HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2012 Pazartesi - 17:13

Maganda kurbanı Stair’in ailesinden Umut’un ailesine destek

Karabağlar’da parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirsiz magandanın açtığı ateşle yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın ailesini, 2003 yılında Foça’da yine maganda kurbanı olan 2.5 yaşındaki Ali Stair Grimason’un avukat dedesi Tuncer Eşsizhan, eşi Gülay Eşsizhan ve kızı Özge Eşsizhan ziyaret etti.

Maganda kurbanı Stair’in ailesinden Umut’un ailesine destek

İZMİR - Bozyaka semtinde geçen hafta pazartesi saat 22.30 sıralarında 5713 Sokak'ta meydana gelen olayda, Umut Ceylan General Asım Gündüz Parkı’nda kaydırakta oynarken kimliği belirsiz magandanın açtığı ateş sonrasında sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Küçük Umut annesi Gülhan Ceylan tarafından kaldırıldığı İzmir Eğitim Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Anne ve baba Ceylan çocuklarının yaşamını yitirmesine neden olan magandanın bulunması için yardım isterken, bireysel silansızlanma için de çağrıda bulundular.
ALİ STAİR’İN AİLESİ ACIYI PAYLAŞTI
Umut Ceylan’ın annesi Gülhan Ceylan ve babası Ufuk Ceylan'ı, 2003 yılında Foça’da yine maganda kurbanı olan 2.5 yaşındaki Ali Stair Grimason’un dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, eşi Gülay Eşsizhan ve kızı Özge Eşsizhan ziyaret etti. Maganda acısını yaşayan iki ailinin buluşmasında gözyaşları durmadı. Ailenin yaşadıklarını, hissettiklerini bildiğini söyleyen Tuncer Eşsizhan, “Bu acıyı çok iyi biliriz, bizim ocağımıza da düştü, kavurdu. Bu acınhın her gün yeniden yaşanacağını söylemeliyim. Bu olaylar kader değil. Ali Stair’in bebek arabasında uyuduğu sırada maganda kurbanı olması alın yazısı değil. Ali Stair'in daha 2.5 yaşındayken kime ne zararı vardı ? Eğer orada silah olmasaydı, devlet baba, vataşdaşlarının canına önem verseydi o silahları ortadan kaldırsaydı Ali Stair bugün 11 yaşında olacaktı. Umut da okulu için kıyafet almanın mutluluğunu yaşayacaktı. Devlet silaha seyirci kalmasaydı Umut yaşacaktı” dedi.
 
GÜRSEL TEKİN'İN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Örf ve anenelerle silahın topluma özendirildiğini de dile getiren Tuncer Eşsizhan, “Toplum silah sever bir toplum haline getirildi. Devlet silah sever hale getirildi. Örf ve anene diyerek silah özendirildi. Bizim göz yaşımız ancak başkaları ölmediği zaman diner. Devletin görevi vatandaşını yaşatmaktır. Torunumuz öldükten sonra devletin bu konuda eksikliğini gördüm. Torunum için hukuk avukatlığını bıraktım, ceza avukatı oldum. Katile en ağır cezanın verilmesini sağladık. Ama silahsızlanma için verdiğimiz mücadele sonuç verseydi, toplanan imzalar göz önünde bulundurulsaydı bu gün Umut ölmeyecekti. O yasaları çıkarmayan milletvekilleri, bu ölenlerden sorumludur. Vicdani olarak sorumludur. Patır patır çevreden silahlardan kurşun gelmenin önüne geçemediler. Ben torunumu kaybettim, kızımın kayatı kayboldu. O katil de bir zavallı, eline silah verilmiş bir zavallı. O katilin yakalanması önemli değil. Silahsızlanmanın önüne geçmeliyiz. Ben silahsızlanma yasası sözü veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in takipçisi olacağım” dedi.
 
SİGARA İÇİN YASA ÇIKTI, SİLAH İÇİN DE ÇIKSIN
Umut Ceylan’ın babası Ufuk Ceylan ise, kendilerinin de bireysel silahsızlanma istediklerini söyleyerek, “Dışarıda yaşam var. İnsanlar bu tür olaylar sonrasında kafasında soru işareti ve korkularla yaşamamalı. Sigara için yasa çıkartıldı. Kapalı alanlarda sigara içilmiyor. Delet bunu çok güzel uyguladı. Silahsızlanma için de yasa çıksın. Ülkede şansına yaşıyormuşuz gibi geliyor. Bunun önüne geçilmeli” diye konuştu.
 
68 BİN 100 NOKTADAN GELMİŞ OLABİLİR
Bu arada, Umut Ceylan’ın maganda kurbanı olmasının ardından katili bulmak için İzmir polisinin sürdürdüğü çalışmalar da devam etti. Ankara’dan gelen uzman ekibin ve İzmir polisin ortak yaptığı çalışma sonrasında, kurşunun tam 68 bin 100 farklı noktadan gelmiş olabileceği tespit edildi. Araştırmalarda bu veriler ışığında bölge genişletilerek devam ettiği bildirildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vicdan azabı korkunç cinayeti ortaya çıkardı
16 yaşındaki B.Ö.’nün çektiği vicdan azabı, dayısı ve onun arkadaşıyla ...
Romanlar İŞKUR’u Hükümete şikayet etti!
Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır yazılı bir açıklama ...
EÜ ailesine 10 bin 594 genç daha katıldı
2012-2013 eğitim öğretim yılında 10 bin 594 genç daha Ege Üniversiteli ...
 
Şehitlere saygı: İzmir bugün eğlenmeyecek
Şırnak’tan gelen kara haber sonrası İzmir’de fuar ve barış günü kapsamında ...
'4+4+4'ün müfredatı belli oldu: Önce A’dan E’ye…
Milli Eğitim Bakanlığı, “4+4+4” eğitim sistemi kapsamında hazırlanan yeni ...
10 eve ateş düştü: Terhisine 90 gün kalmıştı…
Şırnak Beştüşşebap’tan gelen acı haberle 10 eve ateş düştü. Şehitlerden ...
 
AK Parti Hakkari İl Başkanı kayıp!
Hakkari AK Parti İl Başkanı Mecit Tarhan'dan dün akşam saatlerinden itibaren haber alınamıyor.
İzmir'de gergin 'Adli yıl' açılışı!
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun protesto ettiği açılışta Başsavcı yargı ...
Antakya Medeniyetler Korosu'ndan anlamlı konser
Antakya Medeniyetler Korosu Gaziemir Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde Çeşme Kalesinde sahne aldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva