HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2017 Salı - 10:25

Bornova Belediyesi’nden hayat kurtaracak çalışma

Ülkemizin gördüğü en büyük depremlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümü yaklaşırken acılar tazeliğini koruyor. Bornova Belediyesi de olası afetlere karşı hazırlıklarını birkaç koldan sürdürüyor.

Bornova Belediyesi’nden hayat kurtaracak çalışma

Bornova Belediyesi, kendi bünyesinde 1032 kişilik Afet Gönüllüleri Topluluğu oluşturdu. Ayrıca İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliği yapılarak mahallelerde eğitimler sürdürülüyor. Öte yandan 11 olan ilçedeki afet toplanma alanlarının sayısını da 60’a çıkaran çalışma AFAD bildirildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak,“Bilimsel veriler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tedbirler  olası afetlere karşı yaşamsal önem taşıyor“ dedi.   

Ege Bölgesi’nde son günlerde art arda meydana gelen sarsıntılar afetlere karşı tedbir konusunu sürekli gündemde tutuyor. Ülkemizin yaşadığı en büyük depremlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümü yaklaşırken acılar tazeliğini koruyor.

Bornova Belediyesi olası afetlere karşı hazırlıklarını birkaç koldan sürdürüyor.

Afet bilinci oluşturmak için belediye çalışanlarına ilk yardım eğitimi veriliyor. Öte yandan ilçedeki Afet Toplanma Alanları sayısını 11’den 60 çıkaracak çalışma AFAD’a bildirildi. Belirlenen alanlar, deprem sırasında ve sonrasında yapılacakların yazılı olduğu tabelaların asılacağı, etrafı açık ve her türlü ihtiyacın hemen karşılanabileceği park, spor alanı, otopark, pazaryeri gibi kamusal yerlerden oluşuyor.

BELEDİYE BÜNYESİNDE 1032 KİŞİLİK AFET GÖNÜLLÜSÜ
Bornova Belediyesi,  İzmir Afet Müdahale Planı ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içinde yer alarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde Afet Gönüllüleri Topluluğu kuruldu. İnşaat Mühendisleri Odası ile yapılan işbirliğiyle  mahallelerden ve belediye çalışanlarından gönüllüler eğitiliyor. Belediye çalışanlarından oluşan 1032 kişilik Afet Gönüllüleri Topluluğu hazırlıklarını tamamladı.

Deprem veya benzeri afet durumlarında ilk müdahaleyi yapabilmesi amacıyla oluşturulan topluluk, uzman ekipler gelene kadar geçen süre içinde vatandaşların can ve mal kayıplarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapacak.

Bornova Belediyesi Afet Gönülleri Topluluğu’na katılanlar; temel afet bilinci, koordinasyon, afet psikolojisi ve acil durum gibi eğitimleri alıyor. Ayrıca temel ilk yardım eğitiminde acil müdahale yöntemlerini ve ambulans gelene kadar kişiyi hayatta tutmanın yollarını öğreniyor.

Bornova Belediyesi vatandaşların  Temel Afet Bilinci konusunda bilinçlendirerek olası bir afet durumunda çıkacak kaosun da önüne geçmeyi hedefliyor. Düzenlenen seminer ve panellerin yanında ilçe sınırları içinde bulunan okullarda da gençlere ve çocuklara afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında doğru hareket yöntemleri ve sonrasında neler yapılması gerektiği uzmanlar tarafından anlatılıyor.

Ülkemizin Birinci Derece Deprem Kuşağı’nda olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı OIgun Atila, “Olası afete hazırlıklı olmak için yürütülen projeleri hayati öneme sahip. Deprem bir doğa gerçeği. Biz bu gerçeği bilerek ümitsizliğe kapılmadan bilimsel veriler ışığında çözümler bulma yolunda çalışıyoruz. Bunun için her mahallede Afet Gönüllüleri Topluluğu kurma çalışmalarına başladık. Belediye içinde de 1032 kişilik bir ekip oluşturduk. Ayrıca şu an 11 olan toplanma alanı sayısını 60’a çıkarıyoruz. Tedbir ve hazırlık çalışmalarımızı birkaç koldan sürdürüyoruz” dedi. 

 
İzmir’de geliştirilen yapay zekanın öyküsü: Annesini kaybedince...
 
Konak'ın Yazar Evi 9'uncu konuğunu ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar 17 Ağustos’u unutmadı
Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan ...
Sakin Şehir'de tarih yeniden canlandı: Deniz Bayramı coşkusu
Onlarca yıl önce Seferihisarlıların üzüm ve tütün sezonunun sona ermesini ...
İzmir'de açık havada sinema keyfi başlıyor: İşte program
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz ve güz dönemi sinema gösterimlerine Havagazı ...
 
Büyükşehir Meclisi'nde gündem Aliağa'daki satış ve Urla'daki arazi: Kritik kararlar çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki 597 bin metrekarelik, denize ...
Başkan Çerçioğlu: Turist Ömer gibi gelip gitmişler
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,  il genelinde sürdürdüğü ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Aliağa Belediye Başkanı'na kritik soru: Bu acele niye?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Çaltıdere'deki ...
 
Pamucak’ta 'Engelsiz Kamp' başlıyor
Selçuk Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik düzenlediği sosyal ...
Başkan Uğurlu'dan 16'ıncı yıl mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti’nin kuruluşunun 16. yıldönümü ...
İzmir Fuarı'nda geri sayım: Şölen başlıyor!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hazırlıkları devam ederken program ve etkinlikler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva