HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2019 Pazar - 10:59

Konak'ta can dostlar emin ellerde

Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yaşayan sokak hayvanlarının bulundukları ortamlarda daha sağlıklı ve kontrollü bir hayvan popülasyonu oluşturmak, çevre ve halk sağlığı açısından da hayvansal kaynaklı riskleri azaltmak adına düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Konak ta can dostlar emin ellerde

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün titizlikle yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde sokak hayvanları kısırlaştırılıyor, paraziter tedavileri ile kuduzla mücadele kapsamında aşıları yapılıyor. Ayrıca mama ihtiyaçları da karşılanıyor. 

ÇOCUKLARA BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ
İlçe sınırlarında yaşayan sokak hayvanlarını düzenli olarak denetleyen ve aşılarını yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü 2019 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 3 bin sokak hayvanını rehabilite etti. Her yıl eğitim öğretim döneminde de okullara gidip 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine sokak hayvanları ve evcil hayvanlar konusunda bilinçlendirme eğitim veren yetkililer, bu yıl da yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verdi. Veterinerlik işleri Müdürlüğü'nde tedavileri yapılan ve gözetim altında tutulan 137 kedi ve 64 köpek bulunduğunu dile getiren yetkililer, isteyen kişilerin can dostları sahiplenebileceklerini  söyledi. 

YAVRULAR AŞILANDI
Geçtiğimiz günlerde yetkililer, İzmir Bölge Adliye Binası karşısındaki otoparkta iki aylık oldukları belirlenen ve zor durumda olduğu tespit edilen 8 yavru köpeğe, Konak Belediyesi veterinerlik işleri müdürlüğü ekipleri iç dış parazit aşılarını yaptı. Anneyle birlikte bölgede yaşayan çok sayıda yetişkin köpek de kısırlaştırılmak ve rehabilite edilmek üzere Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü. 

6 BİNE YAKIN SOKAK HAYVANINA HİZMET VERİLDİ
2018 yılı içinde öngörülenin üzerinde sokak hayvanına ulaşan Veteriner İşleri Müdürlüğü 5 bin 762 sokak hayvanına veterinerlik hizmeti verdi. Bin 738 sokak hayvanı kısırlaştırdı. Hekimler, kuduzla mücadele kapsamında da 2 bin 487 sokak hayvanı aşıladı. Ayrıca muhtarlıklar aracılığıyla da mahallelerde yaşayan sokak hayvanlarına verilmek üzere 22 bin 490 kilogram kuru mama verdi. Ayrıca 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde sahipli hayvan bilinci oluşturma kampanyaları düzenleyen yetkililer 47 can dostu da sahiplendirerek onları sıcak yuvalarla buluşturdu.

 
Silahsızlandırılmış bölgede tarihi buluşma!
 
Bisiklet tutkunları Karşıyaka’da buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayvan Sevgisi. 1 Temmuz 2019 Pazartesi 08:57

Belediye başkanlarımız Hayvan dostu hemşerilerimiz Sokaklarda yaşayan hayvanlara bakmak hepimizin borcu lakin son yıllarda hayvan sevgisi adı altında biraz fazla gevşemeler oluyor bazı mahallelerde ki köpek sayısı bir önceki günlerden fazla olmaya başladı köpekler kenar mahalleler bir başka değişle arka sıralarda ki mahallelerde buralara ait olmayan köpeklerde ortaya çıkmaya başladı buralarda yaşayan biri olarak Konak Belediyesi Veteriner işlerine rica ediyorum aşılama ve kontrol için topladıkları köpekleri aldıkları mahallelere geri bırakırken aldıkları mahallelere bırakmaları ve buralara başka belediyelerin bıraktıkları hayvanları da tespit edip o belediye yetkililerine teslim edilmesini rica ederim. Hayvan sevgisi sokağa bir tas su Bir tas yem koymakla olmaz hayvanı seviyorsan evine yuvana alarak sokak hayvanlarını rehabilitasyon edebilirsiniz hem o hayvanların canı yanmaz hemde bu hayvanlardan korkanlardan bu hayvanları uzak tutarak doğayı çevreyi korumuş olabilirsiniz siz ne demek istediğimi anladınız anladınız!!!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Belediyesi'nden Çiftlik Hayvanları Barınağı'na yol desteği
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, içinde bin 300 hayvanı barındıran Çiftlik ...
Foça'da şiirli gece
Foça Beşkapılar Kalesindeki etkinlik, sanatseverlere şiir dolu bir gece yaşattı.
El ele Kale'yi temizlediler!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarih ve turizm ekseninde ...
 
Bayraklı'nın parkları yenileniyor
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ...
Çiğli'de muhtarlar zirvesi
Daha katılımcı bir yönetim anlayışıyla hizmet üreten Çiğli Belediye Başkanı ...
Bornova Belediyesi'nden eğitime tam destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
Foça Kent Konseyi'nin yeni yönetimi belli oldu
Cem Eden ile katıldığı başkanlık seçiminde 45 oy alan Özlem Duvan Temizel, ...
Başkan Selvitopu'ndan muhtarlara eşit hizmet vurgusu
Karabağlar Belediyesi, mahallerdeki sorunları tespit etmek ve yerinde ...
Foça'nın muhtarları çözüm için toplandı
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça’da görev yapan 16 muhtar, mahallelerinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva