HABERLER>EGE
15 Ocak 2014 Çarşamba - 16:57

Afyon'da utanç üstüne utanç: O Vali'den skandal sözler!

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama sonrası Genelkurmay Başkanı'na verdiği hediyelerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Balkanlıoğlu, bu kez kentte yaşanan büyük utanç hakkında yaptığı değerlendirmede sarf ettiği sözlerle yeni bir skandala imza attı.

Afyon da utanç üstüne utanç: O Vali den skandal sözler!

AFYONKARAHİSAR – Afyon’da 25 askerin şehit olmasıyla sonlanan mühimmat patlaması sonrası bölgede incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e Vali, Özel'e ziyaret sırasında satranç takımı, halı ve bir plaket hediye ederek yas günlerinde hatıra fotoğrafı çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu yine bir skandala imza attı.

Türkiye dün Afyonkarahisar’dan gelen büyük utanç haberiyle sarsıldı! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Çocukevleri Koordinasyon Müdürlüğü evlerinde geçici süreyle kalan kızların taciz edildiği ve para karşılığı pazarlandığı iddiası üzerine düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı.

Akabinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan olayla ilgili açıklama geldi. Vali Balkanlıoğlu olayın geçmişe dayandığını vurgularken şok sözlere imza attı:

- Abartıldığı gibi bir şey yok… İncelediğimizde farklı tarihlerde 3 kızımız bu şekilde istismara uğramış. Bu 3 ay önceki olay…

- Gözbebeği kurumlarımızı karalamak ya da toplum nezdinde gözden düşürmemek lazım…


Balkanlıoğlu, “Hadiseyi yeni olmuş gibi basına vermek doğru değil. Emniyet kayıtlarına göre 2013 yılında ihmal ve istismara uğrayan 3 kızımız var. Son operasyon 16 Ekim'de yapıldı. Bu olayla ilgili 4 kişi tutuklandı. Yıl boyunca benzer suçlardan ise 12 kişi tutuklandı" dedi.
 
Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, iddialar ve operasyon süreci hakkında bilgi verdi.

Olayın sanki yeni olmuş gibi aktarıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Yaşı küçük bir kızımız istismara uğramış. Abartıldığı gibi bir şey yok… İncelediğimizde farklı tarihlerde 3 kızımız bu şekilde istismara uğramış. Bu 3 ay önceki olay… Kız çocuklarını istismar edenlerden 4'ü şu anda tutuklu… Kurum personelinden bu işe müdahil olan yok" dedi.
 
Yurda dışarıdan hizmet veren bir şirket personeli hakkında şüpheler oluştuğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, bu kişi hakkında da olaylara karışmış olabileceği ihtimali üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, "En ufak bir şüphe duyulan şahsın dahi burada barındırılmayacağı için işten çıkarıldı. Olay bundan ibaret... Gözbebeği kurumlarımızı karalamak ya da toplum nezdinde gözden düşürmemek lazım" diye konuştu.

OPERASYON 16 EKİM'DE YAPILDI
Kimsesiz çocukların yetiştirme yurtları yerine artık çocuk evlerinde kaldığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi: "Kızlar ayrı, erkekler ayrı kalıyor. 'Anne' diyebilecekleri bir kişinin gözetimindeler. Okula gittikleri zaman 'Şu adreste kalıyoruz' diyebiliyorlar. Afyon'da ailesinin yanında kalırken nasıl sıkıntılar yaşayan çocuklar varsa, kız çocuklar, hatta erkek çocuklar varsa, burada da aynı şekilde sıkıntılar yaşayanlar var. Çocuklarımız asla ihmal edilmiyor. Konuyla ilgili davalar devam ediyor. 3 ay önceki bir hadiseyi yeni olmuş gibi basına vermek doğru değil. Koruma kararı alınanlar evlerde, emniyetin teslim ettiği çocuklar ise rehabilitasyon merkezlerinde kalıyor. 3 kızımızın başına gelen hadise de bir anda olmuş değil, 1 sene boyunca olan bir hadise. Emniyet kayıtlarına göre 2013 yılında ihmal ve istismara uğrayan 3 kızımız var. Son operasyon 16 Ekim'de yapıldı. Bu olayla ilgili 4 kişi tutuklandı. Yıl boyunca benzer suçlardan ise 12 kişi tutuklandı."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil (08:40 TA YAZAN) 16 Ocak 2014 Perşembe 10:41

O TACİZE UĞRAYAAN KIZLAR SENİN KIZIN OLSAYDI. OLAYI BU KADAR KÜÇÜMSERMİYDİN. AYRICA TERBİYESİZCE DAVRANACAKSAN ADINI SOYADINI YAZMAKTAN ÇEKİNME.. ESKİDEN VALİ DEYİNCE, DEVLET BABA AKLA GELİRDİ. ŞİMDİ PARTİ ROZETLİ VALİLER VAR. YAKALARINDA BİR ROZETLERİ EKSİK. KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER.

Yorumu oyla      15      6  
megaköylü 16 Ocak 2014 Perşembe 09:24

ışık dikicigil.valilerle aran iyi değil galiba.

Yorumu oyla      21      9  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2014 Çarşamba 20:19

ÇOK MANİDAR DESEYDİNİZ GÜZEL OLACAKTI. NASILSA ARTIK VALİLER DE, DEVLETİN DEĞİL HÜKÜMETİN VALİSİ. KULAKLARI ÇINLASIN VATANDAŞA GAVAT DİYEN ADANA VALİSİNİN, AYAKTA İŞEMEK GÜNAHTIR DİYEN PİSUVARLARI SÖKTÜREN BOLU VALİSİNİN, VALİLERE UÇAK TAHSİS EDİLİN DİYEN ISPARTA VALİSİNİN. SONRADAN İÇİŞLERİ BAKANI OLAN MUAMMER GÜLER'İN

Yorumu oyla      22      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da adaylara konut vaadi önerisi
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, ...
Aşçı yardımcısı Erol'un organları 4 kişiye umut oldu
Fethiye’de trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki ...
Uşak Belediyesi'ne milyonluk haciz şoku!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi'nin İller ...
 
Yasak aşk vahşeti: Öldürdü, parçaladı ve gömdü!
Balıkesir Edremit İlçesi’nde geçen 29 Ağustos’ta, yasak aşk yaşadığı ...
Biçerdöverle kaçakçılık polise takıldı
Denizli'de operasyon düzenleyen polis, bir kamyonun kasasındaki biçerdövere ...
Büyük utanç: Devlet korumasındaki kızlara fuhuş!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Çocukevleri ...
 
MHP'li belediyeden Andımız Anıtı
Marmaris’in Beldibi Beldesi'nde, belediye üçgen prizma şeklindeki mermere ...
Santral işçileri yine Ankara yolunda
Muğla'daki termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı ...
Bodrum’da vahşet: Kedileri kestiler!
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde sokak kedilerine kimliği belirsiz kişilerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva