HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2024 Çarşamba - 09:47

Kocaoğlu, seçim sonuçlarını yorumladı: Toplumun bir şey yapacağı belliydi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burada Anadolu insanına bakmak lazım. Sabır ve dayanışma... Bu ikisi birbirini besliyor. Çok medeniyet kurulmuş bu topraklarda, burası köprü. Kolay kolay ayağa kalmıyor. Ayağa kalkınca da çok az zamanda çok büyük iş başarıyor bu toplum. Biz babamızdan kalan evi tamir etmesini bilmeyiz. Ancak başımıza yıkılırsa kısa zamanda yanına ev yaparız. Bu toplumun genlerinde bu var. Toplumun bir şey yapacağı belliydi.” dedi.

Kocaoğlu, seçim sonuçlarını yorumladı: Toplumun bir şey yapacağı belliydi!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, programda seçim sonuçlarını yorumladı.

SABIR VE DAYANIŞMA... BU İKİSİ BİRBİRİNİ BESLİYOR
Kocaoğlu yaptığı değerlendirmede “Bir değişim süreci yaşandı. Bu son derece önemli.  Bu seçimde son 15 gün kaladan itibaren korkunç bir belirsizlik vardı. Kararsız oranları ayrı, sonucun ne olacağını ölçemiyorduk. Sahada bende gezen biri olarak ‘burada hiç böyle karşılanmadık, destek almadık' dediklerimiz vardı, çok iyi olan yerlerde de eleştiriler vardı. Bir belirsizlik söz konusuydu. Burada Anadolu insanına bakmak lazım. Sabır ve dayanışma... Bu ikisi birbirini besliyor. Çok medeniyet kurulmuş bu topraklarda, burası köprü. Kolay kolay ayağa kalmıyor. Ayağa kalkınca da çok az zamanda çok büyük iş başarıyor bu toplum. Biz babamızdan kalan evi tamir etmesini bilmeyiz. Ancak başımıza yıkılırsa kısa zamanda yanına ev yaparız. Bu toplumun genlerinde bu var. 22 senelik AK Parti iktidarında son 12 senesi tamamen kötü yönetildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü'ye ‘iki ayyaş’ dendi. ‘İzmir'e sümüklü çocuk’ dendi. Bunların hepsi birleşti. İnancı, dini ve mezhebi ve etnik köken üzerinden AK Parti kendi iktidarını sürdürmek için önce tatlı tatlı, sonra kimsenin inanmayacağı, ihtimal vermeyeceği boyutta manipülasyonlarla toplumu ayrıştırmaya çalıştı. Bunların hepsi bir birikim… En sonunda bir yerde bardaktan taşacaktı. Anayasa değişikliği, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi, belediyelere kayyum atanması gibi gibi gibi konular... Böyle olunca toplumun bir şey yapacağı belliydi. Bu bu tarih olabilirdi, daha ileri tarihte de olabilirdi” dedi.

SU 100 DERECEDE KAYNAR, DEMEK Kİ 14 VE 28 MAYIS'TA SU KAYNAMAMIŞ
İktidarın yerelden genele geleceği konusunun aksine bir durumun yaşanmasını değerlendiren Kocaoğlu, “su 100 derecede kaynar. Demek ki 14 ve 28 Mayıs'ta su kaynamamış. Alınabilirdi, alınmazdı. Parlamento zaten kaybedilmişti. Orada milletvekillerine verilen oylar, AK Parti'nin yönetmesini istedi.  Bu noktaya gelmesinde CHP'nin pik yapmasında belediye başkanlarının, Eskişehir Belediye Başkanı YIlmaz Büyükerşen’in, bizim 15 yılda yaptığımız çalışmalar, 2019'da kazanılan seçimler sonrası Ankara, İstanbul, Mersin, Adana'da belediye başkanlarımızın yaptığı başarı çalışmalar, yerelde CHP'nin daha başarılı olduğunu kanıtladı. Yerel seçimlerde halkın CHP'yi denemesi çok doğru ve sağduyulu karardır. Anadolu, iktidarda olmasına rağmen yerelde hem AK Parti'ye kırmızı kart göstermiş oldu, hem de artık 'bu kadar kötüye gidişi, iktidar gücünün hoyratça kullanılmasını doğru olmadığını' gösterdi” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU, TÜRKİYE SATHINDA LİDER OLARAK GENEL KABUL GÖRMEDİ
Kemal Kııçdaroğlu’nun bürokrasiden gelmesinin liderlik noktasında bir dezavantaj yarattığını söyleyen Kocaoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu 13 sene genel başkanlığımızı yaptı. Kendisinin kişiliğine hiçbir lafımız yok. Bakan yapabilirsiniz, belediye başkanı yapabilirsiniz ancak genel başkan olacak kişinin partinin mutfağından gelmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun o yönden eksikliği vardı. Bir de uzun süre bürokrat olması sonucu insana bir bürokrasi kimliği veriyor. Hesap uzmanlığı ve bürokrasiden geldiği bir durum vardı. Türkiye sathında lider olarak genel kabul görmedi. Genel kabul görmemesi onun yeterliliği, yetersizliği olarak söylemiyorum ancak sonuç bu.  28 Mayıs'tan sonra millet ve parti tabanı  genel başkanınınızı değiştirin dedi. Burada CHP'nin büyüklüğü ortaya çıktı, liderini değiştirdi. Lider de koltuğu teslim etti. Hangi sağ partide lider değişti. Lider değiştiyse kim geldi de partiyi büyütebildi? Kendi içinde yenilenebilen, gecikmeli de olsa gelişen koşullara ayak uydurabilen dünyanın sayılı partilerinden bir tanesidir CHP. Belirli bir kültürü ve deneyimi vardır. Ülkeye, paraya, ekonomiye, vatandaşa bakışı vardır. Bu değişimi yapabildi. Bu değişimi yapmasaydı beki oylar dağılabilirdi” şeklinde konuştu.

 
Yılmaz: Ramazanı da bayramı da hüzünlü, buruk yaşadık
 
Karşıyaka'nın muhteşem ikilisi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET 20 Nisan 2024 Cumartesi 11:09

memlekette donanımlı genç yokmu dolu onlara fırsat verelim biraz bizler kenarda emekliliğimizi yaşıyalım lütfen.........

Yorumu oyla      0      0  
doğru mu? 11 Nisan 2024 Perşembe 01:26

o zaman bu mantıkla Deniz Baykal da Bahçeli de seçim sonuçlarına göre Türkiye'de lider olarak kabul görmediler.

Yorumu oyla      1      0  
11 Nisan 2024 Perşembe 00:01

Ya bir gidin emekliliğinizi yaşayın, düşün İzmir'linin yakasından, sanki İzmir'i satın almış, babasının malı...

Yorumu oyla      3      1  
Başkasının başarısından kendine pay çıkarmak . 10 Nisan 2024 Çarşamba 16:45

Kamu hizmeti olan toplu taşımada , İzmir çevre ilçe otobüslerindeki 90 dakika aktarma hakkını iptal eden İzmir BB Başkanı olarak tarihe geçtiniz . “ Kırsalda oturan vatandaşlarla şehir merkezinde oturan vatandaşlar arasında kira , harcama gibi farklılıklar var. Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz . “ Sizden sonra göreve gelen sayın Tunç Soyer’de böyle düşünmeye devam etti , 90 dakika aktarma hakkını iade etmedi . Sayın Kocaoğlu’nun hizmet anlayışının İzmir ‘e bir faydasının olmadığı seçim sonuçlarından anlaşılmaktadır . Ankara , İstanbul 5 yıllık CHP yönetimiyle % 50 ‘ yi geçti . İzmir sizlerin 15 , 20 yıllık yönetimiyle % 50 ‘ yi geçemedi . 2024 Mart seçimlerinde CHP ‘nin başarısından kendinize pay çıkarmayın . İzmir’de 20 yıllık CHP yönetiminin % 60 altı oy oranı başarısızlıktır . İzmir CHP ‘ne güle oynaya oy vermiyor . CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel ‘de bunu biliyor olmalı ki , kampanya döneminde İzmir’den ayrılamadı . Bakın sayın Özgür Özel , Manisa’da bayramlaşma töreninde ne söylemiş . “ CHP’nln belediye başkanlarının kamu görevi yapmanın bilincinde , hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlara eşit hizmet vermekte kanunen memur , vicdanen mecbur olduğunu “ ifade etmiş . Umarım yeni Başkan sayın Cemil Tugay bu sözleri dikkate alarak , İzmir çevre ilçe otobüslerinde iptal edilen 90 dakika aktarma hakkını , 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak iade ederek , İzmir toplu ulaşımındaki merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığına son verir . Uzun otobüs hatlarında 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması çok mu zor du ? Patron kimmiş ?

Yorumu oyla      1      3  
ezege 10 Nisan 2024 Çarşamba 13:59

aziz başkan belediye emekçileri için hiçte iyi iz bırakmadı.

Yorumu oyla      9      2  
Izmır'li 10 Nisan 2024 Çarşamba 13:35

Siyâset sahnesinde aynı kişileri görmekten usandı bu halk milletvekilleri aynı kadrolu gibi belediyeler aynı hizmet veren doğru dürüst belediyeler yoktur diğer iller arasında en az gelişmiştir,su faturası elektirik faturasını geçti...

Yorumu oyla      7      4  
secmen 10 Nisan 2024 Çarşamba 12:38

Acaba sayın Kocaoglu İzmir Büyük şehir belediyesine eş başkan mı oldu ? Belediye baxkanlari ve mil.etvekilleri de partinin mutfağından gelmeli...Eski milletvekillerinin belediye başkanlarının çocukları da sırf babaları adına belediye başkanı,meclis üyesi olmamalı.. Hem milletvekilliği hem belediye başkanlığı 2 dönemden fazla olmamalı...Hemde mil.etvekilligi yapmış olanlar belediye başkanı olmamali.Yani bunlar bulunmaz hint kumaşı mı.Ki bütün makamları onlar alıyor,,Koskoca parti de başka insan mı bulunamiyor Parti dışından hiç kimse aday olmamali Partide yetisenlerin emekleri yok sayiliyor...Birde eski yöneticiler durmadan görüş bildiriyor...Seçilenlerin işlerine karışmayın lütfen Kilicdaroglu secilseydi herkes yanında yakınında olacakti Şimdi herkes kötülüyor.Genel başkanlık yapamamış...Her ağacın kurdu özünden olurmuş.. Yazık onun atadığı bir başkana yakışmıyor bu sözler.. Muha.efet derse anlarız da .... Olmuyor Aziz başkan olmuyor..... .

Yorumu oyla      10      4  
SOKAK 10 Nisan 2024 Çarşamba 10:26

Sayın KOCAOĞLU'nun tecrübesi ve yol göstericiliği, hem Sayın TUGAY için hem de tüm İzmir için iyi olacaktır. İçim bu anlamda çok rahatladı.

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Ateş'in eşi: Katili herkes biliyor!
30 Aralık 2022’de Çankaya’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Eski Ülkü ...
Özel'den Bahçeli'ye yanıt: Sürçü lisandır!
Bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri ...
Liderlerin Ramazan Bayramı programı belli oldu
Türkiye, Ramazan Bayramı'nı karşılamaya hazırlanırken liderlerin de programı ...
 
Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Kararından vazgeç!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrine ziyarette ...
Yeni yargı paketi bayram sonrası mecliste!
Yargıda yeni düzenleme, bayram sonrası Meclis gündemine gelecek. Hazırlıkları ...
Kemal ANADOL yazdı... Anıtkabir!
Kemal ANADOL yazdı... Anıtkabir!
 
Dışişleri'nden Yunanistan açıklaması
Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan biri Ege Denizi'nde diğeri İyon Denizi'nde ...
'Türkiye İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu'
İsrail'e ihracat kısıtlamasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Ticaret ...
Uğur Dündar ve Kılıçdaroğlu arasında sert atışma
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva