HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 09:37

Konak Tüneli davalık

Şehir Plancıları Odası, temeli atılan ancak jeolojik etüdleri tamamlanmayan ve imar planı da bulunmayan yatırıma onay veren Koruma Kurulu kararının iptali edilmesini amacıyla mahkemeye başvurma kararı aldı.

Konak Tüneli davalık

İZMİR - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın temelini attığı Konak Tüneli Projesi’yle ilgili karmaşa bu kez de Adliyelik oldu. Konak Tüneli’ni planı olmadığ için gecekonduya benzeten Türk Mühendis ve Odalar Birliği’nden sonra, bu kez de tünelin İzmir’in merkezine atılacak bir kördüğüm oluğunu açıklayan Şehir Plancıları Odası dava açmaya karar verdi.
 
Merkezi kilitleyebilir
Şehir Plancıları İzmir Şubesi Başkanı Zeki Yıldırım, Konak Tüneli projesi her türlü bilimsel değerlerden uzak, “ben yaptım oldu- sitse de yapılır sit değilse de yapılır” mantığıyla İzmir’in merkezi Konak’a açılan bir kara delik olacağını söyledi.

Konak Tüneli’nin özellikle çevre yolundaki tüm transit araçları şehrin merkezine çekeceğini belirten Yıldırım, “Ayrıca, Konak Meydanı’yla bütünleşen ve Kemeraltı Bölgesinin gerek siluetini gerekse yaya odaklı dolaşım ve toplu taşımaya dayalı ulaşım yaklaşımlarını tehdit edecektir. Tünele harcanacak kaynağın, nazım planlarda ve ulaşım ana planında öngörülmeyen, fizibilitesi yapılmamış bir yatırıma harcanması yerine, Ulaşım Ana Planı kararlarına uygun olarak, raylı sistem yatırımlarına yönlendirmek daha uygun olacaktır” dedi.
Yıldırım, “Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak Konak Tüneli telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmadan harekete geçmek şart. Şu ana kadar ki tek idari işlem olan Koruma Kurulu kararına, gerekli incelemeler ve araştırmalar yapılarak eksiklikler ve aykırılıklardan dolayı dava zorunluluğu doğmuştur” dedi.
 
Şantiye hazır bekliyor
Projenin yapımını üstlenen Ege Asfalt Maden İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş. 23 Eylül’den itibaren kurduğu şantiye içinde tünel girişini hazırladı. Tünel yapımına henüz başlanmadı. Karayolları’nın İkiztepe-Konak-Doğanlar projesi kapsamında yapımı gündeme gelen Konak Tüneli, yapılamayan Kordonyolu’nun altenatifi olarak kamuoyuna tanıtıldı. Proje, 1570 metresi 2X2 çift tüp tünel olmak üzere bağlantı yolları da dahil toplam 2 bin 750 metre ve 2 adet köprü olarak planlandı.
 
İtirazlar 4 başlıkta toplanıyor
Şehir Plancıları Odası’nın projeye itirazları 4 ana başlık altında toplandı. İtirazlarda ilk sırayı, kentsel sit ve arkeolojik sit alanlarının yok sayılması iddiaları alıyor. Oda, Tünel Projesi’nin ulaşım açısından yapılan değerlendirmesinde, hiç bir bilimsel temele dayanmadığı görüşünü savunuyor. Odanın itirazları arasında bir başka neden olarak da bölgenin Jeolojik Etüt hazırlıklarının yapılmayışı yer alıyor.


Plancılar, tünelin Ulaştırma Bakanlığı’nın “Türkiye Ulaşım ve İletişim Stratejisi, Hedef 2023” Raporunda belirtilen ilkelerine ve kararlarına aykırı nitelikler taşıdığına da dikkat çekiyor. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HİZMET ÇEKEMEZLERİ.. 14 Mayıs 2012 Pazartesi 23:48

BUNLARIN ZİHNİYETİ BOZUK KENDİ KAFADARLARININ YAPAMADIĞI HİZMETİ AKPARTİ YAPINCA ÇEKEMİYORLAR İŞTEEE. AMA BU İZMİRLİ BU KAFALARI BU ŞEÇİM KIRACAK

Yorumu oyla      12      6  
mühendis'e 14 Mayıs 2012 Pazartesi 17:01

mühendis arkadaş madem açıklamaları mühendislikten uzak buluyorsun bu proje nasıl konakta trafiği kilitlemeyecek bir açıkla.ayrıca 1/25.000 ölçekli izmir kentsel bölge nazım imar planı revizyonu,1/5000 ölçekli kemeraltı ve çevresi koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli kemeraltı 1.etap koruma amaçlı revizyon imar planlarını inceler ve sit alanlarına da bir zahmet bakarsan olayın ne olduğunu iyi anlarsın tabi şbp ve mimarlık ile alakan varsa.

Yorumu oyla      15      7  
Mühendis 14 Mayıs 2012 Pazartesi 14:41

Mühendislikten uzak, siyaset kokan açıklamaları bırakın artık.Mühendislik formasyonunu kaybetmiş,siyaset yapan maşalar-yani sevgili Odalar.Bu projenin zemin etüdleri de var,trafik etüdleride-projeleri de.2 yıl içinde bitecek bu tünel işi ile, Yıllardır bitmeyen metro tünellerinizi halka açıklayamayacağınızı biliyor ve oy kaygısı taşıyorsunuz.Ama düşünemiyorsunuz ki bu hizmetler İzmir için yapılıyor.Sayenizde yıllardır köyde yaşıyoruz.İstemezükçüler....

Yorumu oyla      19      10  
Emre 14 Mayıs 2012 Pazartesi 14:15

Arkadaşlar bırakın Akp'yi, Chp'yi. Bu çok yanlış bakın adamlar yukarıda ne kadar güzel anlatmış sebepleri. Yapılacaksa planlı yapılmalı. Bunlar, onlar yapılıyor diye benim Üçkuyular'dan Narlıdere'ye yada Gaziemir'e ulaşımımı sağlıyan yollar ücret gelicekse hiç yapılmasın!

Yorumu oyla      24      8  
misafir 14 Mayıs 2012 Pazartesi 13:45

bu projenin şehir merkezini kilitleyeceğini görmemek için insanın ya gözünün ya da zihninin kör olması gerekir.

Yorumu oyla      23      14  
izmirli 14 Mayıs 2012 Pazartesi 11:49

Bunlar at gözlüğü takmış basitler.bunların zihniyeti belli.bunlar inönü caddesini görmiyen,teleferiği görmiyenler.

Yorumu oyla      20      13  
itfaiyeci hakan 14 Mayıs 2012 Pazartesi 10:56

AKP KENDİNE GELİNCE KİK HEMEN ONAYLIYOR.AMA CHP Lİ BELEDİYE YAPINCA HEMEN OLMAZ DENİYOR..AKP İNSAN AYRIMCILIĞI YAPIYOR.BUDA BELGEDİR..

Yorumu oyla      27      18  
DEMOKRAT İZMİR 14 Mayıs 2012 Pazartesi 09:52

İstemezükçüler,düşün artık İzmir'in yakasından. Çok çektirdiniz bu millete.

Yorumu oyla      30      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annelerin Meclisi!
Türkiye’deki kadın meclisleri için yapılan bir araştırmaya göre, üye kadınların ...
Gaziemir Belediyesi'nin binası TEDAŞ'a takıldı
Gaziemir Belediyesi, yeni hizmet binasını inşa edeceği alanda TEDAŞ ile anlaşmazlığa düştü
Karabağlar’da 54 çifte toplu nikâh
Karabağlar Belediyesi, ilçede nikahsız yaşayan ve yeni evlenecek çiftler ...
 
Pinhani Karşıyakalılar’ı coşturdu
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 11. düzenlenen Karşıyaka Çiçek ...
Karşıyaka Zübeyde Ana'sına koştu
Karşıyaka Belediyesi’nin her yıl Anneler Günü’nde düzenlediği “Zübeyde ...
Başkan Tartan'dan Kordon'a mesai desteği
Konak Belediyesi, encümen kararıyla 1 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında ...
 
Makedonya Büyükelçisi’nden Başkan Gönenç’e ziyaret
Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ile beraberindeki heyet ...
Karşıyaka annesine koştu...
Karşıyaka’da gelenek bu yıl da bozulmadı. Anneler Günü’nde Karşıyakalılar ...
Pomaklar İzmir'de dernekleşiyor
Pomak kökenli Başkan Şenol, İstanbul ve Eskişehir’den sonra İzmir’de de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva