HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2019 Pazartesi - 09:54

Kocaoğlu'ndan Erdoğan'a 'su' yanıtı: Hükümet eliye bir damla su gelmedi!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su çıkışına yanıt verdi. Kocaoğlu, "Garip olan bir şey var; o da söylediklerinin aksine İzmir'e hükümet eliyle getirilmiş bir damla bile su olmaması..." dedi.

Kocaoğlu ndan Erdoğan a  su  yanıtı: Hükümet eliye bir damla su gelmedi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın su çıkışına yanıt verdi. 

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Garip olan bir şey var; o da söylediklerinin aksine İzmir'e hükümet eliyle getirilmiş bir damla bile su olmaması..." dedi.  

İŞTE KOCAOĞLU'NUN MESAJLARI 

– AKP hükümetinin yetkilileri yıllardır her seçim döneminde İzmir'e su getirdiklerini, kenti susuzluktan kurtardıklarını söylüyor. Üstelik bunu, sanki başka bir ülkenin halkına lütufta bulunurcasına, İzmirlilerin başına kakarak yapıyor. Seçim sürecine girildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık aynı şeyi tekrarlıyor, “İzmir susuzdu, biz su getirdik” diyor.

Gördes Barajı fiyasko! 
– Garip olan bir şey var; o da söylediklerinin aksine İzmir'e hükümet eliyle getirilmiş bir damla bile su olmaması. Neden mi? Çünkü İzmir'e suyunun verildiği iddia edilen Gördes Barajı tam bir fiyaskoya dönüştü. İmalat sırasında yapılan hatalar nedeniyle milyonlarca lira harcanarak yapılan barajda su tutulamıyor. Çünkü Gördes Barajı'nın tabanı delik. Yıllardır bu sorun çözülemedi.

– Ocak ayında İzmir rekor yağış aldı. Tüm barajlar neredeyse yüzde 100 doldu. Ama Gördes Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 10-12'yi bir türlü geçmiyor. İzmir'e su verileceği söylenen Gördes Barajı ölü bir yatırım haline geldi.

Su hattı bile yok! 
– Hadi diyelim barajdaki büyük arıza giderildi, su tutulmaya başlandı. Yine İzmir'e su vermeleri mümkün değil. Çünkü ortada İzmir'e uzanan bir isale hattı yok. Yapılan protokole rağmen DSİ tarafından inşa edilmesi gereken hattın yapımı savsaklandı.

– İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Kavaklıdere Arıtma Tesisi ise atıl durumda bekliyor. Çünkü 2016'da tamamlanan tesisi test edecek su gelmedi henüz. 3 yıldır su bekliyor Kavaklıdere. İzmir'e su verilmiyor ama verilmeyen suyun parası belediyeden kuruşu kuruşuna tahsil ediliyor. Bu da ayrı bir komedi.

Beydağ Barajı sulama için
– 17 yıldır İzmir'e açıkça ayrımcılık uygulayan AKP hükümeti yapılmayan yatırımı propaganda aracı olarak kullanıyor. Çünkü ortada İzmirliye anlatabilecekleri elle tutulur bir hizmet yok.

– Sayın Cumhurbaşkanı, Gördes örneğinden sonra bir de “Beydağ Barajı'nı yaptık, İzmir'i susuzluktan kurtardık” dedi. Oysa Beydağ Barajı bir tarımsal sulama barajıydı. Sürekli bu iddialara cevap vermekten yorgun düştük ama iktidar aynı şeyleri tekrarlamaktan usanmadı.

– 17 yıldır İzmir için tek bir metro yatırımına imza atmayan hükümetin bundan sonra da yatırım yapması beklenmiyor zaten. İzmir Büyükşehir Belediyesi hükümetten para ve destek beklemeden 2004-2019 arasında kentteki raylı sistemi 11 kilometreden 179 kilometreye çıkardı.

Katı atık tesisi engellendi
– Kente çağdaş bir katı atık geri dönüşüm tesisi kurabilmek için yıllardır çalışıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapmamıza rağmen tesisin kurulmaması yönündeki siyasi ayak oyunları, bu yatırımın hayata geçmesini uzun süre engelledi. Her bulduğumuz katı atık yeri için bir engel çıkarıldı.

Uygun araziler bulduk
– 2011'de Torbalı, Menderes ve Menemen'de son derece uygun araziler bulduk. Ama bir takım siyasi etkenlerin de devreye girmesiyle, tesisin bu bölgelerde yapılması mümkün olmadı. 2012'de Karşıyaka, Çiğli ve Menemen sınırlarının kesiştiği noktada yer tespiti yaptık. Uzun süre onay için uğraştık. Tam uzlaşmaya vardık derken, 3-4 kişilik bir grup dava açtı. Sene 2019…Mahkeme süreci yeni bitiyor. Yer seçimi konusunda ‘hukuka aykırılık yoktur' kararı çıktı. Şimdi süratle, dondurulan ÇED sürecini tamamlayacağız. AKP'nin sayın adayı sanırım bu süreçlerden, yani katık atık geri dönüşüm tesisi kurabilmek için uzun yıllardır neler yaptığımızı ve hangilerinin engellendiğinden habersiz. Ya da işine öyle geliyor.

Zeybekci dersine çalışmamış
Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin İzmir'de yağmur suyu ayrıştırması olmadığı iddiasını şöyle cevaplandırdı: “İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla Türkiye lideridir. Son 4 yılda, yağmur suyu altyapısı için 175 milyon TL yatırım yapıldı. 514 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı var. Bilmezsen, dersini çalışmazsan böyle olur. Zeybekci, 8 yıl belediye başkanlığı yaptığı Denizli'de kaç arıtma tesisi kurdu?”

İzmir'de koku sorunu yok
Kocaoğlu, “İzmir'e ‘kokuyor' gibi söylemlerde bulunmak Sayın Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığına gölge düşürür. Büyük Kanal'da emeği geçen herkesten, bütün belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Artık o sorun kalmadı. Bu algı yönetimidir. İzmir kokmuyor. ‘Kokuyor' diye propaganda yapanlar, 31 Mart akşamı cevabını görür” dedi.

 
Ailelere TikTok uyarısı: Pedofiller kurban arıyor
 
Çocuklar denizde yolculuğu çizecek
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 26 Şubat 2019 Salı 01:56

Lombak isimli arkadaşım, vermiş olduğun link arıtma çamurlarının depolanmasına ilişkin haklı uyarıları içermekte olup geçen yaz ilgili bölgede çıkan yangından dolayı oluşan kokuya değinilmiş, tesisin ramsar alanına etki ettiğinden bahsedilmiş. Ben burada körfez kirliliğinden kaynaklı bir olumsuzluk göremedim veya su sorununa ilişkin bir bilgi de yok. Eğer "körfez kokuyor" maksadıyla bunu paylaştıysan yanlışın var çünkü yangından kaynaklanan bir problem olduğu gayet açık ve net.

Yorumu oyla      4      5  
koku demişken 25 Şubat 2019 Pazartesi 23:19

Çürümüşlüğünüzün kokusunu körfezden mi geliyor sanıyorsunuz? Yalan, iftira, haksızlık, yandaşlık, kayırmacılık, rüşvet, kandırma, kandırılma, suç atma, Türklükten utanma, doğru olmadığını itiraf etme,.. daha sayalım mı? Bunlar çürütmediyse sizi, siz zaten zombisiniz demek ki! Vicdansızlık sizde, kul hakkı yeme sizde, güce tapma sizde, koyun gibi sürü olma sizde, zayıfı görünce efelenme sizde, oyuna talip olup Kürtü vurma sizde, Allah adına ahkam kesme sizde, tecavüz sizde, kadına, çocuğa şiddet sizde.. Yetti mi? Yetmediyse sayacağım daha!

Yorumu oyla      5      6  
Süleyman 25 Şubat 2019 Pazartesi 19:57

AKP Genel başkanının öğrenemediği bişey var.İzmir li şehrinde olanı biteni biliyor.Uzaya yol yaptık desek inanırlar denilen seçmenleri burda bulamazlar.AKP genel başkanının en basitinden şunu bilmesi lazım. Biz burada yaşıyoruz.Körfezde balık tutuyoruz yada tutan arkadaşlarla beraber balıkların hakkını vererek yiyoruz vapura biniyoruz falan .Tekrar yazayım biz burada yaşıyoruz.

Yorumu oyla      11      6  
oha veya çüşş! 25 Şubat 2019 Pazartesi 18:48

Ben mi yanlış anladım yoksa Başkan DSİ'ye almadığımız su için para ödediğimizi mi söylüyor? Belli kelimeler vardır, bu durumda 'insaf' denir örneğin! Ama bir yandan iftira, öbür yandan yalan derken verilmemiş suya para isteyip almak için söylenebilecek tek şey sanırım 'Oha' veya 'çüşşşş!' olmalı! Ne utanmazlıktır bu yahu? Galiba bunlar bizim ayrılmamızı istiyorlar TC'den! Ayrı, bağımsız bir şehir devleti! Böyle giderse de olacağı o galiba :)

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 25 Şubat 2019 Pazartesi 18:44

Bay çok bilmiş. Bu linki oku bakalım. http://www.cmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=98367&tipi=68&sube=3

Yorumu oyla      4      12  
TC misafir 25 Şubat 2019 Pazartesi 17:58

Yalan söylemekten utanmayan bir siyasi anlayış yerleşti. Bunun çaresi de buna itiraz eden doğrudan şaşmayan yalanın taraftarı olmayan vatandaşlardadır. Körfezin genel olarak koktuğunu söylemek yanlış olur diyeceğim ama bu az olur. Bazı deşarj noktalarında koku olduğu da bir gerçek, örneğin Mithatpaşa Meslek Lisesi ve Üçkuyular İskelesi taraflarında zaman zaman yoğun koku oluyor buna karşın İnciraltı ve Karşıyaka Bostanlı taraflarında böyle bir soruna rastlamadım. Su konusuna gelecek olursak Cumhurbaşkanının iddiaları tamamen gerçek dışı. Sürekli İzmire suyu getirdiklerini iddia ediyorlar sanırsın ki İzmir çöl. Beydağ barajı tarımsal sulama amaçlıdır isteyen devletin kurumu olan DSİ'nin sitesinden araştırma yapabilir. İzmir'e suyu getirdiğini iddia edenler önce en basitinden İZSU'nun kuruluş tarihine baksınlar akp öncesi mi akp sonrası mı? Medeniyetler tarih boyunca su yakınlarında kurulmuştur ve bu kentin 8500 yıllık geçmişi vardır bu da demek oluyor ki bilinen en eski 8500 yıl önce suyu burada bulan bulmuş. Şimdi biz soralım: Doları kim 5 TL yaptı? Benzini kim 6 TL yaptı? Suriyelilere 33 milyar doları kim harcadı? Devletin üretim tesislerinin ve madenlerinin büyük bir bölümünü yok pahasına kimler sattı? 2000-2002 yılları arasında biten terör kimler zamanında tekrar hortladı? Fetö terör örgütüne kimler "ne istediniz de vermedik" diye itirafta bulundu? Patates soğan kuyrukları kimin zamanında oldu? Eğitim sistemini çocuk oyuncağına çevirip değişiklikte rekor kıran kimlerdi? Kimler bu ülkeyi samana bile muhtaç hale soktular? 1 milyarlık maliyetle yapıp 1 milyar 100 milyonluk asfalt bakım masrafı olan yolları kimler yaptı? Kimler işsizinden bile her ay peşin olarak genel sağlık sigortası adı altında haraç kesti? Kimler bir gece ansızın Süleyman Şah Türbesini taşıyıp oradaki topraklarımızı terk etti? Daha okuyacak sabrınız varsa sormaya devam edeyim bende soru çok. Asıl soru şu ki bu soruları okuyan bir kısım insanların yüzü kızarıyor mu?

Yorumu oyla      13      5  
Çiğlili 25 Şubat 2019 Pazartesi 16:46

Erdoğan böyle konuştukça Zeybekçi'ye zarar veriyor daha çok etki tepki oluyor. Bunu göremiyorlar mı gerçekten?

Yorumu oyla      10      5  
Türkan Kutlu 25 Şubat 2019 Pazartesi 16:32

Çok yaşa başkanım kapak olsun yeni adayına ve AKP ye.

Yorumu oyla      9      6  
Ragıp 25 Şubat 2019 Pazartesi 15:44

Aziz başkan tekrar aday gösterilmeliydi çünkü tecrübesi başarıları ortada

Yorumu oyla      12      6  
onların suyu 25 Şubat 2019 Pazartesi 14:43

3 şubat 2019 günü Burdur Bucak'ta belediyenin içme suyundan binlerce insan zehirlendi, basının yazmaması için ellerinden geleni yaptılar valilik sürekli '22 kişi yoğun bakımda diğerleri ayakta tedavi edildi' diye açıklama yaptı 5 gün sonra 3633 kişi diye rakam verdi. Olayı yaşayan biri olarak rakam tatminkar değil. Bebekler, çocuklar, hamile bayanlar, çocuğunu emziren anneler, abdest almak için suyu kullanan binlerce insan zehirlendi. Sayın Cumhurbaşkanından bir kelime duyulmadı, belediye başka partinin elinde olsaydı her mitingte ballandıra ballandıra anlatırdı. 21 yüzyılda onların millete reva gördüğü içme suyu bunu yaptı.

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da bilim kulüplerine yoğun ilgi
Bornova Belediyesi'nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kurslarında ...
Başkan İnce halkın kantarında
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
Başkan Selvitopu’ndan ev ziyareti
Seçim çalışmalarına yoğun bir biçimde devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ...
 
AK Parti'ye 'İnce' ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa ince ...
Karabağlar’da görkemli seçim bürosu açılışı: Belediyeciliği biz size öğretelim
Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin ...
Başkan Selvitopu: Sağlık ve eğitim olmazsa olmazımız
Karabağlar’da bulunan ve sınavlara hazırlanan gençlerin ücretsiz eğitim ...
 
Başkan Çalkaya: Beni yok etmeye çalışıyorlar!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya seçim kurulunun hakkında aldığı ...
BELGEM'de eğitime ara yok
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) Bornovalı çocukları ...
Başkan Akpınar muhtarlarla buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mahalle muhtarları ile ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva