HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2012 Salı - 09:59

Kordon'da unutulmaz gece: Onbinlerce meşale,konser ve dans!

İzmir’deki Cumhuriyet coşkusu, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı yürüyüşü, konser ve havai fişek gösterileri ile doruğa ulaştı. Gündoğdu Meydanı’ndan İzmirliler’e seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyetimiz ve değerlerine, hiç kimseye kem gözle baktırmayacak kadar güçlüyüz” dedi. Başkan ve eşi, geceyi dansla kutladı.

Kordon da unutulmaz gece: Onbinlerce meşale,konser ve dans!

İZMİR - Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, bayram kutlamalarına renk ve coşku kattı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve binlerce İzmirlinin katılımıyla Gündoğdu Meydanı’na kadar büyük bir coşkuyla sürdü. Ellerinde meşalelerle yürüyüşe geçen gençlere eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte eşlik eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yol boyunca kendisini selamlayan İzmirlilere karanfiller dağıttı. Fener alayı yürüyüşüne İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Musa Çam, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve CHP İl Başkanı Ali Engin de katıldı. Genç, yaşlı, çocuk demeden Cumhuriyet Meydanı’na akın eden binlerce İzmirli, Belediye bandosunun marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna ortak oldu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının coşkusu, fener alayı yürüyüşünün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın verdiği konser ve havai fişek gösterileri ile doruğa ulaştı. Kutlamalar için Gündoğdu Meydanı’na akın eden İzmirliler, adeta “dev bir koro” oluşturarak 10. yıl marşı ile İzmir Marşı’nı büyük bir coşkuyla söyledi.
 
http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s449250.jpg

İnce hesap yapanlara…
Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşların bayramını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün olduğu gibi yarın da Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını belirterek, “Cumhuriyet bayramlarını kutlatmamak gibi ince hesaplar peşinde olanlar şunu bilmelidir ki, biz ne pahasına olursa olsun, bu engelleme kimden, nasıl gelirse gelsin,  Cumhuriyetimizi bu akşam kutladığımız gibi özgürce korkmadan kutlayacağız. Bizim topluluklardan, halktan, cumhurdan korkacak hiçbir şeyimiz yok.  Çünkü biz halk için, cumhur için çalışıyoruz. Biz cumhuruz. Halkız. Biz kimden korkacağız,   kendimizden mi korkacağız? Halktan, cumhurdan korkanlar mutlaka ve mutlaka kendilerine zarar vereceklerdir” diye konuştu.
 
http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s971075.jpg

İzmir’den haykırıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
Bugün Türkiye’nin bu coğrafyada sorunsuz, savaşa girmeden yaşamasını, Ulu Önder Atatürk’ün belirlediği ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini harfiyen uygulayan hükümet ve devlet yönetenlerine borçluyuz. Ne zaman bundan çok az bir sapma gösterirseniz, bu ülkenin dış politikasını yönetemezsiniz. Bugün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barışa’ sahip çıkma günüdür. Bugün dostunu, düşmanını bilme günüdür. Bugün Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, laiklerin, özgürlükten ve barıştan yana olanların sınav günüdür.  Biz bugün İzmir’de on binlerce kişiyle cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıktığımızı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktığımızı; İzmir’den Gündoğdu Meydanı’ndan, halkın meydanından,  özgürlük meydanından bir kez daha hem tüm ülkemize ve hem dünyaya haykırıyoruz. Biz kurulduğumuz gün gibi sağlam,  inançlı, cumhuriyetimiz ve değerlerine,  hiç kimseye kem gözle baktırmayacak kadar güçlüyüz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz Atatürkçüyüz. Biz demokrasiden yanayız. Biz barıştan yanayız. Biz özgürlükten yanayız. Biz Ulu Önderimizin gösterdiği gibi çağdaş uygarlık düzeyinden yanayız. Bizim gibi Atatürkçüler,  ülkesini sevenler,  dürüst insanlar,  ülkesi için kendi menfaatini yok sayanlar var olduğu müddetçe, bizim yetiştirdiğimiz çocuklar var olduğu müddetçe, bu ülke payidar kalacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilelebet kutlanacaktır. Ne mutlu cumhuriyetçilere! Ne mutlu bağımsızlıktan yana olanlara! Ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına! Ne mutlu Türküm diyene!”

KOCAOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR: HEMŞEHRİLERİMLE GURUR DUYUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıldönümünü büyük bir katılım ve coşkuyla kutlayan İzmirlilere teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, mesajında şunları söyledi: “Cumhuriyet’in temel niteliklerinin korunması ve demokratik değerlerin yaşatılması konusunda, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’ye örnek gösterilen İzmir’in ve İzmirliler’in belediye başkanı olmaktan çok büyük bir onur duyuyorum. Atatürk ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkan, Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşatılmasını görev bilen İzmirli hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Kuşkusuz Cumhuriyet, Türkiye’mizin her yerinde, dağında taşında, kentinde köyünde kutlandı. Ama görüldü ki, Cumhuriyetimizin ilanı, Cumhuriyet’in simge kenti İzmir’de her yerden ve herkesten farklı duygularla yaşanıyor. İzmir, Yüce Ata’mızın izinde, Türkiye’nin aydınlık ve çağdaş yüzü olarak yürümeye devam ediyor. Tüm dileğimiz odur ki, bu coşku, ülkemizin her köşesinde özgürce kutlanabilsin. Bu bayramlar, ulusal birliğimizi zayıflatan, bizi kutuplara ayıran, ayrıştıran değil, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, gücümüze güç katan günler olsun.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan 20 bin kişilik fener alayı
İzmir’de 30 ilçede Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlanırken 20 bin Karşıyakalı ...
İzmir’de rengarenk 29 Ekim akşamı: Her ilçede ayrı coşku
Cumhuriyetin 89.yılı Başkent’teki gerginlikle sarsılırken ‘Ankara yolu’ ...
Bornova’da Cumhuriyet yürüyüşü…
Cumhuriyet Bayramı Bornova’da coşkulu törenlerle kutlandı. Cumhuriyet ...
 
Gaziemir’de Cumhuriyete 'Özgün' kutlama
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Gençlik Festivali kapsamında Sarnıç’ta ...
Çiğli’de Cumhuriyet çoşkusu tam gaz
Çiğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm hızıyla devam ediyor. ...
Karşıyaka’da rengarenk 29 Ekim
Cumhuriyetin kuruluşunun 89. Yılı Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı. Karşıyaka ...
 
Urla Atası'na koştu: 89.yıl coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserimdir” dediği Cumhuriyetimizin ...
Muğla E tipi Cezaevi’nden Konak’a uzanan umut eli…
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın sevgi eli İzmir’den Muğla’ya ...
Başkan Kocaoğlu'ndan köylere bayram müjdesi
Torbalı’ya bağlı 8 köyü ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva