HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 10:40

Konak felsefenin duayenini ağırladı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın davetini kırmayarak İzmir’e gelen çağımızın en önemli felsefecilerinden Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Türkiye’deki tüm belediye çalışanlarına insan hakları ve etik konularında hizmet içi eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Konak felsefenin duayenini ağırladı

Türkiye’nin önde gelen filozoflarından Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kuran ve aynı zamanda Dünya Felsefecileri Federasyonu Başkanlığına seçilmiş ilk Türk ve ilk kadın olan Kuçuradi, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın davetini kırmayarak geldiği Konak’ta önce insan hakları, etik ve insan felsefesi konularında mini bir seminer verdi, ardından İzmir’in kalbi konumundaki ilçeyi karış karış gezdi.

PERSONEL EĞİTİLMELİ
Basmane Semt Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye bürokratları ve Konak Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Belediye hizmetlerinin duyulan ihtiyaçlara değil, mevcut ihtiyaçlar dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, kamu hizmeti sunan yerel yönetimlerin halka hizmet etme noktasında çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Son yıllarda şiddetin ve uyuşturucu kullanımının arttığına da dikkat çeken Kuçuradi, belediyelere de bu suçların önlenmesinde görev düştüğünü söyledi. Hayata geçirilecek sosyal projelerin yanı sıra verilecek eğitimlerin de önemine değinen Kuçuradi, “Belediyeler ilgili müdürlükleri ile bu suç unsurlarını mercek altına almalıdır. Tabi bu mücadelelere başlamadan öncelikle bu konularda çalışanlar gerekli eğitimlerden geçirilerek, uzman hale getirilmelidir. Personel, etik ve insan hakları konusunda eğitim almış, donanımlı olmalı ki; bilinçli bir müdahalede bulunabilsinler” dedi.
 
KONAK’I KARIŞ KARIŞ GEZDİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş insan hakları, etik ve insan felsefesi konularında dünyanın sayılı isimleri arasında yer alan Kuçuradi’yi bilgilerinden faydalanmak üzere İzmir’e davet ettiklerini belirtti. Kuçuradi’nin bir konuşmasında dile getirdiği, “İnsan haklarının bu ülkede yerleşmesi için kamunun insan haklarını uygulaması lazım, insan hakları kamu görevlilerinin işidir” sözünden çok etkilendiğini anlatan Başkan Pekdaş, yerel yönetimlerde görev alan kişilerin insan hakları kavramını iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Pekdaş, “Yerel yönetimlerin tüm birimlerinin insan hakları, etik ve insan felsefesi konularında eğitim alması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle Prof. Dr. İoanna Kuçuradi hocamızı ilçemize davet ettik. Kendisi bizi kırmayarak bugün bizimle oldu. Onun görüşleri doğrultusunda biz de personelimize eğitimler vereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Konak Kent Konseyi üyelerinin sorularını yanıtlayan Kuçuradi, daha sonra semt turu yaptı. Geziye Gültepe’den başlayan Kuçuradi, sırasıyla Agora kazı alanı, Kadifekale, Konak Pier, Kemeraltı ve Kordon’u gezdi.
 
İOANNA KUÇURADİ KİMDİR?
4 Ekim 1936'da, İstanbul'da dünyaya geldi. 1954'te Zapyon Kız Lisesini, 1959'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. 1965'te doktora derecesini aldı. 1965-1968 arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptı. 1970'te doçent, 1978'de de profesör oldu. Boston'da yapılan bir toplantı sonucu Dünya Felsefe Federasyonları Başkanlığı'na seçildi. Bu göreve seçilen ilk Türk ve ilk kadındır. 2001 yılında Dünya Felsefe Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasını sağladı. 1969'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kurdu ve 2003 yılında emekli oluncaya dek bölümün başkanlığını yaptı. 1997'den beri aynı üniversitenin İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müdürü ve bu merkezin bünyesinde kurulan UNESCO kürsüsünün sahibidir. Ayrıca Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 3 bin kişilik sahur sofrası
Ramazan ayı boyunca her mahallede birbirinden farklı ve renkli gösterilerle ...
Çiğli’de doğalgaz zirvesi
Mahallelerine doğalgaz talep eden başta Küçükçiğli olmak üzere Balatçık ...
Bornova’da teleskop günler: Minderi al-gel!
Bornova’da teleskoplarla gökyüzü gösterimi her perşembe Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda…
 
Kocaoğlu ‘İzmir Elçisi’ Gaochao’yu ağırladı
Dünyanın en hızlı büyüyen ve en kalabalık ülkesi Çin, Türkiye’deki ikinci ...
Büyükşehir’de kritik ihalede eş teklif sürprizi!
Büyükşehir Belediyesi’nde toplam bin 170 personeli ilgilendiren park ve ...
Kemalpaşa’nın filleri göreve başladı
Kemalpaşa'daki çöp toplama sorununa alternatif çözüm getirmek amacıyla ...
 
Urla Meydan AVM’de satranç heyecanı
Urla Meydan Alışveriş Merkezi, Urla Belediyesi’nin katkılarıyla geçtiğimiz ...
Karşıyakalı Erdoğan'dan tekvandoda büyük başarı
Karşıyaka Belediyesi tarafından desteklenen milli sporcu Turan Erdoğan, ...
Urla Limantepe'de kazı çalışmaları başladı
Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen ve Urla Belediyesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva