HABERLER>EGE
23 Ağustos 2015 Pazar - 12:44

Manisa’nın yeni hastane binasında dere yatağı şoku!

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 2012 yılında inşaatına başlanan Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi'ne, dere yatağına yapıldığı ve su bastığı gerekçesiyle ruhsat vermedi. 6 milyon 210 bin liraya mal olan binayı su basmasının önlenmesi için çalışma yapan üniversite şimdi ruhsat bekliyor.

Manisa’nın yeni hastane binasında dere yatağı şoku!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne ek bina olarak yapılan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi ruhsat alamadığı için açılamadı. Şiddetli yağışlar nedeniyle su aldığı belirlenen bina, yoğun bakım odaları ve ameliyathanelerindeki havalandırma uygun olmadığı için, İl Sağlık Müdürlüğü'nden ruhsat alamadı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün, binanın yoğun bakım ve ameliyathane bölümlerinin yönetmeliğe göre yeniden düzenlenmesini istediğini belirten Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, istenilen düzeltmelerin ve filtrelendirme işlemleri için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Projenin kendisinden önceki dönemde yapıldığını belirten Rektör Çelebi şunları söyledi:
"Toplam alanı 6 bin 454 metrekare olan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi 4 Ekim 2012'de ihale edilmiş, yer teslimi de 20 Kasım 2012'de yapıldı. İhalenin bedeli de 6 milyon 210 bin lira. 12 Mayıs 2014 tarihinde ise Radyasyon Onkolojisi için gerekli olan radyoterapi cihazının hizmet alım sözleşmesi imzalanmış ve Kasım ayında da yer teslimi yapıldı. Firma, binanın Radyasyon Onkolojisi olarak düşünülen fiziki mekanda dış ortamdan su girmesi nedeniyle cihaz montajına başlayamadı."
 
ARKAYA KORUMA DUVARI YAPILMIŞ
Prof. Dr. Çelebi göreve geldiklerinde durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü üyelerinden bir teknik komisyon oluşturduklarını açıkladı. Rektör Çelebi, "Komisyon tarafından önerilen çözüm önerileri doğrultusunda radyasyon onkolojisi binasının arka duvar kısmının toprakla teması kesilecek şekilde koruma duvarı yaptırdık. Binanın su alması Nisan ayında engellendi" dedi.
 
'ALTYAPI GÜÇLENDİRİLMELİ'
Hastane binasının kurulum yerinin dere yatağı içerisinde olduğuna dikkat çeken Rektör Çelebi, su baskınlarının yaşanmaması için ıslah çalışmaları yapılarak altyapının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Rektör Çelebi şöyle konuştu:
 
"Temmuz 2015'de Radyasyon Onkolojisi'nin ruhsatlandırma işlemleri için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile temasa geçilmiş ve güvenlik ölçümleri yaptırılmış ve ruhsatlandırma işlemi tamamlandı. Bina içi mefruşat ve tıbbi cihazların ihale ve alım işlemi belli bir tertip ve maddi imkanlar içinde halen sürüyor. Binanın fiziki kurulum yeri dere yatağı içerisi olduğu için kanalizasyon ve yağmur sularının tahliyesi akış seyrinden uzak. Altyapının problem yaratmayacak düzeye getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne gerek Hastane Başhekimliği, gerekse Yapı İşleri Daire Başkanlığı olarak yazılı başvuruldu. Binanın arkasındaki dere yataklarının iklim koşulları nedeniyle su baskınlarına maruz kalmaması için ıslah edilmesi ve alt yapının güçlendirilmesi gerekiyor. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasıyla bina yetişmiş insan gücü ve tıbbi cihazlarla Manisa'nın ve bölgenin önemli bir eksiğini giderecek kapasitede hizmet vermeye başlayabilecek." (dha)

 
AK Partili Eski Vekil’den çarpıcı yazı: Yan yatmış gemi gibi!
 
Pınar Karşıyaka’da yeniler yüz güldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mazı Çayı kuruyor, Tuzla’da kuşlar yok oluyor!
Muğla’nın Bodrum İlçesi Mumcular Mahallesi'nde bulunan Mazı Çayı, kurumaya ...
Motosiklet otomobille çarpıştı: 1 ölü
Manisa’nın Kırkağaç İlçesi'nde, motosiklet otomobille çarpıştı. Kazada ...
Turizm cennetinde 4 hektar kül oldu
Muğla’nın Datça İlçesi'nde çıkan yangında 4 hektar zeytinlik ve makilik alan zarar gördü.
 
Bodrum'da MFÖ rüzgarı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahneye çıkan MFÖ, hayranlarına ve tatilcilere ...
Yörük Şenliği'nde terör protestosu
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde Geleneksel Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen ...
Manisa'da tren kamyonet çarptı: 3 yaralı
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki hemzemin geçitte yolcu treninin çarptığı ...
 
Eşcinsel turistler Kuşadası’nı hareketlendirdi
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde limana yanaşan 5 gemiden 2 bini gay, 9 bin ...
Alaşehir’de feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Manisa’nın Alaşehir İlçesi'nde, hatalı sollama yapmak isterken otomobille ...
16 yılda 10.5 kilo kan verdi!
Aydın’ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Ercan Boylu, 16 yılda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva