HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
15 Ağustos 2017 Salı - 10:36

Konak'ın Yazar Evi 9'uncu konuğunu ağırladı

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete açtığı İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık Dursun K. Yazar Evi konuk ağırlamayı sürdürüyor. Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden, İzmirli yazar Tarık Dursun K.’nın yaşatıldığı Yazar Evi'nin bu ayki konuğu yazar Ali Şimşek oldu.

Konak ın Yazar Evi 9 uncu konuğunu ağırladı

Sosyolog olan ve aynı zamanda sanat eleştirmenliği üzerine de üniversitelerde dersler veren Şimşek, üç hafta süresince kalacağı İzmir'de Konak Belediyesi'nin misafiri olarak Yazar Evi'nde ağırlanıyor. Çeşitli gazetelerde ve yayınevlerinde editörlük yaparak pek çok kitabı okurla buluşturan Şimşek, film analizi dersleri de veriyor. İFSAK Film Analiz Okulu'nu kuran Şimşek bu konuda seminerler de veriyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana EK isimli eleştirel kültür içerikli dergiyi de yayına hazırlayan Şimşek, Yazar Evi'nde kaldığı sürede derginin Eylül sayısını yayına hazırlayacak. 

YENİ DERGİ YAZAR EVİNDE HAZIRLANIYOR
Derginin yeni sayısının hazırlıklarını İzmir'de kaldığı süre içinde tamamlayacağını belirten Ali Şimşek, Tarık Dursun K. gibi değerli bir edebiyat ustasının adının verildiği tarihi bir evde kalmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Şimşek, "Türkiye'de böyle yazar evleri çok az. Yurt dışında çok örneği var. Türkiye'de daha çok görsel sanatlar üzerine böyle residanslar var. Bir yazarın böyle bir evde kalması ve çalışmalarını sürdürebilmesi çok güzel. Tarık Dursun K. çok sevdiğim bir yazar. Onun hikayeleriyle büyüdüm. Onun daktilosu, onun adına imzalanan kitapları okumak; Yaşar Kemal'in ona, onun Yaşar Kemal'e imzaladığı kitaplara dokunmak, şapkasının olduğu bir atmosferde çalışmak mutluluk verici. Kendi adıma Konak Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. Şimşek, Seyrek Dialektik adını vereceği ve sanat üzerine yapacağı analizleri bu kitapta toplayacağını söyledi.  

ALİ ŞİMŞEK KİMDİR?
Ali Şimşek 1970'de Gaziantep doğdu. Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu.

Orta sınıflar ve popüler kültürel stratejiler üzerine Boğaziçi, ODTÜ, Marmara, Bahçeşehir, İTÜ, Yıldız, Kültür ve Yeditepe Üniversiteleri’nde konferanslara katıldı. 2004-2012 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans programında ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde medya, küreselleşme, popüler kültür ve sinema üzerine dersler verdi. 2010 yılından itibaren Nişantaşı ve Kültür Üniversitelerinde sanat kuramları, sanat tarihi, mitoloji ve ikonografi, tasarım kültürü, görsel kültür, film analizi konularında dersler veriyor ve sanat eleştirmenliği yapıyor. 2008-2010 yılları arasında Karşı Sanat Çalışmaları koordinatörü olarak, Nedir Bu Kiç?, Soylulaş-Ma! Ve Görsel İdeoloji sempozyumlarını düzenledi. 2013-15 yılları arasında ise TÜYAP ARTİST fuarı küratörü olarak çalıştı ve sergiler organize etti. ARTIST 25. yıl kitabını hazırladı. sanatatak.comsanatonline.net, Genç Sanat ve IAN'da sanat eleştirileri yayınlıyor. EK Yayın Yönetmeni de olan Şimşek AICA-Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği'nin de üyesi.

 
Bornova Belediyesi’nden hayat kurtaracak çalışma
 
Karşıyaka Belediyesi sporcusundan büyük başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teos Marina'da Yunan ezgileri
İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Teos Marina, Yunanlı sanatçılar Vassiliki ...
Folkart'ın Akademisi Müzikal ile sahnede
İzmir'de Folkart Academy'nin tiyatro eğitimi alan ilk öğrencileri, eğitimlerinin ...
Çeşme'de Sibel Can coşkusu
Sibel Can, yaz konserleri kapsamında İzmir'in Çeşme İlçesinde sevenlerinin karşısına çıktı.
 
Deniz Öyküleri Ödülü sahiplerine verilecek
Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Yarışması için ödül töreni yapılacak…
'Bergama’nın kökeninde müzik var'
Dünya müziğinin önde gelen isimlerini Bergama’da buluşturan Caz müziğinin ...
Aylin Akdoğan yazdı... İzmir-İN
Aylin Akdoğan yazdı... İzmir-İN
 
Yılmaz Vural İzmir'de kitabını imzalayacak
Renkli kişiliğiyle tanınan Göztepe'nin eski teknik direktörü Yılmaz Vural, ...
Foça Deniz Öyküleri ödülleri sonuçlandı
Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’nün birinciliğini ...
Büyükşehir’den dev kanyon için fotoğraf yarışması
Aydın Büyükşehir Belediyesi  “Arapapıştı Kanyonu” temalı 1. Fotoğraf Yarışması düzenleyecek.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva