HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2014 Cumartesi - 16:56

Kocaoğlu’ndan gündeme bakış: 4 önemli konuda 4 önemli açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Menderes’e bağlı Efemçukuru’nda yıllardır faaliyete olan altın madenine karşı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Sudaki değerler yüksek çıktı. Bunun madenden mi kaynaklandığını bilmiyoruz. Çamlı Barajı altına tercih edildi” dedi. Kocaoğlu, Altay Spor Kulübü’nün Alsancak Stadı’ndan çıkartılmasının ise bakanlık-kulüp arasında olan bir şey olduğunu söyledi.

Kocaoğlu’ndan gündeme bakış: 4 önemli konuda 4 önemli açıklama

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tartışmalara neden olan dört konuda açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB’in ortaklaşa gerçekleştirdiği girişimcilik eğitiminin sertifika töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, stat tartışmaları, Basmane Çukuru, Tahtalı Barajı Havzası’ndaki yapılaşmalar ve altın madeni hakkında değerlendirme yaptı.

- ŞAŞIRTAN ÖRNEK: BİLMEDİĞİM BİR İŞİ...
 
Suda yüksek oranda çıkan arsenik, manganez ve demir oranlarından sonra su kuyularının mühürlendiği Menderes’e bağlı Efemçukuru Köyü’ndeki durum hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bu konuda çeşitli söylentiler var. Bilime dayanmadan, raporlara dayanmadan, duyumlarla polemik yaratacak beyanlarda bulunmak bizim işimiz değil. Oradaki sorun altın madeninden mi, yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor kesin sonucuna varmadan bir şey söyleyemeyiz. Söylememiz de doğru olmaz. Ama biz orada sudaki değerlerin yüksek olduğunu görmüşüz. Tankerle götürüp depolarına suyu koyuyoruz.  Köyün su ihtiyacını karşılıyoruz. Bizim yapacağımız iş budur. Madenin kirlettiğine dair bilimsel bir veri olmadan bu konuda konuşmam doğru değil. Varsa konuşurum. Zaten başından beri madene karşıyım.  Burası Çamlı Barajı’nın havzası… Orada 23 milyon metreküplük suyun havzası var. Yarımada’nın bütün su ihtiyacını karşılıyor. Çeşme, Urla ve diğer yerlerin ihtiyacını gideriyor. Burada bir barajın yapılması altına tercih edildi. Biz başından bu yana karşıyız.  Bugün de fikrimizi değiştirmiş değiliz. Neden? Çevreye zarar verdiği için. Efemçukuru’nda ne oldu? Güzelim Kavacık üzümleri yok oldu. Kavacık Köyü’nde devam ediyor. Orayı da Allah korusun” dedi.
 


KULÜP İLE BAKANLIK ARASINDA
Kentte tartışmalara neden olan stat konusu ve spor kulüplerinin yaptığı miting hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, Altay Spor Kulübü’nün bakanlık tarafından mahkemeye verilmesini değerlendirdi. Kocaoğlu, “Altay Spor kulübü konusunda beyanatım açıktır. Sayın Başkanımız da biliyor. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda da konuştuk. Diğer statlar konusunda desteğimiz açık. Bizim statlar konusunda söylediklerimiz belli... Sayın bakanımız ile görüştük. Karar verecekler. Biz her türlü desteği yapmaya hazırız. Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka’ya statların yapılmasını destekliyoruz. Orada bir problemimiz yok. Stat niye boşaltılıyor? Bizim orada hissemizin olup olmaması önemli değil. Bu stat Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uhdesinde... Mülkiyet yani stat da onlarda... Alsancak Stadı’nda kulübün çıkartılması konusu bakanlık ile kulüp arasındaki bir konu. Ona bir şey diyemeyiz. Biz tesislere destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
BELEDİYE BİNASINI TAŞIYACAĞIZ
Başkan Kocaoğlu belediyenin de hissesinin bulunduğu Basmane Çukuru’nun TMSF tarafından 90 milyon dolar bedelle ihaleye çıkartılması hakkında ise, “Bizim oradaki hakkımız saklı... Bir ön önce ihaleye çıkılmasını ve bizimle masaya oturmasını bekliyoruz. Yapılacak olan inşaatın yüzde 30’u bizim. Zaten oraya belediye hizmet binası yapacağız. Planı da öyle... Bir an evvel sorunun çözülmesini, bizim de oraya geçmemizi istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin şu andaki binasını boşaltıp güçlendirip orayı tekrar kullanmamız gerekiyor. Ne kadar çabuk biterse bizim de kentin de lehinedir” dedi.


 
AÇIKLAMA NETTİR
Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın verdiği soru önergesi ile gündeme gelen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun açıklamaları ile farklı boyutlara taşınan Tahtalı Baraj Havzası’ndaki kaçak yapılaşmalar ve yıkama tesisi ile ilgili de İZSU Genel Müdürlüğü’nün gerekli açıklamayı yaptığını söyledi. Kocaoğlu, “Açıklamayı okudunuz. Gayet nettir. Açıklamanın son şeklini verirken ben de okudum. Birkaç eksik vardı onları da düzelttim. Onun dışında söylenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memduh akbay 16 Kasım 2014 Pazar 14:35

Tahtali barajini ne olursa olsun korumak bence bolgede yasayan her vatandasin asli gorevi olmali kaldiki once belediyenin goreni olmali

Yorumu oyla      12      5  
SONSÖZ 16 Kasım 2014 Pazar 14:11

ALİ rumuzlu arkadaş halkın yorum yapmasına gerçekleri söylemesine saygı duy, aktrol yakıştırması saygısızlık

Yorumu oyla      14      5  
SONSÖZ 16 Kasım 2014 Pazar 14:11

ALİ rumuzlu arkadaş halkın yorum yapmasına gerçekleri söylemesine saygı duy, aktrol yakıştırması saygısızlık

Yorumu oyla      14      5  
Sonsöz 16 Kasım 2014 Pazar 11:07

Haziran 2014 tarihinde aylık 175.000 Tl kiralanan geçici belediye binasına kira ödenmesine rağmen hala taşınılması. Temmuz 2015 de tadilat bitim taşınılması düşünülüyormuş. Burokratlar bu dönemde deprem olmqycağını hissettiler galiba.

Yorumu oyla      14      5  
bülent ışık 16 Kasım 2014 Pazar 09:39

Şu an belediye hizmet binası olan bina güçlendirilip tekrar kullanılmasın yıkılsın.

Yorumu oyla      13      5  
ali 15 Kasım 2014 Cumartesi 23:09

başkan, yanındayız. aktroller iş başındalar herhalde

Yorumu oyla      11      10  
Necip demir 15 Kasım 2014 Cumartesi 22:19

Tipik kocaoglu davranışı. Ortada top dolaştırma. Saga sola laf atıp " No icraat"

Yorumu oyla      57      9  
çarşı 15 Kasım 2014 Cumartesi 20:50

Karşıyaka statına neden dava açtırdınız sayın başkan?madem bu işler bakanlıkla kulübün meselesi!!söylediklerinize siz inanıyorsanız biz de inanmış gibi yapalım,size ayıp olmasın!!

Yorumu oyla      20      9  
GÖZTEPELİ 15 Kasım 2014 Cumartesi 19:39

Kadir rumuzu ile yazan arkadaş,tespitin çok doğru,başkanın kadrosunda ona doğru bilgi verecek ve yönlendirecek ne danışmaları var ne de spor adamları var!buradaki maaş danışmanları ve bürokratları yetmedi birde ankaradan talimatla transferler oldu.olanda aziz başkana oluyor işte.Sonuç...!

Yorumu oyla      27      8  
GAZİEMİR MEYDAN 15 Kasım 2014 Cumartesi 19:36

Oynamasını bilmeyen kız; yerim dar demiş; yerini genişletmişler (bollatmışlar); gerim (yenim) dar demiş.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan şaşırtan örnek: Bilmediğim bir işi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin KOSGEB ile birlikte yürüttüğü ‘uygulamalı ...
Judo şampiyonları Karşıyaka’da yetişecek
Futbol ve basketbolun yanı sıra farklı branşları da destekleyerek spora ...
Tahtalı tartışmasında İZSU’dan Soylu’ya salvo!
Bölgede kaçak olduğu iddia edilen tesiste yapılan yıkama nedeniyle oluşan ...
 
Urlalı öğrencilerin hasat şenliği
Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ...
Buca’da evde eğitim dönemi başlıyor
Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ...
İZELMAN’a büyük onur: 3 yıldır zirvede
Kurum, “en çok istihdam sağlayan işletmeler” dalında verilen ödüle “üst ...
 
Konaklı çocuklar Ata’sına koştu
Konak Belediyesi ile Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde ...
‘Büyük’ plan: Küçük Menderes’e 6 arıtma birden
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası’nda 6 ileri biyolojik ...
Bornova’da örnek proje: Paylaşmak güzeldir!
Bornova Belediyesi, ihtiyaç fazlası oyuncak, giysi ve kitapları ihtiyacı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva