HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2024 Cumartesi - 13:48

Komisyon seçimleri, faaliyet raporu ve tartışmalar… Buca’da ilk meclis tamam!

Yerel seçim sonuçları sonrası Buca Belediye Meclisi, Belediye Başkanı seçilen Görkem Duman’ın başkanlığında ilk oturumunu gerçekleştirdi. İhtisas komisyonu üyelerinin belirlendiği oturumda Cumhuriyet Halk Partili isimler ve AK Partili isimler sık sık karşı karşıya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Duman,"Tabii ki geçtiğimiz dönemi iyi bilen siyasetçiyim. Eksikleri hataları gördüğüm için bu yola talip oldum. Yoksa partimin belediye başkanının koluna girerek desteklerdim. Dersime iyi çalıştığım ilçeyi bildiğim için bu yola çıktım" dedi.

Komisyon seçimleri, faaliyet raporu ve tartışmalar… Buca’da ilk meclis tamam!

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ-  Buca Belediyesi Meclisi, 31 Mart  yerel seçimleri sonrası ilk oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Görkem Duman başkanlığında gerçekleştirilen oturuma meclis üyeleri tam kadro katılım gösterdi.

Meclis gündeminde ise başkanvekilliği, komisyon üyeleri, divan üyeleri ve denetim komisyonu üyelerinin belirlenmesi oldu. Meclise CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şengöz de katıldı.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU
CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Benzer ve CHP Grup Sözcüsü Uğur Aydın, AK Parti’nin Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Polatoğlu oldu.

BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU
Mecliste 1’nci Başkan Vekili Hüseyin Benzer seçilirken, 2’inci Başkan Vekili Ulaş Koç oldu. İki isim 29 oy alırken 45 meclis üyesinin bulunduğu oturumda AK Parti grubu boş oy kullandı.

Divan Katibi;
Sedef Cem, Tolga Avcı, Zülfiye Kula

Encümen Üyesi;
Eşref Dinçtürk, Hakan Dedebal, Mesut Karaboğa

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:
Mustafa Genç, Murat Sinat, Sadık Bahattin Kızıldağ, Fatih Polatoğlu, Murat Polat,

Plan ve Bütçe Komisyonu:
Turan Düzen, Çetin Dur, Tolga Avcı, Ercan Geçcel, Bahadır Altınkeser

Hukuk Komisyonu:
Uğur Aydın, Burcu Er Durmaz Ulaş Koç, Burçin Kevser Sevil, Hakan Kalfaoğlu

Çevre ve Sağlık Komisyonu:
Ulaş Koç, Yılmaz Yıldız, Mustafa Yıldız, Veli Balyemez, Mustafa Kartal

Esnaf Komisyonu:
Eşref Dinçtürk, Volkan Karabıyık, Semih Güğük, Zülfiye Kula, Kemal Altın

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu:
Emre Yaman, Doğan Sarıkaya, Mesut Karaboğa, Okan Güngör, Halil Gündoğdu

Sosyal Hizmetler, Yaşlılar ve Engelliler Komisyonu:
Taner Yıldız, Mustafa Yıldız, Hacer Meşekoparan, Murat Nazlı, Mustafa Kartal

Kültür, Sanat, Spor Komisyonu:
Semih Güğük, Hacer Meşekoparan, Çetin Ur, Hüseyin Oygur, Mustafa Eser

Tarım Komisyonu:
Yılmaz Yıldız, Veysi Daştan, Fevzi Aksünger, Murat Nazlı, Necmi Dinç

Doğal Afetler ve İklim Değişiklikleri Komisyonu:
Doğan Sarıkaya, Murat Sinat, İsmail Yüzer, İsa Nezir, Necmi Dinç

Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu:
Fevzi Aksünger, Hüseyin Benzer, Taner Yıldız, İsa Nezir, Şükrü Parmaksızoğlu

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu:
Hacer Taş Gültepe, Sedef Cem, Burcu Er Durmaz, Burçin Kevser Sevil, Züfliye Kula

Kent Tarihi ve Turizmi Komisyonu:
Eşref Çakır, Eşref Dinçtürk, Sadık Bahattin Kızıldağ, Ercan Geçgel, Veli Balyemez

Çocuk ve Gençlik Komisyonu:
Tolga Avcı, Emre Yaman, Volkan Karabıyık, Okan Güngör, Hüseyin Oygur

Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu:
Mustafa Yıldız, Veysi Daştan, Turan Düzen, Hakan Kalfaoğlu, Halil Gündoğdu  

SEVİL: CANLI YAYINLANMALI 
Meclis toplantıların sesli ve görüntülü kayıt altına alınması önerisi ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili  Burçin Kevser Sevil, "Buca İzmir'in en büyük ilçesi. Buca Belediye meclisi kaydedilse de canlı yayınlanmıyor. Şeffaf, demokratik belediyecilik değerlendirmesine baktığımızda ilçemiz eksik aklıyor. Diğer belediye başkanımıza 5 yıl boyunca ifade ettik. Biz meclislerimiz canlı olarak yayınlanmasını ve vatandaşlarımızın izleyebilmesini istiyoruz" dedi.

AYDIN: MECLİSLERİMİZ HALKA AÇIKTIR 
Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Uğur Aydın, "Meclis toplantıları halka açıktır, bundan sonraki meclislerde de halk gelecektir. Bu denileni başkanlık değerlendirme yapılsın bir sonraki meclis bunun kararını veririz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası ilgili önerge CHP’nin kabul, AK Parti’nin ret oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

DUMAN: GÜNDEME GETİRECEĞİZ
Oylama sonrası söz alan Duman, “Canlı yayın olayını bir sonraki toplantıda  gündeme getireceğiz.Benim düşüncem de canlı yayınlanması konusunda.Benim partimin düşüncesi şeffaf belediyecilik anlayışı kapsamında canlı verilmesinden yanadır. Bir sonraki oturumda gündeme getireceğiz” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği:
Sedef Cem, Turan Düzen

Tarihi Kentler Birliği;
Mustafa Genç

Enerji Kentler Birliği;
Eşref Dinçtürk

Ege Belediyeler Birliği;
Hacer Taş Gültepe

SEVİL: BİR YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ GEREKECEK
Faaliyet Raporu görüşmelerinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, “Faaliyet raporu belediye başkanın yönetim iradesinin bürokratlarla birlikte 1 yıllık süreçte ortaya koyduğu iş işlemlerin hepsini kapsamaktadır. Yani Görkem Duman Başkanımızın değil Erhan Kılıç Başkanın faaliyet raporunu belirtmek isteriz. Biz yeni bir yerel seçim atlattıysak, yeni kadrolar ile yola devam edeceksek kendimize bir yol haritası belirlememiz gerekecek. Bunu belirlerken geçmişi referans almalıyız. Mali ve yatırımsal olarak ortaya koymak için belediyemizin neler yaptığını iyi analiz etmiş olmamız gerekir. Geçmişte görüştüğümüz faaliyet raporları bir önceki yılın aynısıydı. Buca İzmir en fazla nüfusa sahip olduğu ilçesi. Buca'yı planlarken herhangi bir yerel yöneticiden daha fazla efor sarfetmeniz gerekiyor. Yeni belediye başkanımızın da seçim sürecinde ortaya koyduğu en önemli söylem mimar olduğu ve ilçenin geleceğini planlayacak oluşudur. Buca Belediyesine yakışacak tek bir faaliyet söz konusu değil mevcut faaliyet raporunda. 1 tane yatırım projesi olmadığı gibi başlanan işlerin hiçbirinin tamamlanmadığını görüyoruz. Uzun zamandır CHP tarafından yönetiliyor Buca. Kamuda devamlılık esastır. Buca'ya ne kazandırdınız? Bu faaliyet raporu sadece sayfalardan ibaret.  Koskoca Buca Belediyesi 5 yılda toplasanız 350 metrelik yol açtı ve asfaltladı. Bu ilçenin 47 mahallesi var. Kaç tane oyun parkı spor sahası yapıldı? Gençlerin Hasanağa Bahçesi'nden başka alternatifleri yok. 5 yıl içinde Buca Belediyesi'nden yaklaşık 5 milyar TL bütçe kullanıldı. Buna değecek yatırım görüyor musunuz? Bu olmadığı gibi yatırımsal olmasa da 5 yıl içinde yerel yönetimler anlamında hangimizin hayatında değişiklikler oldu. Biz geçmişte bunları yaşadık. Çöp ihalesi yapıldı 52 milyon TL. O dönem belediye bütçesi 390 milyon TL'lerde... Sonra yaptığımız muhalefetin neticesinde Büyükşehir Belediyesi'nden alınan araçlarla çöp toplama işi yapıldı. Elinizde olan kaynakları lütfen bu kentin gelişmesi için kullanın. Bizim açımızdan tablo bu.  Ortaya koyduğumuz sorunlar böyle devam ederse daha yaşanılabilir Buca değil, yaşanılamaz Buca'da yaşayan insanlar olacağız. Sayın Başkanımız tebrik etmek için aradım. Ancak telefona cevap vermedi, geri de dönmedi.Bende 'eyvah' dedim. Bu telefona bile cevap verilip dönülmediyse umarım tahmin ettiğim gibi yaşanmaz. umarım telefona cevap verilmemiş olması basit bir meseledir. Bununla birlikte vakitlerinizi nasıl değerlendireceğiz o da önemli. Grubumuz ile konuşurken Sayın Duman vaatler olarak ne önermiştir diye düşündüğümüzde çok açık vaatler var mı diye açıkçası tartıştık. Buca'nın boşa giden yıllarının karşılığında çok genel ama kıymetli sosyal medya hesabınızda duran paylaşımınızdaki sözlerle birlikte belediyeyi yönetirsiniz ve bizde AK Parti grubu olarak destek olacağımızı bildirmek isteriz" dedi.

AYDIN: SORUNLARIN BİR NEDENİ DE MERKEZİ HÜKÜMETTİR 
CHP Grup Sözcüsü Uğur Aydın ise AK Parti Grup Başkanvekilinin eleştirilerine yanıt verirken, "Anlattıklarını seçim sürecinde anlatsalardı onların belediye başkanı olurdu.Bizde eksiklerin farkındayız. Görkem Duman doğma büyüme  Bucalıdır. Kendisi 4 aydır resmi, senelerdir gayri resmi ilçe sorunlarını bilecek şekilde yaşamıştır. Biz binlerce eve girdik tabii ki eksikliklerin farkındayız. Bir vaadimiz var bunu vatandaşlara aktardık ve kabul gördüğü için Görkem Duman karşımızda. Burada Erhan Kılıç başkanımız yok. Kendisine emekleri için teşekkür ederiz. Ancak sizi sorularınıza, önergelerinize cevap verecek kişi Sayın Kılıç. O yokken onun gıyabında eleştiri sınırlarını aşarak konuşulmasına beyhude olarak görüyorum. Yeni belediye başkanımızın arkasında olmamız gerekiyor. Bizler parti rozetlerimizi çıkarıp belediye meclis üyesi rozetlerimiz taktık. Parti gözetmeksizin yeni belediye başkanımızın yanında olmamız lazım. Ne  kazandırdık ne yaptık Buca’ya diye tek tek diye cevap verirsek yanlış yapmış olurum. Elbette biz AK partili meclis üyelerinde şunu talep ediyoruz; Merkezi hükümetten destek talep ediyoruz. Menemen Belediyesi’nden nasıl battı çıktılar, ışıklandırmalar yapılmış, bizde gerekli desteği istiyoruz. 20 yıldır bazı şeyler eksikse, bunun bir sebebi de merkezi hükümetten destek alamamamızdır.  Sayın başkanın bilerek telefonunuza dönmediğini düşünüyorum.Ancak farkındaysanız biz mazbatamızı almadık. Seçim kazanmamıza rağmen mazbata almamızı engellediniz. Keşke o konuda tebrikten ziyade Çevik Bir'de coşkulu kutlama yaparken o videoları çekmeseydiniz. Bucamız bir karar vermiş ve Görkem Duman'ı seçmiştir" ifadelerini kullandı.

DUMAN: KOLUNA GİREREK DESTEKLERDİM
Eleştiriler üzerine söz alan Başkan Görkem Duman, "Tabii ki geçtiğimiz dönemi iyi bilen siyasetçiyim. 2020 başı ile 2023 yılını sona kadar il başkan yardımcılığı yaptım. Eksikleri hataları gördüğüm için bu yola talip oldum. Yoksa partimin belediye başkanının koluna girerek desteklerdim. Dersime iyi çalıştığım ilçeyi ile bildiğim için  bu yola çıktım. Parti büyüklerim, takdir etti aday olduk. Kıymetli vatandaşlarımız teveccüh gösterdi seçildik. Eleştiri yaşanan bir durum üzerine yapılır. Ancak niyet okumak farklı bir şeydir bu 5 yılda aynı olacak demek niyet okumaktır.B en bunu iyi niyetli bulmadı. Söylemde biz Buca2nın faydası için burada olacağız beraber hareket etme noktasına  olacağız deyip niyet okumak çelişki oldu. Bu 5 yılı hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Eleştiri tabii ki olacak. Eleştiri olayları doğruya götürü. Biz yeri geldiğinde öz eleştiri yapıp kendimizi de eşleştirmeliyiz. Ben bu niyet okumayı kabul etmiyorum. Zaman içinde eylemelerimizle söylemlerimizin bir tuttuğunu kıymetli vatandaşlarımız ve sizlerce göreceksiniz" dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
 
Gaziemir'de ilk meclis... Görev dağılımı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan derelerde dip çamuru temizliği
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Meles Çayı ve Arap Deresi'nde yürüttüğü temizlik ...
Başkan Tugay Kınıklılarla bir araya geldi: Önce Atatürk'e sonra size borcumuz var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık'ın ilk kadın ...
Başkan Çiçek'ten bayramda yoğun mesai
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Ramazan Bayramı'nda tüm mahalleleri ...
 
Konak’ta park mesaisi!
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  Ramazan Bayramı ...
Başkan Acar, mazbatasını aldı
Mahalli idareler seçimlerinde Aliağalıların oylarıyla üst üste üçüncü ...
Başkan Tugay, Bergamalı köylülerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama Belediye Başkanı ...
 
Başkan Tugay'dan Foça mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, güne Foça'da başladı. ...
Karşıyakalı çocuklardan 23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına ...
İZSU'dan Yarımada'da temizlik seferberliği
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte turizm bölgelerini yaza hazırlayan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva