HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Kasım 2015 Cuma - 18:41

Konak Meclisi’nde yüksek tansiyon: CHP’den Pekdaş’a soru yağmuru

Konak Belediyesi Kasım ayı ikinci oturumunda CHP’li meclis üyeleri Vedat Uğur ve Cem Aksan’dan Pekdaş’a gelen sorulara AK Partili Tevfik Erdoğan’ın çıkışı da eklenince oldukça gergin geçti.

Konak Meclisi’nde yüksek tansiyon: CHP’den Pekdaş’a soru yağmuru

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.
 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Vedat Uğur soru önergesi verdi. Diğer Meclis Üyesi Cem Aksan Başkan Pekdaş’a 2 ay önce verdiği soru önergesine cevap gelmediğini söyledi. Bunun üzerine tansiyon yükseldi. Başkan Pekdaş’ı sıkıştıran CHP’li üyelere AK Partili Tevfik Erdoğan’ın sözleri de eklenince tansiyonu iyice yükseltti.


 
SAYIŞTAY RAPORU’NDA SIKINTI YOK
Mecliste 2014 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nun sonucu okundu. Konuyla ilgili konuşan Başkan Pekdaş iki hatanın bulunduğunu söyledi. Pekdaş, “Kamulaştırma işlemlerinde bir hata vardır. Kamulaştırma işlemlerindeki eksikliklerin bizden değil tapu idaresi tarafında bildirilmediği tespit edilmiştir. Eksikliklerin sebebi belediye değil tapu idaresinin ilgili siteden ilgili bizimle ilgili bölümleri açmamasında kaynaklı eksikliklerdir. Hata bizden değildir. Hesaplarda böyle bir eksiklik vardır. Diğeri ise muhasebe tekniği açısında kıdem tazminatı hesabının kodunu yanlış kullanmış. Bundan sonra da dikkatli ve titizlikle dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.


 
BÜTÇE YEMEĞİNİ SORDU!
Daha sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur soru önergesi verdi. Uğur, “Bütçe yemeği yaptığınızda meclis üyelerinde 31 kişinin katılmayıp sadece 6 kişinin katıldığı Kordon Otel’in bazı bölümlerinin imar mevzuatına aykırı olduğunu ve Konak Belediyesi’nde birimlerinin burada işlem yaptığı ve tutanak tuttuğu bilgisini almış bulunmaktayım. Bu duyum doğru mudur? Ve bu otelde imara aykırı olduğunu bilerek mi bütçe yemeğinin burada düzenlediniz? Bilmiyorsanız sizi uyarmak görevinde bulunan üst düzey memurlarınız, başkan yardımcılarınız ne iş yapmaktadır? Belediyenin hukuksuz bulduğu bu otelde yemek düzenlemek ne derece hukukidir ne derece ahlakidir? Bu gibi konularda belediye başkanı olarak daha dikkatli olmanız gerekmiyor mu? Bu konuların yazılı olarak cevaplanmasını istiyorum” dedi.


 
BİRİLERİ Mİ ENGELLDİ?
Oturumda söz alan diğer CHP’li meclis Üyesi Cem Aksan 2 ay önce Eylül meclisinde dile getirdiği ruhsat sıkıntısı ile ilgili soru önergesi cevap alamadığını ve inşaata ruhsat verilmediğini söyledi. Aksan, “2 ay gecikmenin nedeni nedir? Bunu bürokratınıza mı soralım, yoksa birileri mi engelledi?” dedi. Aksan’a “Benim tembelliğim” yanıtını veren Başkan Pekdaş ise, “Gelin imzalayıp yanıtınızı alın” dedi.


 
‘ÇOMAK’ TARTIŞMASINI HATIRLATTI
Oturumda söz alan AK Parti’li meclis üyesi Tevfik Erdoğan da önceki ay meclis toplantısında krize yol açan Başkan Pekdaş’ın “Tekere çomak soktum” sözlerini hatırlattı. Erdoğan, “Çomak sokmadan kastınız kimdi? Buna cevap istemiştik, gelmedi” diyerek Pekdaş’tan cevap bekledi. Erdoğan’ın sözlerine üzerine gerginlik oluştu. Pekdaş ise, “Tutanakları açın bakın, bu konu konuşuldu” diyerek cevap verdi.
 
BENİ SAVUNMAK AK PARTİ’YE DÜŞMEDİ
AK Parti Grubu adına tekrar söz alan Erdoğan bu kez de CHP’li meclis üyesi Mehmet Şerif Demir’in “Sizin arkanızda kim var? Hangi petrolcü sizi destekliyor” sözlerini hatırlattı. Erdoğan’a tepki gösteren Demir, “Beni savunmak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne düşmemiştir. Ben kendimi savunmasını bilirim. Benim dediklerimi savcılık takip ediyor” diyerek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 
İzmir’de YÖK protestosuna müdahale: Çok sayıda gözaltı
 
CHP’de yeni takvimde ilk kriz: O ilçe sandık kurulmadan karıştı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP ilçe 8 Kasım 2015 Pazar 12:00

Bizler CHP Konak İlçe Örgütü olarak belediye başkanımız sema pektaşın yanındayız her zaman. Bu meclis üyelerine geçit yok artık

Yorumu oyla      11      6  
Dersimli 7 Kasım 2015 Cumartesi 14:56

Kimdir bu meclis üyeleri Başkan'dan ne alıp veremedikleri var önce bunu bi söylesinler

Yorumu oyla      13      7  
Deniz 7 Kasım 2015 Cumartesi 09:58

Konak Belediye Başkanı AKP li mi yoksa burada muhalefet CHP galiba

Yorumu oyla      12      7  
Ülkü Kayadibi/Ödemiş 7 Kasım 2015 Cumartesi 09:19

Cengiz Cansız denen kişi örgütü yok sayıyorsun diyorsun da Konak Belediye Başkanı CHP örgüt başkanı mı? Örgütün emir eri mi, iş takipçisi mi? Kardeşim örgüt dediğin şey, partinin başarısı için çalışır. Çalışır örgüt kazanır parti iktidar olur. Örgüt için çalışan belediye başkanı mı olur. Napsın belediye başkanı örgütte olanlara iş mi versin, örgütün her dediğini mi yapsın. Bırakın arkadaşım biraz doğru düşünün. Belediye Başkanı halkın belediye başkanıdır. Seçildikten sonra rozetini çıkarır halk için çalışır. Sizin gibi CHP geri kafalıları yüzünden bu parti bu hale geldi. Eğer sen CHP üyesiysen Cengiz kişisi hemen istifa et. ya da chp seni atsın partiden senin gibi örgüt çalışanı yarar değil zarar getirir.

Yorumu oyla      13      6  
6 Kasım 2015 Cuma 23:09

sizin örgütünüzde batsın, partinizde ( hepsi ). herkes koltuk peşinde millet hizmet bekliyor. Konak'a bağlı bir çok mahalle çürümüş durumda kimin umurunda. İnsan yabancı misafirlerini gezdirirken utanıyor. Konak'ın merkezi bile çürük çarık binalarla dolu, denizden içeri girdin mi ise bildiğin Bangladeş. Bırakın kavgayı da biraz çalışın. Kentsel dönüşüm ne zaman yapılacak? İzmir 1.derece deprem bölgesi farkında mısınız?

Yorumu oyla      11      7  
cengız cansız 6 Kasım 2015 Cuma 22:11

sayın pektas örgütüü yok sayıyorsun bunu gozluyoruz örgut bunun hesabı sana bır gun sorar

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’ya müjde: Santral dosyası çekildi
Bergama sınırları içinde, Dikili’nin ise Çandarlı Mahallesi’ne yakın bir ...
'Dünya mirası' Bergama İtalya'da tanıtıldı
İtalya'nın Salerno kentinde gerçekleşen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen ...
Urla'da 'birlik' aşuresi
Urla Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Urla Mini Meydanda aşure ikramı ...
 
İzmir ‘AB’yi ağırladı: Aktif role hazırız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Avrupa Birliği Bölgeler ...
Bergama Kaymakamı Canatan'ın kalbi tekledi!
Bergama Kaymakamı 46 yaşındaki Osman Nuri Canatan, evinde kalp krizi geçirdi. ...
Buca’da eski başkanla 6 bürokrata soruşturma!
İçişleri Bakanlığı Buca’da eğlence merkezi haline gelen 138 numaralı sokakta ...
 
Karşıyakalı gençlere Avrupa fırsatı
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Gençliğin Belediyesi Kulübü, gençlerin ...
Menderes'te geri dönüşüm zamanı
Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ambalaj Atıkları Geri ...
Etkileşimli ekranlar Selçuk'a renk kattı
Selçuk Belediyesi etkileşimli ekranları (Kiosk) aktif hale getirdi. İlçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva