HABERLER>SPOR
19 Mayıs 2015 Salı - 14:16

KSK’de kongreye 48 saat kala Akpınar’dan kritik mesajlar

Karşıyaka Spor Kulübü yapılacak kongreye kilitlenirken adayların liste hazırlıkları ise sürüyor. Ali Erten ve Mutlu Altuğ’un yarışacağı kongre öncesinde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan açıklama geldi. Akpınar, spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Akpınar, “Destekler iyi niyetle, karşılık beklemeden yapılıyorsa saygılı davranırız” dedi. Erten, AK Parti ve hükümet desteği söylemleri ile kampanya yürütürken Altuğ’a ise camianın tanınmış isimleri açık destek verdi.

KSK’de kongreye 48 saat kala Akpınar’dan kritik mesajlar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka spor camiası Perşembe günü yapılacak kongreye kilitlenirken adaylar listelere son şeklini vermeye başladı.

Kulüpte uzun yıllar yöneticilik yapan Ali Erten ve Mutlu Altuğ’un yarışacağı kongre öncesinde karşılıklı hamleler sürüyor. AK Parti’de bir dönem meclis üyeliği görevinde bulunan Erten,  kulübün eski yöneticilerinden Nazım Torbaoğlu ile birlikte İstanbullu İşadamı Erdal Acar’ın desteğini aldı. Acar, kongre öncesinde Karşıyaka’ya transfer yasağı getiren eski futbolcular Tiago ve Baykal Can’ın alacaklarına karşılık Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yaklaşık 1 milyon 350 bin liralık borcu yatırdı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yalı’ya yapılacak yeni stat projesinde yaşanan tartışmalı süreçte yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Erten, çalışmalarda hükümetin desteğini aldığını ifade ediyor.
 


Kulüpte basketbol şube sorumluluğu görevinde bulunan diğer aday Mutlu Altuğ ise liste çalışmalarını sürdürüyor. Kongreye bir gün kala camianın önemli isimleri ile kahvaltıda bir araya gelen Acar, kulübü daha üst noktalara çıkarmak için çalışacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde projelerini açıklayan ve yapacaklarını anlatan Altuğ’a camianın yakından tanıdığı Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu, İşadamı Sebahattin Sakıpağa, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, Tayfun Yelkenbiçer gibi isimlerin destek verdiği belirtildi.
 
AKPINAR’DAN KRİTİK DEĞERLENDİRME
Kongreye kısa bir zaman kala Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan açıklama geldi. 

Akpınar, “Bana göre sanat ve spor da siyaset kullanılamaz. Belediye başkanı olarak yasal sınırlar içerisinde yapacağım tüm yardımları zaten kulübe yapıyorum. Bu süreç, üyelerin kendi özgür iradesi ile oy kullanacağı durumdur. Kimse siyaset dili oluşturmamalıdır. Kimse kimsenin adına çıkıp da konuşmamalıdır. Siyaseti buna alet etmemelidir. Karşıyaka Spor Kulübü 102 yıllık bir spor kulübüdür. Tarihin hiçbir döneminde siyasetle değil bu zamana kadar sportif faaliyetlerle gündeme gelmiştir. Siyaset ve sporun içine siyaset girmemelidir. Bu kitlesel bir ilgi alanıdır. Sporun sağı solu, ortası olmaz. Belediye başkanı olarak üstüme düşen kentin takımına sahip çıkmaktır. Sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiriyorum” dedi.
 
İYİ NİYETLİYSE…
Akpınar, İstanbul’dan İzmir’e gelerek kulübe yardım yapacağını açıklayan İşadamı Erdal Acar’dan sonra yaşanan değişik atmosferi de yorumları Akpınar, “Eğer birisi gelip bu şekilde çalışmalar yapıyorsa Karşıyakalıların da kendisi düşünmesi gerekir. Çeşitli kampanyalar ve aktiviteler düzenlendi ama ilgi görmedi. Ben Karşıyaka camiasının kendi kulübüne sahip çıkacağına inanıyorum. Çıkması da gerekiyor. Tabi ki yardım eden, destek veren kimseye ‘niye destek veriyorsun’ demeyiz. Destekler iyi niyetle, karşılık beklemeden yapılıyorsa ona da saygılı davranırız” diye konuştu.


 
MALİ DİSİPLİN VURGUSU
Kulüpte önceliğin mali disipline verilmesi gerektiğini de belirten Akpınar, görevde olan yönetimin başlattığı çalışmaların devam etmesini istedi. Akpınar, “Önemli olan sağlıklı bir şekilde bu anlayışın devam etmesidir. Kulüp sevdalıları para verirken gönül rahatlığı ile vermelidir. Benim param doğru yere kullanılıyor diye düşünmelidir. Para iyi kullanılırsa gelecek açısından da iyi olur” dedi.
 
UMARIM TARİH BENİ HAKLI ÇIKARMAZ
Akpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanacak olan Yalı’daki yeni stat projesinin Karşıyaka’nın ihtiyacını karşılamayacağını tekrarladı. Akpınar, “Belediye başkanları kenti düşünen daha sağlıklı bir şekilde yaşanabilir olması için çalışan kişidir. Stat kentleşme anlamında doğru değildir. Halen daha aynı şeyi düşünüyorum. Bu işi yapmak için kolları sıvayanları da engelleyen yok. Yasa açıktır. Kazmayı vurabilirlerdi. Oturma kapasitesi 10 bin olan bir stat yetersizdir. Bir yatırımı yapacaksınız yatırıma bir kere yapmalısınız. Burası sadece dükkanları ile anılacak bir yer olmamalıdır. Bizim önerimiz Yalı’daki tarihi doku korunmalı. U 19 takımlar buraya gelmeli, tartan pisti kalmalı, kapalı spor salonu ve yelken kulüp korunarak yüzme havuzu açılmalıdır. Gerçek takımın takımın da maç yapacağı maç 30-35 bin kişilik olmalıdır. Ben, kesinlikle kulübe dava açmadım. Kentin geleceğini düşündüm. Umarım tarih beni haklı çıkartmaz. Gidilen yolda da bunun yanlış olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


 
SELÇUK YAŞAR DA ÜZÜLÜYOR
Karşıyaka Spor Kulübü’nü verdiği destekler ile üst sıralara taşıyan, camianın ‘baba’ olarak nitelendirdiği Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar adına zaman zaman konuşan Avukat Özer Kırca da kendi adına açıklamalarda bulundu. Kırca, “Kulübü bu hale getirenler utansın. Tam 40 yıl her kademesinde emek verdim. Bu hale gelindiyse ve benim de suçum varsa Allah benim de belamı versin. İbretle, içim kanayarak durumu izliyorum. Sayın Selçuk Yaşar da benim gibi düşünüyor. O da aynı bakıyor. Hiçbir zaman kulüpten kopmadı. 24 saatinin her gün 5 saatini ‘kulüp ne olacak’ diye düşünerek geçiren bir kişidir. Böyle bir örneği daha gelmemiştir. Yıllarca maddi manevi varlığı ile destek verdi. Duruma üzülüyor. Allah herkese böyle bir sahiplenme duygusu versin” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 21 Mayıs 2015 Perşembe 08:23

AKP ,elini,ayağını kulüpten çek.Karşıyaka yı kurtarmak Erdal Acar a mı kalmış.Bu işin kokusu yakında çıkar.

Yorumu oyla      14      5  
AHMET 20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:14

ben 54 yaşındayım bir kere şampiyonluk gördük 50 yıldır Selçuk yaşar ksk yönlerdirir ne oldu takımı hiç bir zaman şampiyon yapmak istemez takımı hep süründürür takım hep ne ileri ne geri artık elini çeksin takım süper lige çıksın biri çıkmış takımı süper lige çıkarmak istiyor hemen engelemek istiyorlar

Yorumu oyla      14      9  
Karşıyakalı 20 Mayıs 2015 Çarşamba 00:19

Karşıyaka camiasını bilmeden,camianın nabzını tutmadan nasıl da güzel yönlendirici haber yapmaya çalışıyorsunuz kendi kafanıza göre. Kongre sonrası görürsünüz camianın önemli isimlerinin açık desteği kime

Yorumu oyla      13      7  
ksk 19 Mayıs 2015 Salı 23:29

Böylece Karşıyaka spor kulübümüz 1 milyon 350 bin liraya satılmış oldu.Yıllardır kulübümüze maddi manevi yardım eden Sayın Selçuk Yaşarda bir anda sıfırlandı.Gerçekten çok ayıp edildi.Bakalım bağış makbuzu sonradan iptal edilip bağış diye verilen para Karşıyakamızın borç hanesinemi eklenecek.Lütfen bu güzide kulübümüzü siyasete alet etmeyiniz.Yazık olur....

Yorumu oyla      22      10  
Bornovalı 19 Mayıs 2015 Salı 17:01

'Kaleyi içeriden fethetmek operasyonu-' Selçuk Yaşar'dan başka hiç kimse elini cebine atmassa sonuç bu olur- KSK'liyim demek sadece kaf sin kaf diye bağırmak değildir- Göztepe bağrından çıkan bir başkan ile KSK'ye örnek olmalı.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz Üniversitesi’nde bir NBA yıldızı
İzmir’deki Gediz Üniversitesi, Türk basketbolunun yıldızlarından Enes Kanter'i ağırladı.
Slaven Bilic'den şok ayrılık açıklaması!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şampiyonluk şansını tamamen yitirdikleri ...
Tekvando'da büyük sevinç: İrem Yaman dünya şampiyonu!
Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 62 kiloda ...
 
Cüneyt Çakır'a dev görev
Barcelona-Juventus Şampiyonlar Ligi finalini Cüneyt Çakır yönetecek!
Kaf-Kaf’a Erdal Acar dopingi: Sözünü tuttu
Karşıyaka’da perşembe günü gerçekleşecek olağan genel kurul öncesi destek ...
‘İzmir’in Perileri’ şampiyonluk için Elazığ’da
Büyükşehir Belediyesi Genç Bayan Basketbol Takımı, Elazığ’da düzenlenecek ...
 
Bucaspor’un değil İzmir’in maçı!
PTT 1'inci Ligi'nde Adana Demirspor'u gol düellosu şeklinde geçen maçta ...
Altınordu’da hesap-kitap dönemi
PTT 1'inci Ligi'nde evinde Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak play off ...
Göztepe’de Avrupa seferi: Hedefte kimler var?
PTT 1'inci Lig'in yeni takımlarından Göztepe'nin yabancı taarruzu tüm hızıyla sürüyor.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva