HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2017 Pazartesi - 21:00

Kocaoğlu vekillerle toplanmıştı...İki vekil ateş püskürdü!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıya katılmayan Musa Çam ve Tacettin Bayır tepkilerini dile getirdi. Ayrıca ilçe başkanları kendi aralarında organize olarak bir zirve düzenledi.

Kocaoğlu  vekillerle toplanmıştı...İki vekil ateş püskürdü!

EGEDESONSÖZ /MEHMET İŞLER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki il kongresine kilitlendi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun düzenlediği toplantılar sürece damgasını vurmaya devam ediyor.

İlçe başkanları, milletvekilleri ve zaman zaman da belediye başkanlarıyla il kongresine gidilirken fikir alışverişinde bulunan Başkan Kocaoğlu, ‘birleştirici tek aday’ üzerinde uzlaşı çağrısı yapıyor.

Kocaoğlu’nun son olarak Asansör Restoran’da milletvekilleriyle gerçekleştirdiği zirveye katılmayan Tacettin Bayır ve Musa Çam tepkilerini dile getirdi.  Ayrıca ilçe başkanları da kendi aralarında organize olarak bir toplantı düzenledi.

ÇAM PATLADI!
Kocaoğlu’na tepkisini ifade eden Çam, “Aziz Bey gıyabımda mazereti var demiş. Mazeretimin ne olduğunu Aziz Bey’den öğrenmek isterim. Bu yapılanları doğru bulmuyorum. CHP’de il ve ilçe başkanlarının nasıl seçildiği tüzükte yazıyor. Gelenekler çerçevesinde adaylar çıkar, delegeler kime istiyorlarsa oy verirler ve seçerler. Bizim geleneğimizde belediye başkanının böyle bir tasarrufu olamaz, olmamalı. Eğer Aziz Bey bir ağabeylik rolüne soyunmuş ise bunu 2 kongre öncesinde yani 4 yıl önce yapmalıydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi makamında oturup, il başkanını il yönetimini, kurultay delegelerini, PM üyelerini o zaman belirlememeliydi. Son yapılan il kongresinde 2 çok yakın arkadaşı aday oldu. Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel… Birini sağına birini soluna alıp salona kol kola girmesi gerekirken o sadece bir arkadaşını tercih etti.  Bütün bunlara neden olmuş, partide kamplaşmayı ve ayrılığı yerleştirmiş olan her kim olursa olsun birleştirici olma şansı yoktur. Aziz Bey bence bunların dışında kalarak ilçe başkanlarının bir araya gelerek örgütümüzün 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacak il başkanı ve il yönetimi oluşturabilirler. Bunun dışındaki arayışlar bizim geleneğimize aykırıdır” dedi.

BAYIR DA TEPKİLİ
Bayır ise, “Bizler il kongresi sürecini belediye başkanının organize etmesinden memnun değiliz. Nasıl ki örgüt büyükşehir belediye başkanının kendi seçeceği komisyonlardaki üyeleri seçemiyorsa sayın belediye başkanımız da aslında amiri olan il başkanını seçmemelidir. 35 yıllık parti geleneğimizde ben böyle bir şey görmedim. Bu yüzden de katılmayı uygun bulmadım. Katılan arkadaşlarım da kendi kişisel görüşlerini oraya iletmişlerdir” açıklamasında bulundu.

İLÇE BAŞKANLARI DA TOPLANIYOR

Ayrıca Başkan Kocaoğlu’nun art arda düzenlediği toplantılarla nabız tutmasına karşılık bir hamle de örgütten geldi. İlçe başkanları kendi aralarında organize olarak bir toplantı düzenledi. İlçe başkanlarının bugün saat 19:00’da bir araya geleceği toplantıya Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ev sahipliği yapacak.

 
Asgari ücret için tarih belli oldu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adayı bize tahsis etseniz..."
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 26 Aralık 2017 Salı 10:21

O da olmaz ya , hadi ilçe başkanlarını geçtim, ilçe belediye başkanlarını zaten geçtim, ancak milletvekillerinin bu davette ne işi var kardeşim. Adamın bu tip işlerle uğraşmasından İzmir'in hali ortada. Sahi bu partinin Genel Merkezi yok mu? Genel Başkan Yardımcıları, Genel Sekreteri yok mu? En önemlisi Genel Başkanı yok mu? CHP de böyle bir gelenek var mı kardeşim. Yuh olsun be!

Yorumu oyla      11      5  
Son Kişi 26 Aralık 2017 Salı 09:16

Birleştirici olacaklar sıralansa ,İzmir'de listeye bile giremeyecek birini hala Belediye Başkanlığı için tek aday düşünen CHP politikasına uygun bir davranış biçimini eleştiren 2 Milletvekillini kutluyorum.

Yorumu oyla      11      5  
misafir 26 Aralık 2017 Salı 03:08

Başarısızlar, başarılıların arkasında olmak zorunda, vekilim havası atmayın kardeşim!

Yorumu oyla      11      5  
konuk 26 Aralık 2017 Salı 03:07

TBMM de işe yaramayanlar yerelde partiyi yükselten insanın arkasında yer alacaktır, bunu vekiller sindirmeli, sindiremeyen çekip gider, gitmezse gönderilir! Kimse de demokrasi falan diye ders vermeye kalkmasın, neden çağrılmadıklarını sorsunlşar kendilerine!

Yorumu oyla      11      5  
Muhalif 26 Aralık 2017 Salı 01:16

Altta ki yorumlara bak. Çıkarcı herifler sizi. Aziz kim ki millet vekili olmak için peşin de dolaşacaklar. Hata genel merkez de yap bakalım ön seçim görelim değerli beyaz eşyacınızı. Sorsak ağzınızdan demokrasi eksik olmaz. Seçimin güzelliği farklı renkler ve farklı sesler. İçine demokrasiyi sindiremeyen koyunlara sesleniyorum. Yallah akp ye . Bu kadar tek adama meraklıysanız alın değerli beyaz eşyacınızı yürüyün akp ye tek adamın kralı orda. Burda azizcilik yapanlar sakın akplilere mana bulmayın koyun demeyin. Derken bi aynaya bakın ne göreceksiniz. Ben söyleyeyim. Yalaka, çıkarcı, menfaatçı birini. Bana bir alllahın kulu tek adamla seçimlere gidilsin demesin. Böyle düşünen birinin CHP de işi yok. CHP nin temeline, kolonlarına ters bu durum.

Yorumu oyla      11      5  
PARTİLİ 25 Aralık 2017 Pazartesi 23:16

Ya Azizvekili olun,yada Milletvekili olun.

Yorumu oyla      14      7  
Vatandaşız 25 Aralık 2017 Pazartesi 23:12

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzmir’i bölgelere ayırarak ücret ve tarifelerde; merkez kentlilere avantaj sağlayan ve çevre kentlileri toplu ulaşımda ikinci sınıfa tabi tutarak aktarma haklarını iptal eden ve bu uygulamada ısrar eden Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun birleştirici olma çabası ne kadar inandırıcıdır.

Yorumu oyla      13      6  
Göztepeli 25 Aralık 2017 Pazartesi 22:57

Musa Çam, Tacettin Bayır bizlerde sizi yok sayacağız. Aziz Kocaoğlu''na sırtını dönene bizde sırtımızı döneriz. Partiye bi faydanız yok bir de köstek olmayın.

Yorumu oyla      13      13  
bayram binay 25 Aralık 2017 Pazartesi 21:41

izmir millet vekillerinin tammi ve yani hepsi ayrimsiz sizler millet vekili olmak icin hepiniz ama bir taneniz dahi ayrim yapmadan sizler millet vekili olmak icin daha dune kadar buyuksehir kapisundan ayrilmayip ve AZIZ baskan nerdeyse sizlerde orda olup yalvaran insanlar degilmisiniz? ve su an bu adamin bazi istekleri oldugunda sırtını ceviren yine sizlersiniz ve ben biir vatandas olarak aradigimda sy: Cam size bi konu anlaistim sizin cevabiniz ve sayin genel baskanimizin yardimcisi SY: KAMIL hocamiza sesleniyorum hani BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANIYLA ARANIZ BOZUK SIZIN ISINIZ ARTIK OLMAZDI HADI CEVAP VERIN SIMDI ayni masada ekmek yiyip sorun paylasiyonuz sizler kimin VEKILISINIZ HALKINMI partininmi numaram 05074587215 bana cevap verin hepinizin cep numarasi var bende arayin konusun hadi

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca'da kavgalı kongre... Polisler geldi!
CHP Buca Kadın Kolları'nın dün düzenlenen kongresinde Arzu Başak, Hülya ...
CHP İzmir’de Kocaoğlu ile vekillerin zirvesinde neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kentteki CHP’li bazı ...
Gül'den dikkat çekici KHK paylaşımı: Kaygı verici
Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı ...
 
CHP'li Tezcan: KHK'ları AYM'ye götüreceğiz
Son KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydeden Bülent Tezcan, ...
CHP İzmir'de Kocaoğlu milletvekilleriyle buluştu... Gündem il kongresi: Desteklediğim isim yok!
İl kongresi sürecinde milletvekilleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye ...
AK Parti Sözcüsü o maddeye açıklık getirdi!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, KHK'nın tartışılan maddesi hakkında konuştu. ...
 
CHP'den tartışılan madde için flaş hamle!
CHP, 15 Temmuz ve sonrasındaki eylemleri bastırmak için hareket eden sivillere ...
AK Parti'den çok tartışılan düzenleme için ilk açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz son KHK’nın tartışma yaratan ...
CHP Manisa'da Semih Balaban dönemi
Manisa'da CHP İl Başkanlığı'nın 36'ncı Olağan Seçimli Kongresi'nde 342 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva