HABERLER>EGE
16 Ocak 2014 Perşembe - 11:14

Kritik görevlerde bulunan emekli astsubayın sır ölümü

Polisin cinayet ihtimali üzerinde durduğu olayda hayatını kaybeden Hakan Alp’in, muvazzaf iken kritik bölgelerde görev yaptığı kaydedildi.

Kritik görevlerde bulunan emekli astsubayın sır ölümü

MUĞLA - Emekli astsubay Hakan Alp, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde bıçaklanma sonucu hayatını kaybetti.
 
Alp'in ölümü, ağabeyinin telefonuna gelen şüpheli bir mesajla ortaya çıktı.
 
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yalnız yaşayan emekli astsubay Hakan Alp'ten yakınları iki gündür haber alamıyordu. Alp'in ağabeyi Hasan Alp, gece kardeşine mesaj attı. Emekli astsubayın telefonundan, "arama beni, şimdi konuşamam" diye yanıt geldi.
 
Durumdan şüphelenen ağabey, arkadaşlarıyla birlikte Alp'in evine gitti ve kardeşini bıçaklanarak ölmüş halde buldu.
 
48 yaşındaki emekli astsubayın vücudunda darp izine de rastlanrken; otomobili, cüzdanı, dizüstü bilgisayar ve cep telefonun da kayıp olduğu belirlendi.
 
Yaklaşık 25 yıllık asker yapan Hakan Alp'in, terörle mücadele başta olmak üzere kritik bölgelerde görev yaptığı belirtildi. Polis şimdi olayı çözmeye, zanlı ya da zanlılara ulaşmaya çalışıyor.
 
"ASKERLİK ANILARINI ANLATIRDI"
Alp'in ölüm haberini alan, büyük bölümü Bodrumspor Kulübü'nden arkadaşları ve tanıdıkları evine akın etti.
 
Bodrumspor kalecisi Bekir Küçükertaş olayın şokunu yaşadıklarını belirtip, "Hakan ile 8 ay önce tanıştık. Bana sürekli askerlik anılarını anlatırdı. Kardak krizinde önemli görev aldığını anlatmış ama detaylarına girmemişti. Anıtkabir'de, Kıbrıs ve Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'nda görev yaptığından, ziyarete gelen devlet başkanlarının yakın korumalığını üstlendiğinden bahsetmişti. Neşe dolu, dünya tatlısı biriydi" dedi.

İZMİR’DE YAKALANDILAR!
Bodrum’da emekli astsubay  46 yaşındaki Hakan Alp’in, evinde dövülüp bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 2’si kardeş 4 kişi İzmir’de polis tarafından gözaltına alındı. Muğla polisine teslim edilen şüphelilerden 24 yaşındaki M.G.’nin ilk ifadesinde, internette tanıştığı ve gay olduğunu öne sürdüğü Alp ile birlikte olduğunu, kardeşi 20 yaşındaki M.G. ile de ilişkiye girmek isteyince tartışıp, öldürdüklerini söylediği öğrenildi. Yaşları 18’den küçük olan diğer iki şüphelinin ise İzmir’den iki kardeşle Bodrum’u gezmek için geldikleri, olayla bir ilgilerinin olmadığı iddia edildi.

Yalnız yaşayan emekli astsubay Hakan Alp’ten, iki gündür haber alamayan arkadaşları, merak edip, dün saat 09.00 sıralarında Bitez Beldesi, Bergamut Caddesi’ndeki evine gitti. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine Alp’in Bodrumspor Kulübü Müdürü olan arkadaşı Birol Ahi, çilingir yardımıyla kapıyı açtırıp içeri girdiğinde, yatak odasında yerde kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Ahi’nin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, yalnız yaşayan Alp’in vücudunda darp, karın ve sırtında 15’in üzerinde bıçak yarası bulunduğunu belirledi. Polisin evde yaptığı incelemede Alp’in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, cüzdanı, beylik tabancası ve 48 V 4255 otomobili bulunamadı.

Polis evde parmak izi incelemesi yaparken, Alp’in kayıp olan cep telefonundan en son, Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşayan ağabeyi, emekli bankacı Hasan Alp ve Bodrumspor Kulüp Müdürü Birol Ahi ile geçen salı günü akşam saatlerinde mesajlaştığı belirlendi. Alp’in ağabeyine yazdığı mesajda, dinlenmek istediğini, Muğla’da olduğunu belirtip, alışılmışın dışında “geleceğim” yerine kısaca “glcğm” gibi kısaltma kullandığı öğrenildi. Polisin, bilgilerine başvurduğu ağabey Alp ve arkadaşı Ahi, bu tür kısaltmalı mesajlar atmanın Hakan’ın tarzı olmadığını polise bildirip, cinayete kurban gitmiş olabileceğinden şüphelediklerini söyledikleri öğrenildi.

PLAKA TAKİP SİSTEMİ YAKALATTI
Bunun üzerine harekete geçen polis, Alp’in kayıp olan otomobilin plakasını Türkiye genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirirken, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Polis, ipuçlarını değerlendirirken, Alp’in kayıp olan otomobili dün akşam İzmir’in Eşrafpaşa semtinde olduğu plaka takip sisteminden tespit edildi. Otomobili kullanan M.G. gözaltına alındı. araçta yapılan aramada, öldürülen Alp’in çalınan beylik tabancası ve diğer eşyaları da bulundu.

KARDEŞİYLE DE İLİŞKİYE GİRMEK İSTEYİNCE ÖLDÜRMÜŞLER
M.G.’nin, polisteki ilk sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtildi. M.G.’nin, ifadesinde, “Astsubay Hakan Alp ile internette tanıştık. bizi Bodrum’a davet etti. Kardeşim M.G. (20) ve arkadaşlarımız H.C.Ö. (17) ve A.C.K. (16) ile bir rent a car şirketinden otomobil kiralayıp, Bodrum’a gittik. Bodrum’da iki arkadaşımızdan ayrılıp, kardeşimle birlikte astsubay Alp ile buluşup, Bitez’deki bir restorana yemeğe gittik. Gecenin sonunda Alp’in evine dönüp, burada içki içmeye devam ettik. Gay olduğunu söyleyen Alp ile birlikte oldum. Kendisi kardeşim M.G. ile de birlikte olmak isteyince tartışma çıktı, darp ettik. Mutfaktan aldığım bıçağı çeşitli yerlerine saplayarak, öldürdüm. Ardından silahı, cüzdanı ve bazı eşyaları ile otomobilini de alıp kaçtık. Ardından Alp’in otomobiliyle İzmir’e döndük” dediği öğrenildi.

M.G.’nin anlattıklarından yola çıkan polis, kardeş M.G.’yi, İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki bir otelde, diğer iki arkadaşlarını ise evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan dört şüpheli, işlemlerin ardından Muğla polisine teslim edildi. Zanlılar adliyeye sevk edilmek üzere Bodrum’a götürüldü.

"GASPA KILIF UYDURUYORLAR İDDİASI"
Öldürülen emekli astsubay Hakan Alp'in ağabeyi Hasan Vasfi Alp (50), kardeşinin şerefiyle vatana hizmet etmiş bir asker olduğunu belirterek, "Kendisini işkence yaparak öldürenler, yaptıkları gaspa kılıf uydurmak için böyle bir iftirada buluyor. Otopsi raporunda tüm gerçekler ortaya çıkacak. Kardeşimi öldürüp, iftira atarak karalamaya çalışan bu kişilere hak ettiği cezanın verileceğini düşünüyorum. Acımız, büyük" dedi. Öldürülen Alp'in emekli astsubay arkadaşları da gözaltındaki şüphelilerin arkadaşlarına iftira attığını ileri sürdü. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dehşet: Üvey annesini 10 yerinden bıçakladı!
Aydın merkeze Umurlu Beldesi'nde, tartıştığı üvey annesi 65 yaşındaki ...
Balıkesir’de taşeron işçilerden 'çıplak' eylem
TÜRK-İŞ'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçiler, Yeşilli Meydanı'nda ...
Halet Çambel'e Muğla'da son veda
Türkiye'de arkeoloji biliminin gelişiminde önemli isimlerden biri olan ...
 
Balıkesir'de memurlardan zam protestosu
Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, bugün Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, ...
Dünya barışı için ilk mesaj Kuşadası’ndan
Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı kültürlere sahip, farklı dinlere ...
Afyon'da utanç üstüne utanç: O Vali'den skandal sözler!
Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama sonrası Genelkurmay ...
 
Manisa’da adaylara konut vaadi önerisi
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, ...
Aşçı yardımcısı Erol'un organları 4 kişiye umut oldu
Fethiye’de trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki ...
Uşak Belediyesi'ne milyonluk haciz şoku!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi'nin İller ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva