HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2018 Pazartesi - 10:27

Konak'ta Cumhuriyet coşkusu mahallelerden başladı

Konak Belediyesi tarafından Kılıçreis Mahallesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Coşkusuyla Çoğalıyoruz etkinliğine katılan mahalle sakinleri müzik ve danslar eşliğinde hem eğlendi hem de başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’i kuranlara şükranlarını dile getirdi.

Konak ta Cumhuriyet coşkusu mahallelerden başladı

Konak Belediyesi, bu yıl ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına erken başladı. Ekim ve Kasım ayı için belirlenen Atatürk’e olan Sevgimiz ve Saygımız Sonsuz teması kapsamında mahallelerde Cumhuriyet Coşkusuyla Çoğalıyoruz adı altında kutlamalar düzenleniyor.29 Ekim’e kadar üç ayrı noktada yapılacak etkinliklerin ilki Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Parkı’nda gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin akın ettiği kutlamalara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Mahalle Muhtarı Yücel Mumcular’la birlikte etkinliği izleyen Başkan Pekdaş’a Kılıçreis sakinleri yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

CUMHURİYET RUHUNU YENİDEN YAŞATALIM
Cumhuriyetin ruhunu ve coşkusunu en iyi şekilde yansıtmak istediklerini söyleyen Başkan Pekdaş, “Cumhuriyeti kuranlar o yokluk yıllarında bile bağımsızlığın ancak bağımsız bir ekonomiyi tesis etmekten geçtiğini biliyordu. İzmir İktisat Kongresi’ni de bu nedenle yaptılar. Yurdun dört bir yanına fabrikalar kurdular. Burada çalışanlar alınlarının teriyle paralarını kazandılar ve çocuklarını yetiştirdiler. 30 yıl önce İzmir fabrikalarla dolu bir kentti. Bugünün iktidarı bu değerleri bir mirasyedi gibi satıyor. Gençlerin işsiz olduğu bir ülke haline geldik. Büyük bir ekonomik sıkıntı içindeyiz. Buna karşılık tüketim çılgınlığı başladı. Bunu aşabilecek enerji bizim insanlarımızda var. Yeter ki, Büyük Atatürk ve onun en yakın arkadaşı İsmet İnönü ile onların silah arkadaşlarının bağımsızlık ruhunu yeniden yaşatalım” dedi.

COŞKUMUZ PAYLAŞARAK ÇOĞALSIN
Cumhuriyetin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu dile getiren Pekdaş, “Cumhuriyet kadınları özgürleştiren, okula gönderen, meslek sahibi yapan, onların hayatın her alanında karar verici olmasını sağlayan bir devrimdir. Paylaşan kent olmanın özelliğiyle de bu duygularımızı cumhuriyet coşkusuyla da birleştirelim ve parklarımızda cumhuriyet coşkusunu paylaşarak çoğaltalım.  İlkini burada gerçekleştiriyoruz. Atatürk’e sevgimiz ve saygımız sonsuz. Cumhuriyet coşkusunu birlikte kutlayalım, birlikte coşkularımızı çoğaltalım. Varolsunlar, sağolsunlar. Onlara Şükran’larımızı bir kez daha sunuyoruz” diye konuştu.

GÜN BOYU EĞLENCE
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilkini yaptığı Cumhuriyet Coşkusuyla Çoğalıyoruz etkinliğinde coşku hiç eksilmedi. Kılıçreis Mahallesi sakinleri müzik ve dansın eşliğinde hem doyasıya bir gün geçirdi hem de başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’in kurucularına olan şükranlarını dile getirdi. Saat 15.00’de başlayan etkinliğin açılışında Gürhan Karakiraz ve grubu sahne aldı. Ardından Aksak Ritim Grubu performansıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Dans gösterileriyle renklenen etkinlikte coşku Grup Odak ve ardından sahne alan Grup Coperart’ın Halk Müziği ezgileriyle doruğa ulaştı. Etkinliği başından sonuna kadar takip eden Başkan Pekdaş, mahalle sakinleriyle halay çekip, göbek attı. Kapanışta tüm mahalleli hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.

 
Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu!
 
Karşıyaka ‘Takas Şenliği’ne çağırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni teknoloji İzmir'de: Yolların kazılmasına paydos!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ana arterler ile hattın ...
Bornova'da ortak akıl, ortak yönetim
Proje ve hizmetleri 4.5 yıldır vatandaşların görüş ve önerileri doğrultusunda ...
İzmir'in anıt ağaçlarına gençlik aşısı
Kent genelindeki yaşlı ağaçların tedavisi için bilimsel yöntemler uygulayan ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmirliyiz, yaparız!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmirliyiz, yaparız!
CHP’li eski Başkan Kürüm: Yarıda kalan işlerim var, adayım!
Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Kürüm, 2019’da aday olacağını söyledi ...
Kemalpaşalı kadınlar Çanakkale'de
Kemalpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kent ve kültür ...
 
SODEM ödülleri sahiplerini buldu
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen ...
Karabağlar’a iki yeni park ve sevgi yolu
Modern ve sürdürülebilir bir kent için çalışmalarına devam eden Karabağlar ...
Buca'da yeni moda: Capoeria
Savuma sanatı, akrobasi, dans, müzik ve şarkı… Bucalılar birbirinden farklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva