HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2017 Salı - 19:18

Konak Meclisi'nde Başkan'dan eleştirilere 'hayır'lı cevap!

Pekdaş, AK Parti Grubundan gelen hizmet eleştirisine, “Hayırlı işler yapalım” cevabını verirken, sokak hayvanları hakkındaki şikayet için ise, “Biz mevzuata uygun hareket ediyoruz. Ama gelin teklif hazırlayalım. Önerge üzerinde çalışalım. Sorunun çözümü için TBMM’ye bir tavsiye gönderelim” dedi.

Konak Meclisi nde Başkan dan eleştirilere  hayır lı cevap!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda belediye başkanı ve meclisin göreve geldiği sürede yaptığı hizmetler üzerinden küçük bir atışma yaşanırken, Başkan Pekdaş, partisinin referandum sürecinde yürüteceği ‘Hayır’ kampanyası çerçevesinde AK Parti Grubu’na göndermede bulundu.

Ayrıca sokak hayvanlarının akşam saatlerinde ilçede sıkıntı yarattığına yönelik şikayetler meclis gündemine taşındı. Başkan Pekdaş da sorunun çözümü için mevzuata bağlı kaldıklarını belirterek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) tavsiye önergesi hazırlanmasını teklif etti.



ÜÇ YILI OTURARAK GEÇİRDİK!
AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Sait Başdaş söz alarak, “Mart’ta üç yılımızı dolduruyoruz. Ne yazık ki boş boş oturarak geçirdik. Bu kalan iki yılımızı meclis üyelerimizle bürokratlarımızla iyi değerlendirip Konak için hayırlı işler yapalım” dedi.  

'HAYIR' GÖNDERMESİ 
Başkan Pekdaş da, “Evet, hayırlı işler yapalım” cevabını verdi.  

Tekrar konuşan Başdaş, “Son dönemde Konak 30 bin kişi kaybetmiştir. Bunun nedenlerini araştıralım” dedi. Bunun üzerine Pekdaş, “Nedeni nedir? Onu söyleyin” diye konuştu.  

Başdaş ise, “İmar düzenlemesi yapmadığınız, yatırımcının önünü açmadığınız için bunlar oluyor. 20 mahallemizde doğal gazımız yok. İnsanlar düzenleme olmadığı için başka ilçelere gidiyorlar” dedi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ da atışmaya dahil oldu ve “Burada AK Parti grubuna bir şey hatırlatmak istiyorum. ‘Burada 3 yıldır oturuyoruz’ dedi ama kendi adına konuşsun. CHP oturmadı, ne gerekiyorsa onu yaptı. Tüm dünyada mega kentler dönüşümlerini az alır” diye konuştu.  



KORUMA İMAR PLANLARI OLAN TEK İLÇEYİZ!
Başkan Pekdaş bir kez daha söz alarak, “Bir dahaki meclis oturumuna 1856-1876 tarihli İzmir haritalarını getireceğim. İzmir’in ne kadar olduğunu göstereceğiz. İzmir Belediyesi 1868’de kuruldu. Bu kentin 150 yıllık belediyesi var.  Zaten İzmir kenti olarak belirlenen yer Liman, Tepecik Höyüğü’nün üstünden gelen yer ve Değirmen Dağ’ını çevreleyen bölgedir. Bunlar İzmir Belediyesi’nin kuruluşunun 10’uncu yılında çizilmiş planlar. Ayrıca koruma imar planları olan tek ilçeyiz. Bu bir zenginlik… Bundan dert yanmak yerine bunu bir zenginlik saymak lazım. Agora için boşaltılan evlerin sayısını biliyoruz. O kentler bitti. Biz tarihi zenginliğimizin ortaya çıkarmak için de çaba gösteriyoruz. Şehirlerin büyümesini salt büyümek olarak değerlendirmek geçmişte kaldı. Ekonomi ve demokrasi olarak büyümek önemlidir. Elbette birikmiş işlerimiz var” açıklamasını yaptı.

PANTOLONUMU KAPTIRDIM!
Öte yandan AK Partili Meclis Üyesi Ünal Özsır, sokak hayvanlarının akşam saatlerinde Konak’ta sıkıntı yarattığını söyledi. Özsır, “Birçok vatandaş ve esnaftan bu konuyla ilgili şikayet alıyorum. İnsanlar zabıtaya söylediklerini ve kimsenin ilgilenmediğini bana söylediler. Geçtiğimiz günlerde ben de pantolonumu kaptırdım” dedi.

GELİN TBMM’YE TAVSİYE GÖNDERELİM!
Başkan Pekdaş, “Bu konu geçtiğimiz oturumlarda da gündeme geldi. Bizim mevzuat gereği elimiz, kolumuz bağlı. Biz hayvanı alıyoruz, barınağa geçici olarak götürüyoruz, agresifliği gidiyor, aldığımız yere götürüp bırakmak zorundayız. Evet hayvan severler çok haklı. Ama yasa bu… Geçtiğimiz oturumda buradan ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konuyla ilgili yazı yazalım’ demiştim. Yine söylüyorum, gelin teklif hazırlayalım. Önerge üzerinde çalışalım. TBMM’ye bir tavsiye gönderelim. Burada ciddi çözümler oluşturmak zorundayız. Komisyonlara havale edip çalışalım. Madem siz de bu durumdan şikayetçisiniz bu sorunun çözümünde yasa çıkması için teklif gönderelim” ifadelerini kullandı. 

 
THY'den çok önemli 'devir' açıklaması
 
Almanya'da dehşet: 1 evde 3 ceset!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki kahramanın ismi Ödemiş sokaklarında yaşayacak
İzmir Ödemiş Belediye Meclisi, İzamir Adliyesi saldırısında şehit düşen ...
Seferihisar’da '8 yıllık düğüm' çözüldü: ÇED başladı!
Seferihisar’ın Cumhuriyet mahallesine yapılması istenen ve yöre sakinleriyle ...
Ve IF Wedding kapılarını açtı: Modanın kalbi İzmir’de atıyor!
Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11. kez düzenlenen IF ...
 
İzmir Çanakkale’yi yalnız bırakmadı: AKS 110 iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, Çanakkale'deki depremin ...
Buca Belediyesi 50 bin Nutuk dağıtacak
Buca Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tutan ölümsüz ...
Karşıyaka'da 'sessiz katile' karşı eğitim seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, kış aylarında soba ve bacalardan kaynaklanan karbonmonoksit ...
 
Pekdaş’tan öğrencilere ilk gün sürprizi
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci ...
Bornova’da yerelde tarımsal kalkınmaya bilimsel destek
Bornova Belediyesi, tarımsal kalkınmaya destek olmak amacıyla Tıbbi Aromatik ...
4 günde sağlıklı suya kavuştular
İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan Tire’nin Yeniçiftlik ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva