HABERLER>EGE
23 Nisan 2013 Salı - 19:50

Manisa’da gergin 23 Nisan: CHP ve MHP’den sert tepki

Manisa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gergin başladı. Valilik programında yer alan Manolya Meydanı’ndaki yürüyüşe Vali Halil İbrahim Daşöz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılmamasına CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalara da yürüyüşe katılanlar beklenmeden başlanması, gerginliği daha da arttırdı. MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile partisinin il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri tören alanını terk etti.

Manisa’da gergin 23 Nisan: CHP ve MHP’den sert tepki

MANİSA - Manisa Valiliği tarafından hazırlanan programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının saat 08.40’ta Manolya Meydanı’ndan şenlik yürüyüşü ile başlayacağı açıklandı. Dağıtılan davetiyeye uygun olarak Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Manisa İl ve Merkez İlçe teşkilatı üyeleri ile öğrenciler şenlik yürüşüne katıldı. Milletvekili Özel, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u arayıp, yürüyüşe Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden katılımın neden olmadığını sordu. Ancak, tatmin edici bir yanıt gelmemesi üzerine protokol üyeleri beklenmeden Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na yüründü.
 
Yürüyüşe katılanlar, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştıklarında buradaki törenin başladığını, İstiklal Marşı’nın okunduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Milletvekili Özel ile programı organize eden Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
 
Milletvekili Özgür Özel, daha sonra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile de görüşüp, Manolya Meydanı’ndaki törene katılmamalarına ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki töreninde kendilerinin gelmeden başlamasına tepki gösterdi. Özel, “Bu bir zihniyeti gösteriyor. Bu olmaz” dedi. Bunun üzerine Vali Daşöz, “Türkiye’deki resmi programlar çelenk sunma töreni ile başlar. Buradaki tören de öyleydi. Ancak, özel duruma mahsus olarak Manolya Meydanı’nda bir yürüyüş tertip edilmiş olabilir. Ancak bayramlarda protesto gibi bir durum olmaz. Bir eksiklik varsa o esiklik giderilir. Kutlama kaldığı yerden devam eder. Gönderilen programda daha gözükmeyen birçok program var” diye karşılık verdi.
 
MHP PROGRAMI TERKETTİ
Çelenk sunumunun ardından Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün ile partisinin İl ve Merkez İlçe teşkilatı üyeleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programına katılmayıp, çıkarılan krizi protesto etti.
 
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gönül isterdi ki böyle program sıkıntısı yaşanmasın. Ancak, hem kendi uyguladıkları programa uymayıp, hem de haber verildiği halde 3 dakika, çocuklarla beraber yapmış olduğumuz yürüyüşü beklemeden ikinci programın başlatılmasına söylenecek yorum bulamıyorum. İstenmeyen şeyler gelişiyor. Üzücü olarak görüyor ve kınıyorum. Valiliğin belirlediği bir programa yine kendilerinin uymaması izah edilmesi zor bir olay” diye konuştu.
 
 Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın’ın da çelenk sunumun ardından törene katılması dikkati çekti. Program, çeşitli okullardan 500 öğrencinin halk oyunu ve step gösteriyle devam etti. Program Onuncu Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla sona ererken, Vali Daşöz ile protokol üyeleri programı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı.
 
SERT ELEŞTİRİ
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, törenin sonunda yaşanan krizle ilgili açıklama yaptı. Vali Daşöz’ün kutlama programından haberi olmadığını ileri süren Özgür Özel, şunları söyledi: “Vali yardımcısı ise bunun öğrencilere has bir yürüyüş olduğunu söyledi. Genelgelerini bulduk. Gerçekten öğrencilere olan bir programmış ama orada hiçbir öğrenci yoktu. Sadece güzergah üzerinden bize katılan öğrenciler oldu. Anladık ki o genelgenin dışında derin devlet genelgesi var. Amaç, şenlik yürüyüşünü yaptırmamak. Buraya geldiğimizde Belediye Başkanı, durumu protesto ederek gitti. Biz ise programın tamamına katıldık. Böyle bir uygulama, Cumhuriyete karşı savaş açmış, bayramları hiçe saymış hükümetin yaptığı işlemlerin bir uzantısıdır. Kınıyoruz.”  (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su borusu ortalığı savaş alanına çevirdi!
Muğla’nın Bodrum İlçesi Bitez Beldesi'nde, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ...
Mehmetçik ve Anzaklar birlikte anılacak
Çanakkale'de 98 yıl önce vatan savunması için canlarını feda eden şehitler ...
Tonlarca saman alevler içinde
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, bir TIR'ın dorsesindeki tonlarca saman, ...
 
Aydın Valisi şaşırttı: Kardiyolog 2 yıl sonra gelecek!
İTÜ Maden Fakültesi’nde Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın annesi ...
CHP ve ADD’den alternatif çelenk töreni
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Aydın’daki 23 Nisan’da İstiklal Marşı krizi
Aydın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Makedonya, Litvanya, ...
 
Balıkesir’de tepkilerin gölgesinde 23 Nisan
Balıkesir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçen yıllara ...
Denizli’nin okullarında bayram coşkusu
Denizli’de daha önce Atatürk Stadyumu’nda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kamelyaya av tüfekli baskın: 5 yaralı
Denizli'de, bir büfenin önündeki kamelyada oturanlara kimliği belirsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva