HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2015 Pazartesi - 11:56

Konak'ın parkları artık kitap da kokacak

Kentin ortak yaşam alanları olan parklara yönelik bakım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdüren Konak Belediyesi, hayata geçirdiği Park Kitaplığı ile de parkları kütüphaneye dönüştürüyor.

Konak ın parkları artık kitap da kokacak

İZMİR - İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta parklar artık sadece nefes alma alanları olmaktan çıkıyor. Konak Belediyesi’nce başlatılan ‘Park Kitaplığı’ projesiyle vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmak ve kitaba ulaşılabilirliği kolaylaştırmak adına parklara mini kütüphaneler kuruluyor. Park Kitaplığı sayesinde günün farklı saatlerinde dinlenmek veya çocuğuyla birlikte vakit geçirmek için parka gelenler kitap okuyabilecek. İlki Atillaspor Parkı’nda tam da Kütüphane Haftası’nda hizmete giren Park Kitaplığı bölgede yaşayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye ekiplerince montajı yapılan kitaplığa ilk bağış semt sakinlerinden geldi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde üretilen kitaplık yapılan bağışlarla kısa sürede doldu. Romandan dergiye kadar her yaştan okuyucuya hitap eden yayınların içinde yer aldığı kitaplığa Konak Belediyesi’nin aylık gazetesi, kültür sanat içeriğiyle büyük beğeni toplayan KNK dergisi ve aylık etkinlik programlarının yer aldığı broşürler de konuldu.



ÖNCELİK EĞİTİM
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta park ve yeşil alan sayısının yetersiz olduğunu, bu nedenle mevcut alanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Parkların kentin ortak yaşam alanları olduğunu belirten Pekdaş, parkları sadece yeşil alan olarak değil, forum ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapan alanlar olarak da konumlandırdıklarını dile getirdi. İlçenin temel sorunlarını çözüme kavuştururken kültür, sanat ve eğitime de her zaman öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, ilki Atillaspor Parkı’nda başlayan Park Kitaplığı uygulaması ile bu işlevselliği bir adım daha geliştirdiklerini söyledi.

KİTAP OKUMAYI İHMAL ETMESİNLER DİYE…
Önümüzdeki günlerde Güzelyalı ve Zeytinlik Parkı ile Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda da Park Kitaplığı kurmak istediklerini belirten Pekdaş, “Konak’ın her bir bölgesi için farklı çalışmalarımız var. Özellikle kadın ve çocuklarımız için projeler hazırlıyoruz. Konak’ta büyüklü küçüklü 180 civarında park ve yeşil alanımız bulunuyor. Bu bile yeterli değil. Yeni park yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle mevcut parklarımızı birden çok işlevle halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu parklarımızda çocuklarımız, gençlerimiz bol bol oyun oynasın, eğlensin; kadınlarımız dinlensin, spor yapsın ancak kitap okumayı da ihmal etmesin istiyoruz. Bu amaçla hem okuma alışkanlığını arttırmak hem de kitaba ulaşımı kolay hale getirmek için Park Kitaplığı projesini hayata geçirdik. Burada vatandaşlar istediği kitabı kendisi alacak, yine kendisi yerine koyacak” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uyar İstanbul'da kadın başkanlara seslendi
“Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi” Avcılar Belediyesi’nin ...
Başkan Selvitopu: Zabıtanın her zaman yanındayız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Tüm-Bel-Sen 2 No’lu Şube ...
Personelinden Başkan Soyer’e 1.yıl sürprizi
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin birinci yıldönümünde, Seferihisar Belediyesi ...
 
Çiğlili nerede Başkan Arslan orada
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’nin birçok noktasını tek tek ...
Alaçatı Ot Festivali’nin tadı damaklarda kaldı
Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Alaçatı Ot Festivali, sağanak ...
Başkan Arslan Çiğli halkıyla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’nin birçok noktasını tek tek ...
 
Yenilenebilir enerji için İzmir'de büyük zirve
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yer aldığı CİTYFIELD (Geleceğin Yinelenebilir ...
İzmir Endonezya'nın yakın takibinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Endonezya’nın Ankara ...
Karabağlarlı kadınlara enerji tasarrufu semineri
Karabağlarlı kadınlara enerjinin kullanımı ile ilgili “enerji tasarrufu” ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva