HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2024 Çarşamba - 08:37

Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Kararından vazgeç!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrine ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından konuşan Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var" dedi. Akşener'in kongrede aday değilim açıklaması hakkında da konuşan Devlet Bahçeli, "Önümüzdeki siyasi istikrarı siyasi partilerle ilişkilendirerek Sayın Meral Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında, onunla aday olmayı düşünen partiye güç verme kararı alan proje sahibi arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye’nin meselelerine çaba gösteren bir parti konumuna gelmesini düşünmekteyim." dedi.

Bahçeli den  Akşener e çağrı: Kararından vazgeç!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Bir iki konuda düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni yüzyılın ikinci evresindeyiz. Türkiye devlet ve millet olarak çok büyük meselelerle karşı karşıya, iç ve dış tehditler altında bulunmaktadır. Türkiye'nin geçmiş dönemlerden çözümüne gayret gösterilen ve bu konuda da önemli aşamalar sağlanmış olan asrın felaketi, büyük yangınlar, seller; bütün bunların yanında yıllardan beridir devam eden terörle mücadelede de çok büyük mesafeler kat edilmiştir.

Şimdi yeni bir süreçteyiz. Yeni Yüzyılın ikinci evresi, Türk milletinin tekrar dirilişi, yükselişi, ayağa kalkışı ve milletler mücadelesinde layık olduğu yeri alması için milletçe bize bir vesile ortaya koymaktadır. Burada çok dikkatli olmak gerekiyor.

"TÜRKİYE'NİN BİRLİĞE, DİRLİĞE, BERABERLİĞE BÜYÜK İHTİYACI VARDIR"
Zaman zaman ifadeye çalışırım. Aritmetikte dört işlem vardır. Bunlardan birisi çıkarma, birisi toplama, birisi çarpma, diğeri bölmedir. Çıkarmayla bölme küçültür. Çarpmayla toplama büyütür. O sebepten dolayı Türkiye'nin birliğe, dirliğe, beraberliğe büyük ihtiyacı vardır.

Türkiye'de siyasi kurumlarımız demokrasinin güçlenmesini hep beraber arzuluyorlarsa önce ülkede siyasi istikrarı sağlamaları gerekiyor. Bunun temeli ise partilerin siyasi istikrara kavuşmasına bağlıdır. Siyasi partilerimizde bir karmaşa, bir çatışma, birbirlerine karşı aşırı derecede fitne, fesat ve iftiralarla yalan sömürüsü yapılmalıdır. Bu gidişat iyi değildir.

Bu sebeple önümüzdeki günlerde siyasi partilerimiz, siyasi istikrarı önce kendi kurumlarında sağlamak sonra da ülkeye siyasi istikrar getirmek daha sonra da büyük Türkiye inşasında ortak iradesini ortaya koyarak güçlü bir Türkiye'nin yükselişinde katkıda bulunmak olmalıdır.

Türkiyenin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var Devlet Bahçeliden Akşenere çağrı: Kararından vazgeç

Şimdi yine birçok konular bu manada gündeme getiriliyor. Televizyonları çok yakinen takip ediyoruz, konuşmacılarını dikkatle dinliyoruz. Bilim insanları, basın mensupları önemli yorumlar getiriyor. Fakat bu yorumların hepsi; yerelleşme, cepheleşme ve ayrışmaya yönelik söylemlerle devam ediyor. Buna da son vermek lazımdır. Basın mensuplarımız, televizyon kurumlarımız, onların akşamları yapmış oldukları sabaha kadar süren değerlendirmeleri Türkiye'nin bu hedefleriyle paralel olması, aydınlatıcı yol gösterici olması lazımdır.

Buna dikkat edilmemektedir. Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum. Türkiye'de yine siyasi tartışmalar, kongreler, partilerden ayrılmalar, yeni yeni adaylar ortaya çıkartmalar geçmişte olduğu gibi süre gelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır, bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yeniden yenileşmeye dayalı gayretler olarak kendilerini göstermektedir.

Şu an için 6'lı masa Türk siyasi hayatında önemli bir örnektir. 6'lı masaya dayalı olarak siyasi kurumlar geçmişteki kongrelerinde olduğu gibi şimdi de kongreleri yapma kararı alırken partileri yenileştirmeye, partileri başka türlü iklime sokmaya gayret gösteren söylemlerle muhatap olmaktadırlar.

Benim düşüncem şudur; bizden ayrılmış bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Şu an için 104 tane siyasi kurumumuz var. Bu siyasi kurumlar demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Ve bu vazgeçilmez unsurların ancak 34'ü siyasi seçimlere katılabilmektedir.

Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayış partiyi bölmek, partiyi küçültmek toplama yerine; çıkarmayla bölmeye yakın bir çizgide siyasi istikrarsızlığa kuvvet vermeye çalışmaktadırlar. O sebepten dolayı, bizden ayrılmış olan bir siyasi partinin bugün tartıştığı konu 27 Nisan'da zannediyorum bir büyük kongreleri olacak. MHP, 55 yıllık siyasi hayatında bu tür davranışların bir çoğunu yaşamıştır. Ayrışmalar olmuştur, ayrı partilileşmeye gidilmiştir. Ama sonuç itibariyle MHP, ulu çınar gibi hayatta kalmayı başarmıştır. Bütün siyasi partilerin bu manada kalması lazım.

AKŞENER'E ÇAĞRI
Şimdi basından takip ettiğim kadarıyla önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Bu adaylık onların en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar, çoklu bölünmelere vesile olabiliyor. Küsmeler, kırılmalar, ayrışmalar partiyi küçültme gibi gayretler olabiliyor. O sebepten dolayı önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek, sayın Meral Akşener Hanımefendi'nin ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmayı düşünen, proje sahibi arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye'nin meseleleri konusunda çaba gösteren bir parti konumuna gelmesini düşünmekteyim.

Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, geçmiş dönemlerde kardeşliğimiz bulunan, siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulmuş olan bu siyasi partinin böyle bir oyuna, böyle bir tahrike düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan'da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren bir olağan kongreyle genel başkan seçeceği yerde, istişarelerle partilerini güçlendirecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum.

Kabul ederler, etmezler ama benim düşüncem budur. Yeni tartışmaları şimdi 17 gün tekrar; şu aday olacak, bu aday olacak, şu şunu söyledi, bu bunu söyledi gibi Türk siyasetini kara lekelerle süsleyen kara lekeler yerine; geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye'nin inşasında siyasi kurumların güçlendirilmesi demokrasinin daha genişletilerek insan haklarına dayalı güzel bir Türkiye'nin ortaya çıkmasına yarar vardır diye düşünüyorum.

 
Bayram öncesi aile dehşeti... Ölü ve yaralılar var!
 
Liderlerin Ramazan Bayramı programı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yargı paketi bayram sonrası mecliste!
Yargıda yeni düzenleme, bayram sonrası Meclis gündemine gelecek. Hazırlıkları ...
Kemal ANADOL yazdı... Anıtkabir!
Kemal ANADOL yazdı... Anıtkabir!
Dışişleri'nden Yunanistan açıklaması
Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan biri Ege Denizi'nde diğeri İyon Denizi'nde ...
 
'Türkiye İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu'
İsrail'e ihracat kısıtlamasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Ticaret ...
Uğur Dündar ve Kılıçdaroğlu arasında sert atışma
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon trafiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sebebiyle dünya liderleriyle ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile telefonda görüştü. ...
Bakan Bolat, Filistin Ekonomi Bakanı ile görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'e ...
Özel: İsrail ile ticaret, Filistin'e ihanettir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e yönelik ticaret ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva