Bu arsalar tertemiz. Hiçbir pürüzü yok. Yatırımcı endişe etmesin" dedi. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATİLLA 15 Mart 2012 Perşembe 11:42

İŞTE PROBLEM BURADA.BİLMEDEN,BİLGİ SAHİBİ OLMADAN YORUM YAPMAK ELEŞTİRMEK BİZLERE MAHSUS.SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞ?FALAN FİLAN.SATIŞ ZORLAMI OLDU?KUZU KUZU SATTILAR MALLARINI.BİR AY ASKIDA KALDI LİSTE İTİRAZ YOK.NEDEN?NEDENİ ŞU.PARALARI ALDILAR.73 TRİLYON.AMAN İTİRAZ ETMEYELİM DEDİLER SONRA DA GABİN DAVASI AÇARIZ DEDİLER.İAOSB O KADAR SALAK YA YİYECEK.BAKANLIK ONAY VERMİŞ.TARAF OLUNSA BAKANLIK OPNAY VERMEZDİ.40 BİN AİLENİN HAKKINI KORURDU.HERŞEY LEGAL VE KANUNİ.2 MAHKEME NEDEN KAYBEDİLDİ.

Yorumu oyla      12      5  
KASABANIN ENİŞTESİ;NECMİ 15 Mart 2012 Perşembe 11:06

HİLMİ UĞURTAŞ SUÇ ÜSTÜ YAKALANMIŞ.TARİŞ BAŞKANI İSE ÇOK HAKLI.TARİŞ'E VERİLMEYEN PARSELASYON HAKKI,İOSB'YE BAKANLIK TARAFINDAN HEMEN VERİLİYORSA,ORADA BİR"DİKİLAP-ALEVERE-DALEVERE"VARDIR.40 BİN ÇİFTÇİNİN HELAL HAKLARI 100 SANAYİCİYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ VE ÇEKİLMEMELİDİR."YA DEVLET BAŞA,YA DA KUZGUN LEŞE"BURSA ULUCAMİ İÇİNDE KALAN YAŞLI KADININ,EVİNİ YIKMAYAN OSMANLI"KADAR ADİL OLMANIZ GEREKİR.İAOSB,KESİNLİKLE;YÜZDE YÜZ HAKSIZDIR."GÜÇLÜ OLAN","GÜÇSÜZ OLANI" EZMEKTEDİR.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Türk sermayeli Rus kamyonu üretilecek!
Rus MAZ firması ile lisans anlaşması yapan İndeks A.Ş, yaklaşık 50 bin ...
ESİDEF EXPO 2020 atağına devam ediyor
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Etiyopya’da ...
" Konut ve KOBİ kredileri canlanacak"
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin, sektörün ...
 
Bu zamla motorinin litresi 4 lirayı aşacak
Motorine geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3.08 oranında ...
Bireysel emeklilik sisteminde büyük değişiklik
Başbakan Yardımcısı Babacan:, bireysel emeklilikle ilgili sistemi tamamen ...
Ege-Koop Ankara'yı fethetti!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Hızlı Tren Projesi, çevre yolları ...
 
Ege İhracatçı Birlikleri'nden zeytinyağına destek
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türk zeytinyağının dünyadaki prestijini ...
Komşu krizden hurdaya çıkan gemileri Aliağa'ya yolluyor
Dünyanın en büyük ticari filoya sahip ülkelerinden biri olan Yunanistan'da ...
Yıldız: İran gazı çok pahalı, tahkime gidiyoruz
Enerji Bakanı Yıldız, İran'dan alınan doğalgazın piyasa fiyatlarının oldukça ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva