HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2019 Pazar - 12:36

Karabağlar’da görkemli seçim bürosu açılışı: Belediyeciliği biz size öğretelim

Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu’nun Bozyaka’da bulunan merkez seçim bürosu görkemli bir törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in de bulunduğu çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Karabağlar’da görkemli seçim bürosu açılışı: Belediyeciliği biz size öğretelim

Aşırı yağmura rağmen coşkuya ortak olan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla seçim bürosunun önüne gelerek açılışta Başkan Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu’nu yalnız bırakmadılar. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Cevabı sandıklarda vereceğiz
Sahnede ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülme iddasına değinen Yücel, “Kimsenin demokratik hakkı engellenemez, biz bu işin peşini bırakmayacağız. En büyük cevabı sandıklarda vereceğiz” diye konuştu. Yücel ayrıca,  “Karabağlar’da Muhittin Serlvitopu, Büyükşehir de Tunç Soyer’in başkan olmasını sizlerin sayesinde başaracağız. 31 Mart'ın sonu bahar olsun diyorum” dedi.

Karabağlar’da CHP ile Millet İttifakı olarak seçime girecek olan İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, İYİ Parti ve CHP’nin mahalli idare seçimlerinde büyük bir işbirliğine gittiğini hatırlattı ve “İYİ Parti, CHP adayını destekleyecektir. Biz de Karabağlar’da İYİ partiye oy veriyor gibi CHP’ye oy vereceğiz. Karabağlar’da Muhittin Selvitopu”nun seçilmesi için çalışacağız.” diye konuştu.

 Selvitopu en yüksek oyla seçilecek
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise konuşmasına bu süreçte yola çıkan başkan adayları ve meclis üyesi adaylarına yürekten teşekkür ederek başladı. Bundan sonra da geçmişte görev alan tüm arkadaşları göreve davet ettiğini belirten Yıldız, “Onları Karabağlar’da tüm mahallelerde, sokaklarda seferberlik ilan eder gibi çalışmaya davet ediyorum. Bu ilçede bilimin ve kültürün önderliğinde ortak akıl ile hareket edecek, gerçekten bu ilçeye en iyi şekilde hizmet edecek Muhittin Selvitopu’nu en yüksek oyla seçeceğinize inancımız tamdır.” diye konuştu.
Belediyeciliği biz size öğretelim
2014 yılında belediye başkanlığına aday olduğunda böyle bir hava da seçim ofisinin açıldığını hatırlatan Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, " Böyle bir havada bir mücadeleye başlamıştık. Bugün de 2019 yağmurlu bereketli bir günde yine bir bahara doğru gidiyoruz.Hazır mısınız?” sözleriyle  konuşmasına başladı.  Karabağlar’ın Türkiye’nin ve İzmir’in kalbi olduğunu,  81 ilden insanın Karabağlar’da barış, hoşgörü ve sevgi içinde yaşadığını hatırlatan Selvitopu,  “Biz de 5 yıl boyunca insanlarımıza aynı gözle bakarak hizmet etmeye çalıştık. Birileri gibi kimseyi ötekileştirmedik ötekileştirmeyeceğiz. Şimdi kalkıp bize belediyeciliği öğretmeye çalışıyorlar. Sizler öğrenmek istiyorsanız gelin, biz size anlatalım. Kentsel dönüşümün ne olduğunu Karabağlar'da görün. Adalet hak hukuk nasıl sağlanıyor, gelin gösterelim. Sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu, sağ elin verdiğini sol elin görmediği uygulamaları görün. Kör gözler bunları göremez. Çevreye olan saygıyı görün. Tüm canlıya olan sevgiyi görün. Her projenin odağında insan olduğunu görün. Biz siyaseti insan için yapıyoruz. Cebimizi doldurmak için yapmıyoruz. Karabağlar’ın rantına göz dikenlere buradan sesleniyorum. Karabağlar’ı sizlere asla teslim etmeyeceğiz, Burası Karabağlar’da yaşayanlarındır. Hak varsa onlarındır. 60 yıldır çilesini çekenlerindir” dedi.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorlar
Karabağlar’ın sokaklarını bilmeyenlerin buralarda dolaşmaması gerektiğini belirten Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir adayları var dışarıdan geliyor. O da Karabağlar için bir şeyler söylüyor. Rahmetli Uğur Mumcu’nun bir sözü var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar. Karabağlar hakkında ahkam kesiyorlar. Şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Sen önce belediyenin görevi ne? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ne öğreneceksin, sonra fikir sahibi olacaksın. Biz Karabağlar’ın geleceğini planladık. 2050 -2060 yılının tasarımı hazır. Önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir adayımızla birlikte Karabağlar’ı 2050-2060 yıllarına taşımak bizim boynumuzun borcu. 31 Mart'a kadar sahada el ele kol kola mücadele edeceğiz. Semt merkezlerini, kültür merkezlerini, pazaryerlerini hizmete açacağız. Biz insanları ayağımıza getirmeyeceğiz, biz onların ayağına gideceğiz. Onlara derman olmaya, derman belediyeciliğini tüm Karabağlar’a yaymaya çalışacağız. Bu seçim,  ittifaklar seçimi. İYİ Parti ve CHP ile birlikte bu bayrağı birlikte dalgalandıracağız. Açık, şeffaf, hesap verebilir, alnının akıyla her yerde olan bir belediyeyi yürütmeye devam edeceğiz”Soyer : “Karabağlar çok şanslı"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ise konuşmasında “Türkiye'de rejim değişti. Demokrasiden her geçen gün uzaklaşılıyor. Türkiye bunu hak etmiyor. Bizler her gün demokrasiden uzaklaşıyoruz. Demokrasi birlikte yaşamak demek. Buna sımsıkı sahip çıkacağız. Biz bunu bırakmayacağız. Bu kentin konforunu güzelliğini sizlerle buluşturacağız. Onun için demokrasiye ihtiyacımız var. Biz karamsarlığı,  ötekileştirmeyi bir kenara bırakacağız. Ve İzmir’den başlayarak Kordon’da, Kadifekale’de, Karabağlar’da el ele kol kola yürüyeceğiz. Ve birlikte büyüyeceğiz.” Dedi.  Karabağlar seçmeninin çok şanslı olduğunu da belirten Soyer,  “Neden biliyor musunuz? Önce siz varsınız. Bir de çok değerli bir belediye başkanı var. Çünkü Muhittin Selvitopu bir bilim insanı ve Harita Mühendisi. Bilim sermayeden yana da olabilir,  emekten yana da. Eğer emekten yana olursa o bilim adamının çizeceği harita halktan yanadır, emekten yanadır. Bu başkan halktan yana emeğini kullanıyor. Onun için çok şanslısınız. Sizin hakkınızı koruyacak.” dedi.

 
CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi ortak akılla yöneteceğiz
 
İzmir'deki festivalde 24 ülkeden 44 gösteri: Kukla okulu neden olmasın?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok kof görünüyorsunuz 25 Şubat 2019 Pazartesi 09:21

Boş boş bakıyorsunuz. Samimiyetiniz yok. Hele o il başkanı nasíl hala insan içine çíkabiliyor. Pes yani. Buca''da dönen oyunu diğer pek çok ilçede de çevirdiniz. Ama merak etmeyin İzmirliler olarak gereken cevabı vereceğiz.

Yorumu oyla      5      5  
Merkez 24 Şubat 2019 Pazar 13:44

Sayın Soyer Seferihisar da nereleri sattınız Belediyenin ne kadar borcu var kaç defa (173 bildiğim) yurtdışına çıktın milletin parasıyla vs. bunları açıklayın birde hdp nin gizli adayı mısınız yani Akp den önce çok duyduğumuz Doğan görünümlü Şahin gibi!

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu: Sağlık ve eğitim olmazsa olmazımız
Karabağlar’da bulunan ve sınavlara hazırlanan gençlerin ücretsiz eğitim ...
Başkan Çalkaya: Beni yok etmeye çalışıyorlar!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya seçim kurulunun hakkında aldığı ...
BELGEM'de eğitime ara yok
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) Bornovalı çocukları ...
 
Başkan Akpınar muhtarlarla buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mahalle muhtarları ile ...
AK Parti Büyükşehir adayı Zeybekci: 3-4 ay eve gitmeden...
Cumhur İttifakı’nın AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Eğridere’nin kaderi değişecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Eğridere'de yaşanan ...
 
İzmir'den Ceylanpınar'a sevgi köprüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları öğrencileri, Şanlıurfa ...
Kocaoğlu'ndan 'Çoban Ateşi' mesajı: Siyaset makam için değil ülke için yapılır
Siyasetin sadece bir makama ulaşmak için yapılmaması gerektiğini vurgulayan ...
Çalkaya’nın adaylığı düşürüldü mü?
İlçe Seçim Kurulu Yargıtay’ın kararının ardından Balçova Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva